Visste ni...

... att vi i min familj har två kaniner - Tussan och Maja?
Tussan
Maja

Tisdag 31/1-12

Idag har det varit svinkallt. Och det blev väl inte direkt bättre av att vi skulle gå en promenad på friskvården så att man frös som en gris på nordpolen. Typ.
Nu ska jag sätta mej och skriva klart en debattartikel, inte det roligaste kanske men jaja.

Me and my twinsister

Idag i skolan:
Mattanten: *tittar på mej och sen på Minnie* Gud vad lika ni är, är ni tvillingar?
Jag: Haha nej det är vi inte.
Mattanten: *tittar på mej, sen på Minnie, sen på mej, sen på Minnie* Gud vad lika ni är!
Jag: *tänker* Eh whaaat?
Så lika är vi väl inte? Eller?

Stress!

Nu ska jag sätta igång med alla läxor. Jag fick vet att jag ska ha tre nationella i rad nästa vecka. Kul... Men det är väl lika bra att få gjort så många som möjligt så snabbt som möjligt, eller hur?
Såhär såg jag ut idag.

Haha!

Såhär fint "galopperar" Lazda när hon ska springa snabbt. Två ben i taget, haha så söt hon var!

Full fart

Detta är SÅ typiskt Lazda. Full fart, arab-näsborrarna, öronen rakt fram och dom andra hästarna bara eeh whaaat? Ni ska se alla failbilder jag har när hon springer det snabbast hon kan (galopp fast typ... jämfotahopp?).
Lilla hjärtat ♥

Nu...

...Hästhoppning på ettan!

Varför är fredag så långt ifrån måndag men måndag så nära fredag?

Idag är en sån där pluggsöndag när man alltid får söndagsångest (som jag kallar det haha) på kvällarna. Jag måste skriva en debattartikel om betyg och läsa igenom mitt Noarbete om rymden och det är väl inte det roligaste man kan göra på en söndag direkt. Men men, får jag tid över kanske jag redigerar lite bilder jag var ute och fotade igår.
På tal om bilder, jag kom på att jag har ett till minneskort med massa bilder jag inte ens har lagt över på daton ännu. Oups... Bland annat bilder när Lazda galopperar i hagen. Jag måste verkligen lägga över dom nu! Det kanske kommer upp en bildbomb här senare i kväll?
En utav mina favoritbilder på Lazda, från våren 2009. Så söt hon var!

All I need, is a time machine...

Är det bara jag som längtar till sommaren? Åh, tänk en varm sommarkväll, man rider ut en långrunda eller åker och tränar i solskenet.
Min bästa sommar var lätt 2009. Det var sommaren vi flyttade Lazda till det stallet vi hade nu. Jag och Lazda var ute på massa clearrounder, Lazda var frisk och allt var perfekt. Om man kunde resa tillbaka i tiden hade jag åkt tillbaks dit. Jag kommer speciellt ihåg en hoppträning. Det var jätte varmt men hur kul som helst - det var i början efter att jag och Lazda hade börjat komma överens om hur snabbt det skulle gå ;) Ett av fotona från den träningen har jag i mitt rum på en hylla med saker till minne av Lazda.
Foto: Frida
Tänk vad snabbt allt kan ändras. Sommaren efter var hon skadad. Och sommaren efter det var hennes sista. Man vet aldrig vad som kommer hända om några år, månader eller bara några dagar. Hade jag vetat det hade jag tagit vara mer på den tiden DEN sommaren. Den bästa i mitt liv.

5:e juni 2011, me and my soulmate ♥

Jag satt och kollade igenom bildarkivet och hittade dom här superfina bilderna från i somras. Åh jag dör så vacker hon var. Så perfekt. Min sagoponny, min ängel. ♥
Jag kommer verkligen ihåg denna dagen, det är de första bilderna med systemkameran på mej och Lazda tillsammans.

Torsdag

Dagens humör = på topp! Eller ja, fram till sista lektionen idag. Men skolan är ju som den är och det är inget man kan göra åt det. Vi hade boxning idag → träningsvärk i morgon. Men sportig som man är tycker jag om att bli trött och ta ut mej, vilket inte händer sådär jätte ofta. Så det var faktiskt ganska kul.
Det är fredag och helg i morgon, inte helt fel just nu. Nu ser jag fram emot en kväll utan några läxor, jag kanske gör klart No-arbetet. Om jag orkar ;) 
Haha, detta stämmer nog rätt bra in på mej och mina goa vänner?


My life sucks without you

Jag sitter och gör ingenting just nu, när jag egentligen verkligen borde plugga. Men jag orkar inte. Jag är så trött på att inte ha något att göra, jag vill ha en häst NU.
Jag har typ inget liv längre, har verkligen ingenting att göra. Eller egentligen 193779 skaker att göra men jag jag har så tråkigt så jag får inte gjort någonting alls. Hur kul är det lixom att komma hem efter en dag i skolan och sitta resten av dagen vid datorn eller göra massa läxor?
Jag saknar att komma hem från skolan, skynda sej till stallet och va i stallet typ 3 timmar. Sen gör man läxorna och äter. Då har man i alla fall något att se fram emot när man släpar sej upp ur sängen på morgonen.
Till och med att ha en skadad häst är bättre än ingen häst alls.

Mer uppdatering sen. Ska sätta mej med matten nu. Kul...

Glad tjej!

Nöttestet gick hur bra som helst! Hela mitt liv (hittills då) har dom sagt att jag har varit jätte allergisk mot nötter men nu är jag inte det. Niiiice!


iskallt

Dagen började med en cykeltur till skolan i 10 minus, resultatet blev att växlarna frös på högsta växeln. Lyckat! Sen hade vi gymnasieval, det är skönt att äntligen ha bestämt sej och skickat in det. Så nu är det väl bara att hoppas på att man kommer in på sitt förstaval.
Annars idag har jag och Minnie gjort övergrymma parodier på storbloggare hela dagen, skrattar och ja. Varit som vanligt helt enkelt. Ett gott skratt förlänger livet, eller hur var det? ;)
I morgon blir det ingen skola för min del, jag ska på jordnötstest. För er som inte vet vad det är: jag är allergisk mot nötter och i morgon ska jag prova äta lite jordnöt och se hur det går. Typ.
Jag och Herman i somras

Du var perfekt i mina ögon, min ängel ♥

Lazda ca 4 år gammal


Åh, vad jag saknar dej mitt hjärta ♥

Måndag igen...

... och det är min tur att stå på skolans café eller vad man ska kalla det. Segt!

Söndag

Igår och i fredags kväll satt jag och fixade med en film på alla provridna hästar. Sammanlagt har det tagit kanske 6 timmar? Resultatet blev en nästan 15 minuter (?!) lång film... Vem orkar titta på en 15 minuter lång film lixom? Haha, jag får väl ha filmkväll här hemma för alla som vill titta? Nej men det är kul att ha så slipper man leta upp massa klipp om man vill kolla på alla hästarna.
I morgon är det måndag, helgen har gått alldeles för snabbt! På tisdag ska vi välja gymnasie... Men jag vet vad jag vill gå nu, så det blir säkert jätte bra.
Häst nr. 2 vi provred. Cornelia, ett sto f.05.

Today

Idag har jag massa saker att göra. Plugga lite, städa, redigera bilder, redigera film och designa lite designer. Fullt upp! Jag håller på med en kul grej, en film med alla hästar vi har provridit. Den blir låååååång eftersom att vi har provridit sä många hästar. Det tar verkligen tid!
Denna provridningen t.ex. kommer jag aldrig glömma.

Torsdag

Denna dagen har varit... blandad. Fast mest bra egentligen. I eftermiddag har jag suttit och spelat in en muntlig franskauppgift som ska vara inlämnad i morgon. Jag har säkert spelat in 70 stycken, det är alltid något som blir fel. Och när man tror att allt stämmer, då segar datorn sönder och spelar in ljud och bild i olika takt. Kul? Nja.
"My heels are higher than your class. And bitch, I wear sneakers."

artonde januari 2012

Dagen har varit helt okej hittills. Just nu känns livet bättre än på väldigt länge. Jag är glad på riktigt igen och jag mår bra. Fast det är klart, det är alltid något som saknas. Och jag kommer alltid sakna Lazda, men man måste få må bra ibland också. Och just nu är livet grymt bra!
Nu ska jag börja plugga inför läxförhöret i morgon, ha det bra!

"Ridsport är visst en sport. Det hörs till och med på namnet. ;) "

Ingen inom ridsporten kan väl ha missat att Rolf-Göran Bengtsson vann jerringpriset igår? Grymt bra, och han är så VÄRD det, tycker jag.
Jag säger som Johanna Grant, det är många som säger att ridning inte är en sport. "Det är hästen som gör jobbet". "Han hade aldrig kunnat vinna om han inte hade haft sin häst". Nej, han hade aldrig kunnat vinna priset utan sin häst. Zlatan hade inte kunnat vinna utan sin boll, Marcus Hellner hade inte kunnat vinna utan sina skidor.
"Ridning är ingen sport, det är ju bara att styra". Visst, man styr men det är också 6386 andra saker man ska göra samtidigt. Hästen är en individ med en egen vilja, som precis som alla idrottare kan ha en dålig dag.
Jag skulle säga att ridning är svårare än de flesta andra sporter, just på grund av att man har hästen att ta hänsyn till. Jag menar, skidorna har ingen egen vilja. Fotbollen är precis lika rund hela tiden och målet står på samma ställe varje match. Sen att inte ryttaren behöver vara lika vältränad som en friidrottare, det är en helt annan sak. Ridning är jobbigt, men självklart på ett annat sätt. En handbollsspelare behöver inte träna på samma sätt som en simmare.
Ridsporten har fått för lite plats och ses inte som lika mycket värd som andra sporter. Det är inte många som vet att vi har en OS-medaljör, EM-vinnare och världsetta i Sverige. Det är synd tycker jag. På sport-nyheterna får man veta precis hur det har gått i varje fotbollsmatch VARJE dag. De enda gångerna man får veta något om ridning är när någon svensk har presterat bra i någon speciell tävling.
Det finns flera tusen saker att förklara och diskutera, men om jag ska vara ärlig tror jag att ridsporten aldrig kommer få den plats den förtjänar. Ridsport kommer alltid ses som mindre värd, så länge hästarna är med. Det är dem som är skillnaden på "vanlig" sport och ridning. Men hur skulle vi kunna rida utan våra älskade hästar?

/ Elin, med inspiration av Johanna Grant som skrev ett väldigt bra och läsvärt inlägg om detta!

Min dag

Idag var jag på provapådag, som ni säkert redan har läst. Det var jätte bra där i alla fall och jag tror att jag vet vad jag ska välja faktiskt. Det är väl på tiden, vi ska välja om bara någon vecka!
Nu är det bara att sätta igång med matten, fast först ska jag äta. Jag missade lunchen idag eftersom jag skulle vara på gymnasiet när vi äter så det fick bli en macka i stället. Inte bra!
Haha, man kan väl säga att det har varit ganska lik färg på de flesta hästar vi har provridit. Alla bruna utom en svart, tre fuxar och en isabell.

2012, my year

Just nu känns det som att detta året kommer äga!
Förlåt för den dåliga uppdateringen, men jag har varit iväg en stor del av dagen. Vad tror ni att jag har gjort? Det är någonting med ridning i alla fall. Vad det är kanske ni får veta, time will tell!
Jag på nyår. Kolla min superfina klohand, snyyyggt!

Ni missar väl inte...

19.00 på svtB.
Haha, det är klart att man ska kolla!

Blue

Bikbok
Jag var ju på stan idag och jag köpte bland annat denna tröjan. Men den var mycket finare på än på bild! Jag köpte också ett par svarta leggins på cubus och en mörkblå tubsjal på bikbok. Skönt att ha lite nytt i garderoben i alla fall!

Lördag

Har varit på stan idag och köpt lite nya grejer. Jag kan visa vad jag köpte senare!
Nu tänkte jag börja på No:n vi har nästa och nästnästa vecka så att det inte ska bli lika jobbigt i veckan. Vi har så mycket annat så man kan lika gärna sätta igång direkt. På måndag ska jag på provapå-dag på gymnasiet också, så det är lika bra att jag får gjort lite i helgen. Det kommer säkert sluta med att jag inte har fått gjort något alls ändå hehe.
Ha en bra lördagkväll!

New year's eve

Foto och redigering: Jag
Kamera: Canon eos 600d + Sigma 70-300 objektiv.

Mina fördelar/nackdelar inom ridningen

Jag tänkte att jag skulle utvärdera mej själv lite inom ridningen. Skriva vad jag tycker att jag är bra och mindre bra på. Som vanligt är det svårt att berömma sej själv och hitta fördelar med sej själv, men det måste man göra för att kunna utvecklas!
Mina fördelar inom ridningen:
Jag tycker att jag har en ganska bra sits faktiskt. För något år sen fick jag vara med och "ha" en lektion för en grupp på ridskolan. Jag skulle rida på en liten ponny som heter Kjell och visa hur man ska göra och inte ska göra, haha! Fast ibland blir jag lite för svankryggig så det måste jag träna på lite mer.
Här ser man att min sits är ganska bra.
Jag har en väldigt mjuk och följsam hand. Det hade jag inte förr men tack vare Lazda har jag fått en mycket mjukare hand igen!
Jag har lätt att tycka om alla hästar, lätt att få en bra kontakt med nya hästar. Det gör att jag har ganska lätt att rida andras hästar, men det är ändå alltid svårt att rida någon annans häst. Speciellt när ägaren tittar på!
En bild tagen från en film där jag rider på en liten ponny jag ridit kanske fem gånger innan? Just här är min sits inte bra.
Mina nackdelar inom ridningen:
Jag blir jätte nervös på tävling. Jag blir stressad, sur och ganska tyken till och med. Speciellt på hopptävlingar av någon konstig anledning. Jag har blivit bättre men det är verkligen något jag måste träna mer på!
Jag blir ofta stressad i hoppningen.
Ibland när jag ska göra skänkelvikning, öppna osv vrider jag mej i sadeln.
Jag är faktiskt inte så bra på att rida hästar i "hög" form. Lazda kunde ju inte alls i början så då fick hon gå i låg form och sen kom vi aldrig längre.Torsdag

Visste ni att det är fredagen den 13:e i morgon?
Jag brukar inte ha speciellt mycket otur då, och jag tror inte direkt på sånt heller men man vet aldrig? Så lägg inte nycklarna på bordet eller krossa en spegel... Eller hur det nu va, haha!
Dagen har varit helt okej faktiskt. Vi hade idrott och det är för det mesta kul. Jag är nästan klar med franskan vi har till nästa vecka, det är fredag i morgon (sovmorgon!) och helgen kommer bli grym så det känns helt okej just nu. På lördag ska jag till en annan stad och shoppa lite. Det finns nästan inga roliga affärer där jag bor så det ska bli kul att förhoppningsvis uppdatera garderoben lite i alla fall. Synd bara att jag aldrig hittar något jag tycker om och som passar, jag är verkligen kräsen med kläder. Sen på söndag händer det något spännande, men vad det är får ni inte veta just nu!
Ibland är man trött! Söta lilla Lazda ♥

Första skoldagen

Jaha, då var första skoldagen för i år avklarad. Det var väl helt okej. Men jag kommer ha sjuuuuukt mycket att göra denna terminen. Vi har våra första nationella om lite mindre än en månad... DET märktes första "riktiga" lektionen idag. (musik före) PANG på med test-nationella hela lektionen, sen test-nationella igen sista lektionen. Bara kör på! Ni som tror att åttan är svårast, no way. Nian är mycket jobbigare, i alla fall på vår skola.
Bild från nyår, foto: Jag

Sista lovdagen

Jag hade tänk gå upp tidigt idag men eftersom att jag inte somnade förrän halv tre i natt var jag inte direkt så sugen på att gå upp när klockan ringde tio i sju i morse...
I morgon börjar skolan igen, det känns väl inte sådär jättekul direkt. Men det är sista terminen, sen slutar jag skolan och det ska bli riktigt skönt att börja på en ny skola sen till hösten. Efter 10 år på samma skola och med samma människor kan man bil liiite trött på det.
Ha en bra sista dag på lovet ni som också börjar i morgon!
Bild från i somras.

Jag blir aldrig så lycklig igen, som jag var med dej.

Jag saknar dej

9 januari 2012

I morse ringde klockan kvart i åtta. Jag gick runt som ett spöke men jag måste vänja mej om jag ska kunna släpa mej upp 20 över 6 när skolan börjar...
Idag ska jag inte göra något speciellt. Bara njuta av de sista dagarna innan skolan börjar igen. Hoppas att ni får en bra dag!
Fint kort på Lazda som Frida har tagit.

Design by me

Här är alla mina designer jag har haft. I alla fall alla jag har sparat. Ja, vad säger ni? Fina *host* dom var i början va? Speciellt den första, high class på den! Den grå hade jag jätte länge, jag var ganska nöjd med den faktiskt. Men det var då det. Den jag har nu är nog den jag har varit mest nöjd med faktiskt. Här är några jag har gjort till andra, den sista gjorde jag klart idag!
Känner ni igen henne? Yes, det borde ni det är ju min lillasyster! Jag är även fotograf till bilderna i headern och några i menyn. Klicka på bilden så kommer ni till hennes nya blogg.
Vilken var finast?


Visste ni att

... Jag aldrig ramlade av Lazda. Om hon någon gång stannade på ett hinder eller hoppade till för någonting och kände att jag var påväg ner på backen "puttade" hon upp mej så att jag satt rakt igen. Sött!
... Lazda älskade bananer. Jag märkte det en gång när jag hade lagt min banan på utsidan av boxkanten och hon försökte få tag på den genom gallret.
... Jag aldrig har varit i stockholm. Japp, det är sant, jag har aldrig varit i stockholm.
... När jag var liten trodde jag att ni vet sånna hovkakor eller vad man ska säga var en hov som en häst hade tappat. HAHAHAA, hur kunde jag tro det? Jag kommer ihåg det från när jag gick på ridskolan när jag var liten. När jag såg en sån i manegen blev jag jätte rädd och trodde att en häst hade tappat en hov. Haha.
... Jag alltid har varit duktig på idrott. Det är en av mina starka sidor, jag kan det mesta om jag bara vill och jag har en väldigt bra grundkondition. Fast just nu när jag inte tränar är den lite sämre än vad den brukar vara hehe...

Fail à la Lazda och Elin

Kolla tungan!
HAHAHAHA jag DÖR! BJUDER på denna, bara för er.

Svar på fråga

Svar: Jag gör mina designer i Photoshop Elements 6.

Porträtt

Madelen.
Foto och redigering: Jag.
Kamera: Canon eos 600d + Sigma 70-300 objektiv.

6 januari 2012

Här kommer lite bilder från idag när jag var ute och fotade. Jag håller fortfarande på att lära mej att fota manuellt så det är lite knepigt att få ihop bra inställningar. Så de kanske inte är så jätte bra men jag är ändå ganska nöjd. De är oredigerade och ni vet ju hur blogg.se förstör kvaliten så ni kan ju låtsas att de fina färgerna är där ändå hehe!
Min lillasyster Madelen.
Alla bilder är fotade med min canon eos 600d och mitt sigma 70-300 objektiv.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Det var verkligen jätte bra fotoväder idag, soligt, inga moln och inte nästan vindstilla. Vi åkte till ett jätte fint ställe vid havet. Hos oss har det varit översvämmning för ett tag sen så det var massa tång och snäckor och sånt över allt. Vi hittade till och med en sko haha! Bilder kommer när jag har lagt in dem på datorn lite senare idag.
Bilder från sist vi var och fotade.

Fotorunda

Nu ska jag ut och fota lite i det fina vädret. Vi ska nog åka till något fint ställe hoppas jag. För en gångs skull skiner solen! Fast det är också kallare än vad det har varit de senaste dagarna. Ha en bra förmiddag, här kommer lite bilder från sist vi var iväg!
Alla bilder är fotade av mej och får inte kopieras.
Kamera: Canon eos 600d + Sigma apo macro 70-300 objektiv.

Gymnasieångest!

Usch, jag fick nyss världens ångest inför gymnasievalet igen. Men jag tror att jag vet vad jag ska välja nu. Egentligen är det ju bara att välja något, alla program är ju bra. Men ändå säger alla att "åh det är så viktigt att du väljer rätt. Det är DU som ska välja och bla bla bla". Det är klart att man får ångest!
Är det någon av er som ska välja gymnasie i år? Vad ska ni välja?
Nu ska jag äta pannkakor!
En utav hästarna vi har provridit, Camarque.

Design: elingb.blogg.se

Idag har jag gjort klart en av de fyra designerna jag håller på med just nu. Denna designen var till en tjej som heter Alma.
(klicka på bilden)
Vad tycker ni?
Som ni kanske fattar gör jag gärna designer till andra. Vill du också ha en design, skriv en kommentar så kanske jag kan göra en till dej med! Dock har jag många på gång just nu så det tar lite tid:
Celine klar
Matilda
Alma klar
Madelen
Amanda

2011

Januari.
Helt ärligt så kommer jag inte ihåg så jätte mycket från januari. Men om man kollar på min gamla blogg gick det sådär med Lazda. Ibland red jag och kunde till och med trava några steg, men nästa dag kunde hon vara halt igen. Skolan började.
Februari.
Vi var på sadelprovning med Lazda och jag galopperade för första gången på länge. Hon hade lite fler muskelskador, ibland mådde hon bra och ibland inte. Jag var på GBG horse show och fick gå "backstage". Jag red Steppas lite när Frida var iväg.
Mars.
I mars hände ganska mycket. Jag började va med andra vänner (de jag har nu) och det blev mycket bättre än hur det var förr. Jag hade putsardag i stallet med Frida och var där i ca 10 timmar. Jag köpte min fina JW hjälm. Jag var i ridhuset mer och började rida mer på Lazda eftersom att hon verkade må bättre.
Jag satte upp drömmar och mål på bloggen:
Dressyr
Eftersom vi fick drygt 66% första gången någonsin vi red ett program är mitt mål att vinna/placera mej med henne och få 70% i L:C
I L:B vill jag få 65% eller gärna mer och placering
Jag skulle vilja starta en L:A. Där är kraven inte alls höga utan kanske på 50-60%.
Hoppning
Tävla L:C (90 cm) med nollrundor. Eftersom att vi inte är så snabba på banan tror jag inte att vi kommer få placering någon gång. Men det kan ju vara ett mål ;)
Träna och kanske tävla L:B (1m)
Hoppa enstaka hinder på 1.10-1.20 nivå.
Detta är mina långsiktiga mål med Lazda. Mina kortsiktiga mål är att börja träna regelbundet i år.
Som ni fattar uppnådde jag inte något av dessa målen...
April.
Jag fyllde år. Jag och Minnie var och kollade på Dalai Lama. Jag red lite på Herman. Det gick ganska bra med Lazda, det var sjuukt varmt ute och jag tränade dressyr två gånger! Jag trodde verkligen att det skulle bli bra då...
Maj.
Maj... Lazda blev sämre. Vi bestämde oss för att göra en riktig hältutredning och åkte till Helsingborg. På återbesöket upptäckte de spatt och senskada, det var kört. Ni vet ju redan allt. Mitt liv vändes uppochner och jag mådde verkligen jätte jätte dåligt. Jag började försöka ta vara på vår sista tid tillsammans...
Bilen gick sönder på väg hem från första besöket i Helsingborg. Vi fick stanna på och ta ut Lazda vid en kyrka.
Juni.
Jag red lite mer på Herman och köpte min systemkamera. Sommarlovet började. Konfan började. Jag tog JÄTTE MÅNGA bilder på Lazda. Jag har nog minst 1000 bilder från i somras... Vi kollade på den första hästen, Light My Fire S den 19:e.
Jag var på konfaläger, det var i alla fall kul.
Juli.
Vi kollade på många hästar. Cornelia, Tarima, Idaho Red, Rhiannon N, Bjeldbaks Twice och Dante. Jag var fortfarande ledsen för Lazda så klart.
Augusti.
Vi provred Camarque, Prada, Oil of C.G och Matrix tror jag. Skolan började igen. Jag bloggade inte mycket den månaden, det var en ganska deppig månad.
September.
Vi provred Felicia Petite. Min kamera gick sönder. Jag blev fotad av Yiyi och Viktorija och skulle rida Steppas lite när Frida var borta. Jag bloggade inte mycket och försökte bara ta vara på min och Lazdas sista tid.
Oktober.
Vi provred Doris,Filcaprio, Phan Quintera och Senscha. Jag red ganska mycket på Steppas. Kameran blev klar efter fem veckor på lagning. Jag hade fotodag med fina Minnie och elevens val bloggning med henne. Någon kommenterade andra bloggar i mitt namn... Dock tror jag att jag vet vem det var nu.
November.
Vi provred Look at me. Eller så var det i december, jag kommer inte ihåg!
Jag startade denna bloggen, elingb.blogg.se och lämnade min gamla isjustelin.blogg.se. Jag köpte mitt nya objektiv, Sigma apo macro 70-300 och fick jätte fina bilder på Lazda i hagen. Den 6:e fick jag veta att Lazda skulle få somna in den 8:e. Den 8:e lämnade hon oss. Det finns inga ord, jag var jätte ledsen.
En bild från dagen innan hon somnade in. Det finns inga ord, jag har aldrig varit så ledsen...
Livet blev konstigt men jag var ju tvungen att försöka gå vidare. Jag var och kollade på Breaking Dawn med mina fina vänner och började på mitt nya konstiga liv.
December.
Vi hade jätte mycket i skolan. Jag fick världens finaste julklapp av Frida, ett armband gjort av Lazdas svans. Och så var det så klart jul och nyår och allt sånt.
2011 var ett konstigt år. Min fina Lazda fick somna in. Vi provred 17 hästar. Jag började va mer med andra vänner. Ja, ett händelserikt år - både bra och dåligt men mest dåligt.

Regn regn regn...

Godmorgon bloggen!
Idag är det sådär tråkigt väder igen, grått regnigt och mörkt. Jag tror faktiskt inte att det kommer komma någon snö alls denna vintern. Förra året vid denna tiden var det ju typ 10 minus och massa snö. Inte för att jag saknar snön men det är inte jätte kul med regn hela tiden heller.
Jag och Lazda vintern 2010/2011. Jag kommer ihåg att det var ca 17 minus och jag frös som en gris. Men jag var glad ändå för det var första gången jag red "länge" (typ en kvart eller nåt sånt) på jätte länge.
Nu måste jag börja fixa lite designer, jag har hela 4 stycken att göra!

Ridsugen

Visste ni att jag har varit utan ridbar häst i ca 8 månader, och innan det var Lazda skadad ett år men man kunde rida lite till och från?
Och nu är jag så himla sugen på att rida! Det är inte samma sak att rida någon annans häst eller provrida för då kan man inte riktigt göra som man vill. Den hästen jag har ridit mest nu ungefär ett år är Herman, en gammal gubbe på 22 år (tror jag att det är? Eller 21). Han är över 170 cm i manken och kraftig, så det är en del häst att rida ihop. Han tycker att det är hur kul som helst eftersom att han inte bli riden på det sättet (dressyr med öppna, sluta, skänelvikning osv) någon annan gång än när jag är där.
Ha, jag ser ut som en liten mygga på honom! Och har har världens bredaste rygg så benen står rätt ut när man sitter på honom.
Det är verkligen en konstig känsla att inte rida och nu inte ens vara i stallet. Jag har ju lixom haft häst i nästan fyra år och ridit varje dag ca 2 och ett halvt år. Och jag saknar det verkligen jätte mycket! Hur sjukt den än låter saknar jag att åka till stallet på vintern när det är kolsvart ute, ta in en lerig och blöt häst från hagen, packa på oss alla reflexer vi har och skritta ut en liten runda i regnet. Till och med det saknar jag!
Jag vill ha en häst nu och jag vill åka och träna tävla och allt som har med hästar att gör. Förutom skador då...

Träningstips - övergångar

Okej, här kommer mitt bästa träningstips som man kan göra var som helst. När man rider ut, när man skrittar fram innan träningen, på ridbanan, i skogen, i ridhuset eller var som helst. Som jag har skrivit tidigare var Lazda väldigt het och ganska okänslig i munnen i början. Hon var uppmärksam men inte så lydig, speciellt inte i hoppningen. Denna träningen gjorde att jag nästan bara behövde tänka vad jag ville att hon skulle göra, så gjorde hon det.
Denna träningen kan man också göra från marken. Det gjorde vi i början när Lazda var skadad och vi gick promenader. Det gjorde att hon aldrig tappade sina muskler helt även om hon "vilade" i ett år.
Gå fem steg snabbt, fem steg sakta. Fem steg snabbt, fem steg sakta. Gör halt och försök att bara använda tanken, vikten och andas ut. När du vill börja gå igen, luta dej lite framåt i stället för att banka på med benen direkt. Även om man ska använda små hjälper måste hästen svara direkt, gör den inte det får man ge en tydligare hjälp.
Tänk på att ha så mjuka händer som möjligt hela tiden, det hjälpte mej att få Lazda mer känslig i munnen och mer lyhörd på mina små hjälper. Det gör också att hästen sätter sej mer på bakbenen och får mer muskler. Lazda blev också mycket snabbare i reaktionen på mina hjälper när vi tränade detta.
Från marken gick vi i skritt och tog några steg snabbt, några steg sakta. Det gör också att hästen sätter sej mer på bakbenen och får muskler även om man inte rider. När du vill sakta in, räta på dej och tänk sakta. När du vill börja gå, börja bara gå och tänk framåt!
Haha, en kall vinterdag för något år sen. Kolla Lazdas tunga!
Detta är mitt bästa tips för att få en känsligare och mer lyhörd häst, som jag fick från min hopptränare. Fast med lite Elin-style!

...

Godmorgon!
Eftersom att jag inte har någon häst just nu blir det inte så mycket hästiga inlägg nu. Men jag tänkte att jag kan dela med mej av mina bästa träningstips, som hjälpte mej med Lazda väldigt mycket.
Min hopptränare jag hade var väldigt noga med vägarna, att man skulle ha ett jämnt tempo och att det skulle flyta på lugnt och rytmiskt.
Det var ju lite svårt i början med en halvgalen ponny och en liten 11-åring på ryggen. Men med de övningarna vi fick som "läxa" blev det mycket bättre! Lazda gick från att ha varit en GALEN liten ponny som sprang runt i 180 runt banan och inte hade en tanke på att stanna till att vara extremt lydig och jag kunde styra med väldigt små hjälper. På vår första (och sista) tävling gick det till och med så sakta att vi knappt klarade maxtiden. Just det är väl inte jätte bra men jag var nöjd med tanke på hur hon var i början.
Så lite senare idag kommer det första träningstipset upp tänkte jag.
Våren 2011
Våren 2008, jag hade haft Lazda i ca 3 månader. Gud så liten jag var!

Kladdkaka/chokladsås

Nu har jag precis vart och lämnat blommor hos Frida som fyller år idag, grattis!
Innan idag var Minnie här och vi bakade en kladdkaka. KLADDkaka, oh yes det blev det kan man säga. Den var. Hm... Flytande. Men god var den och vi hade kul i alla fall. Men våra bak-skills är väl inte de bästa direkt hehe.
Den ser inte jätte god ut kanske, men vi var så grymma att vi till och med gjorde "topping" eller vad det heter. Fast det räckte inte till hela kakan. Hoppsan.
Lite senare ska jag fixa klart en design jag håller på med (som blir grymt snygg, jag hade till och med gärna haft den själv!) och börja på en till.

Don't worry be happy.

Jag fick lite smått panik igår kväll när jag märkte att skolan börjar igen om en vecka. Inte kul, lovet har gått alldeles för fort! Vi väljer ju till gymnasiet snart och jag har fortfarande inte bestämt mej vad jag ska gå.
Det är väl bara att börja ladda upp för en ny termin med massa nationella... Men det kommer säkert gå jätte bra och till sommaren är det över och det ska bli så skönt att sluta skolan jag går på nu. Verkligen!
Nu ska jag äta, sen någon gång kommer Minnie och vi ska nog baka kladdkaka. Mums!
I kväll ska jag också börja på en till design till en tjej som heter Alma. Kul!
HAHAHAHA min första header på min gamla blogg. Jätte fin...

Made by me

(klicka på bilden)
Igår blev jag klar med en av designerna jag har fixat med ett tag nu. Denna designen var till Celine. Jag är ganska nöjd faktiskt, och det hoppas jag att hon är också är! Den blev lite speciell, inte som alla andra.
Vad tycker ni?

You can try but never stop me. This is what I'm made of.

Nu är det äntligen 2012. Det är så skönt att kunna lägga 2011 bakom mej och börja om. Och eftersom att 2011 var ett sånt skitår kan 2012 BARA bli bättre. Mitt 2012 kommer äga, det ska bli mitt bästa år hittills. Jag ska ha en ny häst, sluta skolan och börja gymnasiet. Mina nyårslöften är:
Få bättre självkänsla.
Gå upp minst 5 kilo.
Börja träna både hoppning och dressyr igen.
Höja statistiken och ha bättre uppdatering.
Inte lägga massa energi på dem som inte är värda det.

2012

Gott nytt år!

RSS 2.0