Happiness

 

Carpe Diem, eller nåt.

Hej på er! Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera här de senaste dagarna, skärpning på det. At the moment sitter jag hemma och pluggar in alla tusen miljoner glosor jag har just nu. Engelska, Franska, Spanska och Latin blir ju en hel del sammanlagt om man säger så.. Och så lite kulturhistoria och filosofi på det, ingen mjukstart här inte! 
 
Jag längtar även ihjäl mig efter världens bästa pålle eftersom mamma hade henne både idag och igår. Igår hoppade jag i alla fall en unghäst, för övrigt den största hästen i stallet, ute på terrängbanan på veckans ridskolelektion. Det gick bra, mycket bättre än jag trodde faktiskt. Men i morgon hoppas jag på lite träning med min egen stjärna, jag får ju lite abstinens nästan haha. Men det är skönt att ta en dag och komma igång med plugget så att man slipper stressa också. ;)
 
Nej, nu ska jag ta och lägga in veckans latinglosor med lite Håkan i lurarna. Helt okej tisdag ändå.
 
 
 

Friday

Godmorgon fredag! Idag, som alla andra fredagar detta året, börjar jag 12. Både bra och dåligt faktiskt. Men men. Senare idag blir det stallet som vanligt och sen ska jag fira att terminens första skolvecka är över hemma i soffan. Ha en bra dag!


Händelserik dag

Vilken dag! Den startades med andra skoldagen och första riktiga lektionerna. Det känns helt okej ändå. Vi har  vissa jobbiga lektioner och schemat är fortfarande sämst men annars är det helt okej! Bara man inte skjuter upp allt (vilket jag är väldigt bra på hehe) utan gör sakerna direkt och slipper stressa blir det nog bra. Min fina fina vän Moa fyllde även år idag, grattis bästa Moa! ♥
 
Sen var det stallet som gällde och vi passade på att åka lite tidigare eftersom jag inte har matte ännu. Och tur var väl det för när vi kommer till hagen har en av hästarna fastnat i en grop, ligger helt utmattad, verkar har gett upp hoppet och kommer inte upp. Så jag, mamma och två andra som var där fick ringa ägaren och räddningstjänsten som fick komma och dra upp honom. Usch det var hemskt att sitta där med honom och vänta på brandkåren när han mådde så dåligt. Och det allra värsta var när han slutade andas eller "höll andan" eller något ett par gånger. DET var hemskt verkligen, när han helt plötsligt inte låg och stönade längre utan inte andades, blundade och var helt still. Första gången trodde jag faktiskt helt ärligt att han var på väg bort. Och jag visste ju inte vad jag skulle göra, vad gör man i ett sånt läge liksom? Så jag försökte hålla ögonen öppna och ha "kontakt" med honom så mycket som möjligt men samtidigt försöka hålla honom lugn. Och som tur var kom han upp till slut, med mycket hjälp på alla olika sätt av alla som var där, och verkade ändå må bra. 
 
Ja det var ju inte riktigt såhär jag förväntade mig att dagen skulle bli när klockan ringde i morse haha. Men det är väl så det är, man vet aldrig vad som kan hända och varje dag har alla möjligheter att bli både den bästa och den sämsta dagen någonsin. 
Lantana och en av de andra hästarna i stallet.

2 steg från paradise

I morgon är det back to reality som gäller. Nä det känns sådär om jag ska vara helt ärlig. Jag såg mitt schema idag och det var det sämsta genom tiderna typ, katastrof. Kul att t.ex. börja 12 och sluta 16 på en fredag (eller hur det nu var) lixom? Nej tack, jag skulle välja att börja och sluta tidigt framför alla sovmorgonar i världen. 
 
Men jag kan inte göra så mycket åt det ändå så det är väl bara att göra det bästa av situationen. Eller nåt. Sista kvällen spenderas i alla fall med Teen Wolf, naturgodis, idol och chocklad. Och minnen från min bästa sommar någonsin. Håkan Hellström, strandhäng bio och mysiga dagar med världens finaste vänner, stallbyte, ridning på världens bästa Lantana, sol och bad, grillkvällar med la familia, fotodagar, falsterbo, shopping, jobb och soliga dagar med en bra bok på en filt i trädgården. Oslagbart och nästan helt perfekt. Nästa år vill jag såå gärna åka till Mollösund igen eftersom vi inte kunde det denna sommaren. Mitt paradis typ, haha. Men man kan inte få allt här i världen och denna sommaren har utan tvekan varit min bästa sommar hittills. ♥
 
 
 

Fryser


Tävling

Godmorgon! Min dag kommer spenderas i Skåne, min syster ska tävla i Ängelholm. Och för en gångs skull ska jag följa med haha. 100 meter tror jag att det var idag. Hoppas det går bra och hoppas på bra väder hehe. Sen ska jag ta hand om min stjärna och börja på ett ordentligt träningsupplägg med både lång- och kortsiktiga mål, metoder och planering. Det känns bättre att ha ett mer konkret upplägg och fastare mål. Lättare att hitta motivation och lättare att vara effektiv varje dag.


Morgonträning

Godmorgon! Jag sitter och kollar när mamma och Lantana tränar akademiskt i ridhuset, kommer aldrig vänja mig vid att ha det så lyxigt haha. Bara typ 20 meter till ridhuset - GULD på hösten, vintern och regniga dagar! Lantana verkar gå bra, hon är inte riktigt lika seg och tjurig som hon har varit den senaste veckan. Så massagen verkar ha varit bra. Vi masserade även själva idag och ska göra det nu helst varje dag. Och det tyckte hon väldigt mycket om haha, så det blir nog bra!


Höstdepp

Åh vi går in på sista helgen innan skolan nu. Är det bara jag som har sån sjuk ångest inför hela hösten och vintern? Jag är så INTE redo för allt slit med plugget, gråa regniga och kalla dagar, stress och måsten. Jag är så skoltrött att bara tanken på prov och uppsatser får mig att vilja pausa tiden här och nu för all evighet typ. 
 
Nej men seriöst, jag orkar verkligen inte höst och vinter nu. Många säger att "åh jag är så taggad inför mysiga höstdagar med en kopp te och matteläxan i soffan med regnet smattrande mot fönstret". Jag önskar att jag kunde tänka så, men det går bara inte. Det finns inget som lockar mig med tusen miljoner deadlines, att frysa fingrarna av mig i stallet och cykla till skolan en mörk regnig och blåsig måndagmorgon. För att inte nämna söndagsångesten och sena pluggkvällar.. 
 
Jag känner mig som världens mest negativa person nu haha, men jag kan verkligen inte förstå att alla kan vara så taggade inför hösten? Visst det är jättekul att träffa alla och komma in i rutiner men det är ju ungefär det enda positiva med hösten och vintern enligt mig. 
 
Jag har haft en sån dag idag, en höstångestdag. Men Lantanas massagebehandling var i alla fall positiv. Hon var lite spänd i kroppen men inte så väldigt och hon var relativt jämn och så. Så antagligen är det strålrötan som gör att hon inte känns som vanligt. Så det känns ganska bra ändå, som ett kvitto på att jag faktiskt har ridit henne bra och att mamma har jobbat henne bra från marken. 
 
Nej nu ska jag försöka se lite positivt på framtiden. Det kan ju faktiskt bli mitt livs bästa höst, vem vet egentligen?
 
 
 

Jag orkar inte mer

Godmorgon! Eller nåt. Idag ska Lantana få en massagebehandling. Det har gått (enligt mig) riktigt dåligt i ridningen ett par dagar nu och jag tycker att det är något som inte känns rätt. Hon har dels fått något i strålen på ena bakhoven och det kanske är det, men det känns ändå som att något inte stämmer. Sen har jag alldeles för höga krav på mig själv att jag ska klara av att rida henne bra. Det låser sig i huvudet på mig och jag känner mig typ som världens sämsta ryttare of all times och jag vet ju egentligen att det faktiskt inte är så. Men det känns så när jag rider Lantana för det går verkligen inte bra, inte alls. Åh jag orkar inte alla virriga tankar som förstör allt, plus att det var precis såhär det började med Lazda. Något känns inte bra, vi tar dit massör osv osv. Men nu vet vi ju det med hoven, som det absolut kan vara, och vi vet att hon kan ha sträckt sig i hagen eftersom hon har sprungit och lekt mycket nu i början.. Men ändå, åh jag orkar inte. 
 
Förlåt för förvirrat inlägg haha. Vi får se idag helt enkelt och jag ska försöka sluta ta ut domedagen i förskott..
 

Nytt

Älskar bilden i headern, favorit! ♥

Häst nummer två

Ridpass nummer två idag var höstterminens första lektion på ridskolan. Jag fick rida "lilla" Grejs, en sexårig valack. Såå go att rida! Framåt men lydig, känslig och arbetsvillig. En häst som passar mig med andra ord. ;) Sen att han är ganska stor är bara bra egentligen, jag har ju så långa ben så det är inga problem för mig även om jag är liten och lätt haha. Vi jobbade mycket i skritt och lite sluta och det gick jättebra, han var jättefin! Men efter två svettiga ridpass på ungefär en timme var kommer det nog kännas lite i benen i morgon, hehe.. 
forf.se

Dagens ridpass

Idag följde min syster med till stallet och fotade mig och Lantana på ridbanan. Ridpasset gick ganska bra, det var mycket att titta på och hon var lite stel precis som hon varit den senaste tiden. Hon har svårt att jobba igenom kroppen i framför allt vänster varv och är även ganska seg. Men vi gjorde fina övergångar och hörnpasseringar. Vi tränade mycket på öppna och att försöka få henne att inte smita in på mindre volter. Jag måste träna på att bara vara stadig och tydlig och inte spänna mig och bli stressad över att det inte går också. Jag får lätt lite "prestationsångest", ser bara det dåliga och tycker att jag inte räcker till när det inte funkar i ridningen.. Och det är ju inte bra. Så jag måste lära mig att inte bry mig så mycket om att det inte alltid går bra och att det är okej, jag är inte dålig bara för att Lantana inte går som en klocka varje dag.

😘


Dagens ridpass +

I flera dagar har Lantana varit SÅ jobbig och bara helt hopplös. Hon har vägrat att gå framåt och varit tjurig och stökig. Hon har antagligen sträckt sig lite, har lite träningsvärk och är lite brunstig efter allt spring i hagen och alla nya hästar hon har hälsat på. Inte konstigt alls, det skulle ju varit konstigare om inget hände! ;) Men i alla fall har hon "vilat" ett par dagar. Mamma har masserat och (försökt) jobba och longera akademiskt. Vilket inte har gått överdrivet bra, haha. 
 
Men idag red jag barbacka på min lilla prinsessa och försökte få henne att gå FRAMÅT och att släppa efter lite i kroppen och slappna av. Det tog tid och tålamod, men till slut lossnade hon lite och blev faktiskt ganska fin! Jag var tvungen att bli lite mer bestämd och använda lite tydligare hjälper för att hon skulle lyssna. Inte dra och slita och banka, men visa vänligt men bestämt att hon visst ska göra som jag ber henne - för hennes skull. Och jag är riktigt nöjd faktiskt! 
 
Vi träffade även finaste Trailit, Johanna och hennes mamma i ridhuset, så himla kul! Det är alltid roligare att rida tillsammans med någon och det är kul att se andra rida och få inspiration osv. Och Trailit är ju så vacker så man dör haha, en riktig dröm! Lantana var jättenyfiken på vem den söta lilla tjejen var som kom och hälsade på henne, hon ville sååå gärna gå fram och hälsa haha. Även en annan häst i stallet och hennes ägare var i ridhuset samtidigt. Lantanas boxkompis och halv-moster, så himla fin hon med! De är faktiskt ganska lika och de är så söta när de står där tillsammans i stallet haha. Det var även musik i ridhuset, vilket Lantana inte är van vid vad jag vet. Men hon var superduktig och brydde sig inte alls.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sommar ♥

Hej! Jag har haft en grymt bra dag idag, ni vet en sån när man inte gör någonting och bara slipper alla måsten. I morse var jag i stallet och tränade lite typ "NH" träning med Lantana. Vilket gick ganska bra. När jag kom hem gjorde jag ansiktsmask och hårinpackning. Det behövdes verkligen, mitt hår har blivit helt konstigt av allt saltvatten. Efter det bakade jag en kladdkaka med lite Håkan Hellström i bakgrunden. En väldigt kladdig en med jordgubbar och grädde. Och efter en till tur till pållen för lite massage då hon inte har känts helt hundra bäddade jag ner mig i sängen med ett avsnitt Teen Wolf, och nu sitter jag och kollar på tv med la familia. Ibland älskar jag regniga sommarlovsdagar. ♥
 
 

Grattis på födelsedagen min fina fina vän!! ♥

I'm alive

Uppdateringen här är ju sämre än sämst just nu, men vet ni? Det är sommarlov och jag har massa annat för mig, haha. ;) Idag har jag jobbat lite. Det var riktigt segt att dra sig upp ur sängen klockan 06.00 på morgonen idag faktiskt hehe. Men det är det värt! Jag kom dessutom över min extrema stegskräck (hoppas jag) idag för jag har klättrat upp och ner på en stege hela dagen med en borste i ena handen och en färgburk i andra. 
 
Lantana trivs super i det nya stallet, kom precis på att vi har varit där en hel vecka nu! I förrgår red jag ett svettigt pass i ridhuset och det gick faktiskt riktigt bra. Hon var lite spänd i början men det släppte efter ett tag. Jag har fortfarande inte vant mig vid lyxen att ha ett ridhus typ 10 meter från stallet. Rena drömmen!
Igår fick hon vila och idag longerade mamma akademiskt på ridbanan. Hon har även stått inne nu de senaste dagarna på grund av värmen. Och det är nog skönt att få komma in och vila lite ett par timmar mitt på dagen när solen steker på som värst, tror jag i alla fall! 
 
I morgon blir det jobb igen, vi kanske hinner bli färdiga med allt. Vi får se! Sen ska jag så klart ta hand om min stjärna. Skolan börjar snart också, vill inte! Tiden går FÖR fort och jag är verkligen inte redo för höst ännu. 
 

Perfekt

Hej på er! Förlåt för dålig bloggning hehe, jag har haft fullt upp med Lantana, vänner och familjen så jag har inte haft tid att sitta framför datorn. Idag har jag spelar 3 timmar tennis med min syster och pappas bror, så himla kul! Jag gillar verkligen tennis, tycker det är superkul. 
 
Sen har jag även ridit Lantana idag! Det gick hur bra som helst, hon gick till och med finare än hon brukade göra i det gamla stallet. Hon fick jättefint steg och jobbade genom hela kroppen, trots att det var massa läskiga saker att kolla på på ridbanan. Jag testade mitt nya rosa HV polo schabrak och det passade henne jättebra. :)
 
Hon har skött sig perfekt de här dagarna i det nya stallet och jag är så förvånad haha. Jag trodde att vi skulle få börja om från början igen men hon är en ängel i allt verkligen och verkar trivas superbra. Hon har fått massa kompisar i hagen, speciellt en som håller koll på henne och vaktar henne från de andra så att det inte händer något. Supergulligt, haha. Hon ser dock extremt liten ut, som en liten ponny typ. De flesta hästarna är mycket större än henne, speciellt två stora killar där en är ca 180 cm. Men hon verkar som sagt trivas superbra och glömde nog sina gamla bff's redan när hon lämnade stallet haha. 
 
I morgon hoppas jag på en efterlängtad sovmorgon, jag kommer knappt ihåg när jag fick sova ut sist. Och just nu sitter jag med min rosa jordgubbslermask, fick lite smått panik när jag såg att jag börjat få finnar. Jag får ju typ aldrig finnar men när jag väl får det gör det så galet ont haha. Och nu kunde jag knappt ha på mig min ridhjälm för det gjorde så sjukt ont haha. 
 

RSS 2.0