Today

Hej på er!
Har ni haft en bra dag? Det har jag, även om jag har varit jättetrött! Snart cyklar jag till stallet, vi får se vad vi gör med Lantana idag. Hon verkade må bra igår i alla fall och nu ska vi börja "vänja" henne vid mat igen, lite i taget. Hon fick lite hö igår men inte så mycket eftersom veterinären tyckte att vi skulle vänta lite. Vi ska testa att gå över till hösilage igen eftersom hon har fått det hela livet tills vi köpte henne.
Hon hade gaskolik i söndags/måndags och det kan dom bland annat få när man byter foder och ändrar motionen och det har vi gjort. Så förhoppningsvis blir det bättre hon får foder som i alla fall liknar det hon fick "hemma" förr, det är värt att testa i alla fall!
Haha, det ser ut som att hon bara har ett öra ;)

Jobbig natt

Idag/inatt har varit lite jobbiga...
Igår var Lantana jätteduktig med allt vi övar på just nu. Superbra gick det, verkligen. Hon verkade må toppen när vi lämnade stallet vid lunchtid. Vid halv elvla-elva på kvällen ringde det från stallet – Lantana hade kolik. Mamma åkte dit och en stund senare kom Frida och hämtade mej, supersnällt verkligen, Tack Frida!
Jag var verkligen jätterädd i början när jag inte visste hur det skulle gå, fy vilken jobbig känsla att veta att hon hade så ont! När jag kom till stallet hade hon precis bajsat en gång. Veterinären kom en stund senare och hon blev bra igen, det var inte så farligt. Hon hade så klart jätteont i början men som tur var släppte det.
Jag var hemma igen kvart över ett. Jobbig känsla att kolla på klockan och se att man ska upp igen om 5 timmar... Men men, Lantana blev bra och det är det viktigaste, självklart! Dock var jag en aning trött idag haha ;)
Jag och lilla bäbishästen dagen vi tog hem henne!

Deppdag

Idag har varit en sån där deppdag. Jag har saknat Lazda extra mycket och skolan börjar på måndag igen. Jag saknar Lazda hela tiden men ibland blir man påmind om att hon aldrig aldrig kommer tillbaka. Aldrig. Och det är först nu jag verkligen fattar och kommer ihåg hur underbar och perfekt hon var. Hon passade mej perfekt. Jag litade på henne till 100% och hon litade på mej. Jag kommer ihåg en gång när jag red på en åker bredvid en skjutbana. Det kom några och började skjuta samtidigt som jag red längs med banan och hon blev inte ens rädd.
Hon var min soulmate och jag tror aldrig att jag kommer hitta någon som kommer ända upp på hennes nivå. Även om jag så klart älskar Lantana.
Lazda var speciell. Många tyckte att hon var ful och tråkig. Jag menar, ett tjurigt sto som stått på ridskola i 7 år och som inte kunde någonting. Lång hals, stort huvud, lång kropp, korta ben. Men för mej var hon den vackraste hästen på hela jorden, och kommer alltid att vara. Hennes stora klumpiga mule var den gosigaste av alla, även om hon kunde hugga till ibland. Hennes ansikte var perfekt, hennes ben var jättefina och hela kroppen var perfekt. Och som pricken över i:t hade hon ett hjärta av guld. Min fina ängel.



I need my heart. I need you.

Jag saknar dej min fina ängel ♥ Jag behöver mitt hjärta, snälla kom tillbaka ♥

Bushäst

Det blev inga bilder idag. När jag kom till stallet såg jag att Lantana hade ett jättestort skrapmärke mitt på nosryggen och det blir ju inte direkt så fint på bild ;) Antagligen har hon rullat sej i hagen och slagit i en stolpe eller så har hon sväng med huvudet som hon gör ibland och slagit i en stolpe. Hon hade fått en bula också, stackarn. Men vi gick och kollade, både i boxen och hagen, och vi hittade inget speciellt hon kunde ha slagit upp det på. Och det är väl sånt som kan hända ibland. Och dessutom är hon ju en unghäst som busar runt och då är det inte så konstigt om hon slår i sej!
Lilla bushästen med sina stoooora rådjursöron ♥

Fint väder

Idag är det jättefint väder, jag kanske tar med kameran och åker lite tidigare till stallet. Lantana är lite svår att fota, så fort man kommer till hagen går hon fram till öppningen haha.
De senaste dagarna har vi bara gått med henne. Vi gick lite för fort fram i början, inte alls som vi hade planerat egentligen. Men nu börjar vi om och bara promenerar med henne och lär känna henne så att hon kan få förtroende för oss. Alla gör på sitt sätt när de får en ny häst, detta är vårat. Det får ta den tid det tar, vi har ju hur lång tid på oss som helst.
Idag börjar Göteborg Horse Show, åh jag hade velat vara där! Men jag var där förra året och jag hoppas att jag kan åka nästa år. Förra året fick vi gå "bakom kulisserna" och kolla lite på framridningen och i stallen. Det var jättekul, jag blev verkligen förvånad när jag såg den gamla framridningen – SÅ LITEN!
Den gamla framridningen

Svar

Svar: Tack! Jag gör alla mina designer i Photoshop elements 6.


Outfit

Charles Owen/John Whitaker -  John Whitaker  -  Schockemöhle  -  Schockemöhle -  Otto Schumacher
Åh, detta hade inte varit fel! Sån här matching är min stil - inte för mycket. Ett snyggt schabrak med en tröja i samma färg som kantbandet och ett par ridbyxor som inte är för skrikiga. Stilrent = min stil. Jag gillar inte övermatchning, typ om man har rött schabrak, röd luva, röda benskydd, röda ridbyxor och röd tröja. Nej, det tycker jag inte alls är snyggt!

Design

Den här designen satte jag in igår, vad tycker ni? Klicka på bilden så kommer ni till Nellies blogg!

"My heart's a stereo, it beats for you so listen close. Hear my thoughts in every note."

Usch jag har världens dåligaste uppdatering här fast nä... men allt är så nytt och ovant nu! Jag måste komma in i lite nya rutiner. Men nu är det i alla fall lov, underbart! ;)
Jag har haft jätteont i huvudet idag men det blev mycket bättre när jag kom till stallet, som vanligt. Jag har ridit lite på lilla bäbisen idag igen och det gick väl ganska bra. Det var andra gången jag sitter på henne här hemma. Hon har blivit lite varm i pälsen nu och har börjat kaxa till sej lite, men det är bara att vara lugn och konsekvent så löser det sej!
Det var meningen att vi skulle rida lite mer "seriöst" på åkern idag. Hon ville ju så klart springa och då började hon hoppa runt lite och eftersom vi inte känner varandra tyckte jag självklart att det var lite läskigt. Så vi avbröt innan det skulle bli negativt och skrittade en liten runda i stället. Men jag är ändå nöjd, det kunde ju ha varit mycket värre lixom och det är inte alls konstigt att hon testar lite och vill springa av sej!
Tro nu inte att jag inte vågar rida på min egen häst och ger upp för ingenting, så är det inte alls! Det är bara att jag känner att det är bättre att lära känna varandra i ridhuset där båda två känner sej lite tryggare och kan slappna av mer!
Hon var förresten supergullig idag när jag skulle ta in henne från hagen. Hon kom travande och gnäggande mot mej, sötnosen!

Onsdag

Dagarna flyter på, det är lite svårt att hinna med bloggen nu när jag har en häst att ta hand om igen ;)
De senaste dagarna har vi bara lärt känna varandra. Igår skulle vi iväg och vaccinera våra kaniner så då blev det inte att vi var hos henne så länge. I förrgår masserade vi henne bara och hon tyckte att det var super mysigt! Hon är så gullig, verkligen snäll och lugn. Jag hoppas att jag kan rida på henne snart igen men nu när det är så halt är det lite svårt.
Lilla bäbishästen och jag ♥

Första ridturen

Idag har jag ridit på Lantana! Vi tog bara en liten skrittrunda eftersom hon är ny och vi inte riktigt har lärt känna henne ännu. Dessutom är hon ju bara knappt fem år! Hon skötte sej jätte bra och blev bara lite rädd för några cementrör och det är väl inte så konstigt ;)
Hon verkar trivas och har redan blivit lite småkär i Steppas haha. Hon springer lite i hagen och då blir ju jag skiträdd eftersom jag har så dåliga erfarenheter av när hästarna springer i hagen. Lazda fick ju alla sina skador då. Men egentligen vet jag ju att det är helt normalt för en häst att springa i hagen och det är klart att hon ska göra det!
Vi har ju ingen sadel till henne ännu men Frida var jättesnäll och lät oss låna Steppas sadel som verkade passa ganska bra. Vi ska ringa efter sadelprovning i morgon men man vill ju gärna testa sin häst när man har fått hem den!
Två bilder på mej och Lantana från provridningen. Visst är hon fin?

Nu...

... åker jag snart till stallet igen. Haha, att bara kunna skriva den meningen känns helt sjukt!

Välkommen hem Lantana!

Haha örat :')
Detta är Lantana, vår nya häst! Hon är ett sto f. 07. Ca 1.60 i manken. Vad ska jag säga mer? Hon är ett halvblod e. Santana. Brun med två vita halvstrumpor bak och en liten bläs i pannan. Hittills har hon varit väldigt lugn och cool. Hur go som helst verkligen!

Vem...

...är detta tror ni?

Nationella prov

Då var tre nationella prov avklarade för denna veckan! S k ö n t ! Det var faktiskt inte riktigt lika svårt som jag trodde, ni skulle bara veta vilken ångest jag hade igår kväll! Vi får väl se hur det gick på detta provet men jag tror att det gick bra i alla fall.
Våra klasströjor kom igår. De blev jättebra förrutom att texten var ganska failad. Men storleken var perfekt så som jag tycker att den ska sitta så det var ju bra i alla fall. Jag kanske visar bild senare.
NU ska jag bara ta det lugnt och tagga inför i morgon!
En utav de sista bilderna på mej och Lazda. Fy vad jag mådde dåligt då, jag har nog aldrig mått så dåligt som då.

Boxning

Idag hade vi första nationella... Men jag tror att det gick bra, det var inte såååå svårt som jag trodde. Nu har jag bara två kvar denna veckan ;)
Vi hade boxning på friskvården idag och det var faktiskt jätte kul! Det var hur jobbigt som helst och jag kommer ha grymt mycket träningsvärk i morgon, men det var kul att ta ut sej helt för en gångs skull. Vi får se om jag orkar släpa mej upp i morgon bara, det var längesen jag tränade och blev såhär trött.

Åh, jag saknar sommar och värme!

Mitt ♥ och jag

Här är en liten video på mej och Lazda från vintern 2009/2010. OJ vad vi hann utvecklas mycket på bara någon månad till! På vår första clearround i april 2010 fick vi 66,07% i en L:C. BRA jobbat tycker jag med tanke på att hon inte kunde någonting när vi köpte henne.

Som ni ser är det mycket snö så jag hade inte så höga krav!


Lite stor häst, kanske?

Jag såg denna videon på ponnysanning. Haha, herre gud! Han kanske är liiiite för liten, bara liite ;) Men så duktig han är! Han klarar ju att rida den bättre än många andra "lagom" stora säkert skulle ha gjort.


Favoritbilder del 2

Foto: de tre första: Jag, den sista: Frida

Söndag

Nästa vecka blir en sån där jobbig vecka med massa massa prov. Tre nationella på rad, det ni! Jag är en sån som alltid får ångest på söndagkvällar, helgen går så snabbt!
Jag hoppas att denna veckan går snabbt, jag LÄNGTAR till på fredag... Jag har nog aldrig längtat så mycket till en fredag förr...
Ha en bra söndag!
Foto: Frida
Såhär trött är jag nu ;)

Design: elingb.blogg.se

klicka på bilden så kommer du till Johannas blogg!
Igår satt jag och fixade med denna designen. Jag fixade klart den idag och blev ganska nöjd faktiskt. Tjejen jag gjorde den till verkade bli jätte nöjd i alla fall och det är ju det som är huvudsaken! Vad tycker ni?

Tur i oturen

Det snurrar mycket häst i mina tankar just nu, därför kommer det många hästinlägg här. Ni som inte gillar hästar får väl rulla ner och läsa något annar sålänge ;)
Visste ni att vi har fått lasta ut Lazda (haha lasta Lazda... ;) ) på väg hem från Helsingborg i våras när vi var där första gången? Bilen gick sönder! Vi hann precis svänga in vid en kyrka innan den gick sönder helt. Där fick vi lasta ut Lazda eftersom bärgningsbilen bara kunde ta bilen och inte släpet. Där fick vi vänta i ca 1 timme innan vi blev upphämtade av min farfar. Tur att blien inte stannade på motorvägen!
Lazda tyckte att det var lite konstigt, men helt okej att ta en paus från transporten och äta lite gräs ;)

Favoritbilder del 1

Lite blandade favoritbilder på Lazda. Jag har HUR många som helst!

Bildminne

En kall vinterdag vintern 2009/2010. Jag red i den djupa snön på ridbanan. Bara skritt och inte så lång tid så klart, men väldigt bra träning! Lazda fick jätte bra muskler av att träna en liten stund i snön någon dag i veckan. Jag har några små filmklipp från det ridpasset och det är faktiskt de enda filmerna jag har på när jag rider Lazda. Någon som vill se?

Designstopp

Äntligen heelg!
I kväll ska jag inte göra något speciellt. Sitta hemma och fixa med lite designer tror jag. Just nu har jag 3 designer jag ska göra till ett par tjejer, jätte kul!
Just nu hinner jag tyvärr inte göra fler eftersom jag har så mycket i skolan. Vill du väldigt gärna ha en design kan du skicka till [email protected]. Då börjar jag med den så snabbt jag har hinner, men det tar tid. I din "beställning" ska detta vara med:
* Bilder du vill ha med. Gärna många och helst av så bra kvalité som möjligt. Mobilbilder funkar men det blir ju inte lika bra som med t.ex. systemkamerabilder ;)
* Färger du tycker om. Färg/mönster-idéer till bakgrunden.
* Text du vill ha i menyn.
* Idéer och inspiration.
Har du en design av mej får du inte kopiera den till att göra andra designer. Min design = mina mallar. Mina designer ses bäst i webbläsaren safari då det är den jag själv använder. Jag gör mina designer i photoshop elements 6.
2 designer jag har gjort.

Godmorgon!

Godmorgon!
Jag hade besöksrekord igår, jätte kul!
Just nu sitter jag i skolan på första lektionen, matte och NO i tre timmar... Inte det roligaste kanske. Men idag är det fredag = helg! I helgen ska jag inte göra något speciellt, bara försöka ladda inför nästa vecka. Vi ska ha tre nationella i rad. Men på fredag händer det något kul i alla fall.
En annan av hästarna vi har provridit. Senscha, ett sto f. 04.

Provridningar

En av hästarna vi har provridit. (Bild tagen från film) Filcaprio, en valack född 02.
Vi har letat häst sen maj 2011. Vi har provridit många hästar, många fler än jag trodde att vi skulle behöva göra. Jag har verkligen lärt mej mycket på att rida alla de här olika hästarna. Ston, valackar, 1,50 i manken, 1,70 i manken, mycket utbildade, lite utbildade, hopphästar, dressyrhästar osv. Jag är faktiskt glad över att jag har fått provrida så många olika hästar för jag har verkligen lärt mej mycket på det. Provrid många hästar om du ska provrida, man lär sej jätte mycket!
Vad tror ni, kommer vi provrida fler? Hur många har vi provridit hittills?

Elingb.blogg.se

Jag såg att det hade kommit en hel del nya läsare idag, jätte kul! Hoppas att ni stannar kvar ;) Jessica på ungdressyr.blogg.se (jätte bra blogg förresten) hade sett min blogg och gillat den, super kul!
Så ni som inte har hängt med och vet vem jag är, here we go:
Elin heter jag, som ni kanske har fattat ;) Jag är en tjej på 15 snart 16 år som bor i en liten stad på västkusten. Mitt största intresse är hästar och jag har nyss haft världens finaste lilla ponny, Lazda. Henne hade jag i nästan 4 år och vi lärde oss allt av varandra.
I maj 2010 blev Lazda skadad. Vi kämpade med henne ett helt år med "alternativa metoder" då många trodde att det satt i musklerna innan vi åkte för att göra en rejäl undersökning. Det visade sej att hon hade skador som gjorde att hon tyvärr inte fick leva vidare och i november fick mitt hjärta somna in. Jag var så klart extremt ledsen och är fortfarande det.
Sen maj 2011 har vi letat storhäst och vem vet, snart kanske det står en ny liten stjärna i stallet? ;)
Sen tycker jag även att det är väldigt roligt med foto och design. Här i bloggen får ni följa mej och min vardag, just nu utan så mycket häst men det hoppas jag att det blir ändring på snart!
Hope you like it!

Lazda och jag

Jag

Torsdag 2/2-12

Hello!
Jag kom nyss hem från min goa farmfor och farfar. Därav den dåliga uppdateringen ;) Har alla haft en bra dag? Det har jag i alla fall! I morgon är det fredag och det är ju inte helt fel. Sovmorgon till nio, perfekt!
Nu ska jag sätta igång med det sista plugget för denna veckan. Jag satt två timmar med matten inför nationella proven igår... Vad ska man säga, det var inte direkt kul.
Söt bild på lilla Lazda från oktober 2011. Saknar dej hjärtat ♥

Onsdag 1/2-12

Haft en bra dag? Det har jag.
Skolan var som vanligt, jag och Minnie har som vanligt alltid kul. Sen efter skolan följde jag med en annan kompis, Hanna, till hennes stall. Det stallet Herman står i. Det var jätte kul att va i stallet igen men det var svinkallt! Mina vinterskor var borta så jag fick ta mina sommarskor som dessutom är trasiga... Det var ju inte direkt varmt ;)

Denna bilden har ni sett tusen gånger, men detta är Herman i alla fall!


RSS 2.0