Today's


Älskade häst

Denna dagen har känts ungefär som två veckor eller nåt, haha. Klockan ringde 06.00 för ihopsläpp av hästarna i det nya stallet. Men ihopsläppet gick helt okej, de sprang en hel del bara ;) Hon verkar trivas superbra och har redan fått minst en livvakt hahah. ;)

Nu är hon på plats i sin nya box. Hon kommer säkert trivas jättebra med de "öppna" väggarna och att hon kan stå och titta ut genom dörren! Nu ställer jag klockan på alldeles för tidigt, ihopsläpp i morgon.

Flyttdags

Godmorgon! Idag är det dags för flytt - fullt upp hela dagen med andra ord. Lantana ska inte flyttas förrän i kväll men det är mycket annat som ska fixas och flyttas. Ha en bra dag!


Fullt upp

Hej på er! Jag kom hem från stallet för en stund sen och håller på att fixa mig för dagens "släktträff". I'm a busy girl den här veckan asså, haha ;) Alla var i alla fall snälla och trevliga igår och jag hade jättekul. Så jag tror att det kommer bli superbra nu när vi flyttar henne i morgon. Jag hoppas att vi kan komma igång och motionera henne lite mer nu också, det blir ju kanske lite lättare att slippa blinningarna i ett ridhus. Igår kunde vi i alla fall longera henne en liten stund innan de blev för jobbiga så det var ju bra. 
För övrigt har jag varit sååå trött de senaste dagarna! Igår somnade jag mitt på dagen och sov två timmar och idag kom jag knappt upp ur sängen när klockan ringde. Så jag hoppas verkligen att jag kan klämma in någon sovmorgon nästa vecka för jag är helt slut. 
Bara för att jag är så trött och lat och inte orkar redigera några nya bilder får ni en gammal hehe..

Le outfit of the day

Såhär ser La Elin ut i kväll, jag är lite nervös faktiskt haha. Jag har ju inte träffat alla ännu. Men det blir säkert jättebra, kul att man gör något tillsammans! Ha en bra kväll :)


Euphoria

Godmorgon! Gårdagen var 100% perfekt, kunde verkligen inte varit bättre. Perfekt väder, perfekta platser långt fram, perfekt stämning och perfekt musik haha. Okej det var kanske inte helt perfekt när jag blev inklämd mellan en 40-50årig man och en lika gammal kvinna.. Då menar jag verkligen inklämd haha, nej det hade jag ändå klarat mig utan.. ;) Men annars var det oslagbart, verkligen.
Nu är jag på väg till stallet och det REGNAR för första gången på hela juli. I kväll är stallfest i det nya stallet planerat, hoppas det blir även om det fortsätter regna i kväll! Ha en bra dag! :)


<3


"För du är det finaste jag vet, när allt annat här är falskt och fel."

 
 

Känn ingen sorg

Såhär ser jag ut i kväll för er som undrar, enkla shorts och kritvit peplum. Plain and simple, haha, passar till bruna ben och solblekt hår. När man väl fått lite färg ser man mycket brunare ut om man har väldigt vita kläder, det gör i alla fall jag. ;)
 
 
Det blev inga skor på Lantana idag då vi kom fram till att det är bäst eftersom det helt säkert kommer bli lite spring i hagen vid ihopsläppet i det nya stallet. Det är ju dumt att riskera något, de kan ju faktiskt skada hovarna när de tappar skorna och hon har ju tappat sina två gånger nu. Plus att det skulle vara jobbigt om hon sparkade någon. Nu i början kommer vi nog hålla oss i ridhuset (för blinningarna) och på ridbanan så då behöver hon inte det heller.
Ha en bra kväll! ♥

HH

Godmorgon! Idag ska som sagt Lantanas fossingar fixas och för en gångs skull ska jag vara med. Det kan ju vara kul att vara med någon gång, jag är ju alltid i skolan eller jobbar annars liksom. Hoppas det blir bra och att hon kan få på skor i alla fall fram för det skulle vara himla skönt att kunna rida ut. 
 
Annars idag då? Jo, vi taggar Håkan Hellström i kväll! Perfekt! Det spelar verkligen ingen roll om jag inte ser något, regnet öser ner eller allt blir helt misslyckat. Själva grejen bara ska bli så himla kul och jag tror och hoppas att stämningen kommer vara grym. Men jag hoppas ju ändå lite på att det blir fint väder och att kvällen blir lyckad, som "pricken över i:t" liksom haha. ;) Ha en grym fredag!
Bild
 

Godnatt

Idag har varit en mysig sommardag som avslutades med grillkväll med familjen, underbart. ♥ Nu är jag fööör mätt och trött som bara den, haha. I morgon blir ännu en tidig morgon i stallet med lite roligheter med en fin vän på kvällen - helt OK ändå ;) 

Teen Wolf

Nu är alla grejer putsade och alla schabrak borstade och redo för tvätt, skönt! Det känns alltid bäst att alla saker är rena och i ordning när man ska göra en omstart och flytta till ett nytt ställe tycker jag. Hästarna hade nog hunnit komma in innan det blev för mycket blinningar idag för hon var inte alls lika svettig som igår. Det är väldigt olika det där, hur man gör med sina hästar på sommaren. Vissa har ute på dagen och inne på natten, andra tvärt om, andra har ute dygnet runt och andra har ute med flugtäcken. Jag tycker att målet är att de ska kunna vara ute dygnet runt, helst utan täcken. Men det är ju verkligen inte alltid det går, och i det stallet vi står i nu går det verkligen inte att ha dem ute ens med flugtäcken när det är som värst eftersom de springer runt som om det brinner och får panik. Och ändå finns det ställen i närheten där hästarna går ute dygnet runt utan problem och allt är helt lugnt. Men å andra sidan kanske det kan vara lite skönt för dem att få vila ut lite i boxen ett par timmar mitt på dagen när det är som varmast också, vem vet egentligen? Huvudsaken är ju att hästen verkar må bra och trivas. Nu ska jag nog passa på att belöna mig själv med ett par avsnitt av Teen Wolf tills jag ska iväg senare. 
 
 

But if you close your eyes, does it almost feel like nothing changed at all?

Mina fina tjejer. Jag trodde aldrig att jag skulle få en kontakt med en häst som var ens i närheten av den jag hade med Lazda igen. Verkligen inte. Och det har jag inte heller, inte ännu. Men för varje dag som går fyller Lantana en liten liten del av det enorma hål Lazda lämnade i mitt hjärta, varje dag tror jag mer och mer på att "everything happens for a reason", varje dag blir jag mer och mer tacksam för vad Lazda gav mig och vad Lantana nu ger mig. Jag älskar dem båda två, mina hjärtan. ♥

Godmorgon!

En till tidig morgon idag, men det är det värt för man slipper den sjuka värmen mitt på dagen i stallet. Vi får se om det går att göra något idag, antagligen inte. Men hon ska ryktas, kollas igenom och få sin mat så klart. I morgon kommer hovslagaren och då hoppas jag att hon kan få på skor fram igen så att hon inte blir lika öm i fossingarna när man är ute och går. Som det är nu kan jag liksom inte sitta på utan måste gå så fort vi går på grus.
Annars idag ska jag bort på grillkväll i kväll och tänkte hinna med att putsa lite av Lantanas saker innan. Ha en bra dag!


Säkerheten främst?

Innan ni läser detta vill jag att ni kommer ihåg att detta endast är mina åsikter och värderingar. Andra får självklart tycka på något annat sätt och göra precis som de vill. Men det är såhär jag personligen tycker och tänker. :)
 
När jag precis hade kommit in i stallet med Lantana efter att ha hämtat henne i hagen idag ser jag helt plötsligt ettåringen och ponnyn i stallet komma galopperande mot stallet. Ettåringen med ett långt grimskaft i grimman. Då har ettåringen slitit sig och ponnyn sprungit efter, över den stora vägen och upp mot stallet. TUR att det inte kom någon bil precis då..
 
Egentligen är det väl inte så konstigt att det hände då alla hästarna var väldigt uppjagade, det inte är någon ström i hagarna och ettåringen har gått igenom staketen mellan hagarna som den har velat under hela sommaren (har med andra ord lärt sig att staketen bara är att springa igenom om man vill). Men säkerheten vid in- och uttag är verkligen något jag anser är extremt viktigt, speciellt när det är en så stor och trafikerad väg mellan hagen och stallet. 
 
Just sådana här problem tycker jag är relativt enkla att kanske inte lösa men förhindra. Jag menar, sätt in ett batteri i hagen och sätt en extra inhägnad mellan hagen och vägen. Och har man en häst som går igenom staket, ja men sätt i ström och kanske en extra tråd. Har man en häst som sliter sig, ja men träna lite ledarskap. Ta helst alla samtidigt, men går inte det så var minst två så att den ena kan mota och den andra leda häst. Detta gäller ju även utsläpp, som att släppa alla hästar samtidigt, inte ta två hästar som inte kommer överrens samtidigt och att helt enkelt ta det lugnt och bestämt.
 
Det kan ju även hända andra olyckor än just påkörda hästar. Man kan t.ex. bli trampad, sparkad, ramla när en häst sliter sig, hästar kan sparka varandra och mycket mycket mer. Jag tycker inte heller att det är schysst mot den som tar in just för dagen att ha en ouppfostrad häst, om jag får säga min åsikt. Jag menar, händer det något är det ju den personen som får skulden när det kanske egentligen beror på ett problem ägaren och hästen har. Det kan ju också hända att den som leder hästen skadar sig. Inte för att Lantana på något sätt är en ängel när det gäller hantering, men vi har i alla fall jobbat på det och fått henne mycket mycket lugnare och lydigare i hanteringen än hon var den första tiden. 
 
Hästhantering är farligt, både för människor och hästar. Därför tycker jag att det är viktigt att alltid försöka förhindra olyckor så gott det går, för allas skull. Denna gången gick det bra, varken hästar eller människor blev allvarligt skadade, men nästa gång kanske turen inte står på vår sida. Och jag tror att det som hände idag hade kunnat förhindras om man alltid tänkt lite mer på säkerheten. 
 
För just i det stallet vi står i nu, som dessa åsikter är baserade på, tycker jag faktiskt att säkerheten vid in- och utsläpp är ganska bristfällig. Men det är min åsikt och andra får självklart tycka precis tvärt om ifall de vill. ;)
 
 
 
 
 

Summertimes

Hej på er! Jag har haft en grym dag med ma gorgeous girl Minnie på stranden. Vi köpte med oss sushi och bara solade och badade och pratade om allt möjligt. Vi lyckades till och med somna, hah, bra jobbat! Jag började till och med drömma, hej övertrötta tjej haha. I alla fall har jag nog lyckats bli riktigt brun för att vara mig, utan att ha bränt mig. Det ni, det är inte lätt om man heter Elin Bergman. 
 
Det blev i alla fall inget gjort med Lantana i morse. Hästarna var HELT slut när vi kom dit på grund av alla blinningar. Lantana droppade nästan av svett och flåsade som en galning för att de hade sprungit så mycket. Stackars hjärtat. Så vi bara svampade av henne och smörjde in henne med de vanliga olika smörjorna och sprayerna hon brukar få. Hon var duktigare på att äta den nya maten idag också, bra! 
 

Godmorgon

Godmorgon! Just nu är jag på väg till stallet. Lantana ska ha sin mat och pysslas om och sen får vi se om det går att göra något med henne. Ha en bra dag!


O.O.T.D

Vet inte om jag har visat min "nya" top? I alla fall, jag älskar den. Superskön en varm sommardag samtidigt som den är fin och passar både till vardags och till "lite finare". Dessutom ser vi blekisar lite brunare ut i så vitt och neonfärgat. Bästa köpet på länge, haha. 

Lever livet

Förlåt för dålig bloggning hehe, jag har bara levt sommarlov dessa underbara soliga dagar som varit. Jag har fått en riktigt go bränna för en gångs skull, det har typ aldrig hänt innan för jag har cirka noll pigment känns det som. Men i år, då jäklar har jag fått lite färg, haha. Och nu jämför jag med mig själv, inte med resten av befolkningen som går runt som levande pepparkakor. ;) 
Igår och i förrgår var jag på stranden. Perfekt vatten - inte för kallt, helt klart, inga maneter och ingen tång. DÅ kan Elin bada ♥ Annars är jag en riktig badkruka som helst håller mig på land.
Lantana har vilat de senaste dagarna på grund av alla dessa blinningar som attackerar i stora moln och aldrig försvinner! Hästarna har till och med fått stå inne på dagarna för att det har varit så mycket. Men idag gick vi en kort runda i skogen med henne och passade på att ta några kort. Det gick ju som det gick, hon är inte den bästa posarn om man säger så. Men ett par fina blev det i alla fall. Hon har börjat äta ProEquo (eller något sånt) nu inför flytten också, det skulle vara bra för magen enligt veterinären. Så det försöker vi få i henne men det är inte heller så lätt, haha. Hon är extremt kräsen för veterinären sa att hästar normalt brukar tycka att det är ganska gott då det är lite sött men Lantana går bara med på att äta lite. 
För övrigt idag har jag varit en sväng på Hööks med mamma och köpt hagbenskydd till Lantana, hink, hinkhållare och rasp också. Och hunnit med att övningsköra lite med pappa och råkat starta "snattarlarmet" eller vad man ska kalla det på Lidl. Riktigt pinsamt, men jag har ju faktiskt aldrig varit där innan så hur ska jag kunna veta var man går ut hehe? Jag hade glömt mobilen i bilen så jag var tvungen att gå och hämta den och inte visste jag att de hade sånna larm som klädbutiker brukar ha? Men men, jag är ju lite klantig så jag är inte förvånad..
I morgon är i alla fall planen att dra till stranden med en fin vän och ta hand om prinsessan innan det. Mysigt mysigt!

<3


I love it

Idag har jag haft en perfekt sommardag. <3 Eller ja, att svettas i solen på jobbet hade jag ju klarat mig utan, men det är helt okej ändå.
Efter jobbet drog jag, Moa och Hanna till Halmstad för att se "Känn ingen sorg" och äta vid Nissan. Så himla mysigt, synd bara att inte alla kunde komma! Filmen var sjukt bra och några (läs: rätt många) tårar rann ner för mina kinder, hehe. Men den var jättefin, verkligen. Sen var det supermysigt att sitta i kvällssolen vid vattnet med fina vänner. En perfekt sommarkväll helt enkelt! <3


Normal tjej

Hej på er! Jag har precis satt mig i soffan med datorn efter att ha städat hela mitt rum, haha. Ibland får jag värsta energikicken och börjar städa tills allt är som i en inredningskatalog, typ elva på kvällen. Normalt? Tror inte det, haha. Så nu är mitt rum tiptop igen. ;)
 
Idag gick vi runt i området med Lantana, längs med stora vägen, bland husen, förbi fotbollsplanerna osv. Vi mötte även bussen vilket är Lantanas stora rädsla. Så vi gick ner med henne på en åker och busschauffören var supersnäll, men hon backade ändå och blev rädd. Men det var ändå ett stort framsteg att hon inte fick total panik och kastade sig. Alla andra bilar, cyklar, hundar, vattenspridare osv klarade hon helt utan problem. Så jag är riktigt nöjd, verkligen! Igår gick vi en liknande runda fast kortare. Förresten har vi försökt hitta ett flugtäcke som sitter bra men det är ju typ helt omöjligt! Vi har testat två, men båda satt för hårt över bogen. Så vi ska testa ett i en storlek större och så får vi se hur det sitter. Annars vet jag faktiskt inte vad vi ska göra, för hon behöver verkligen ett.
 
 

Hard work work

Godmorgon! Nu ska jag dra iväg och jobba lite, hoppas på lite sådär svenskt lagom väder så jag slipper dö och få fin bonnabränna i solen. Sen blir det stallet som vanligt. Vi kanske går en ny runda och trafiktränar lite, det beror på väder, blinningar osv. Igår löshoppade vi, vilket gick helt okej. Hon var i ett par gånger men det är bara bra för då lär hon sig att man faktiskt kan riva om man inte anstränger sig, haha. Ha en bra dag!


Där hör jag hemma...

...på Lantanas rygg. Det finns inget bättre än att mötas av ett par stora bruna ögon trots att allt annat som har med hästar att göra är kaos. Att gå omkring med min bästa vän som följer mig som en hund, känna värmen från hennes rygg och bandet vi har. Att hon smågnäggar och nafsar i mina fötter när vi gör halt och att hon trycker sitt huvud i min famn när vi ridit klart. Att ropa på henne i hagen och hon rycker upp huvuet från gräset med öronen framåt och kommer fram till mig. Att veta att hon är min och att allt kommer bli så mycket bättre i slutändan bara vi har varandra. Att små vardagliga saker som dessa kan göra hela min värld. ♥

#beautifulgirl


Godmorgon

Godmorgon! Jag har haft ett par både bra och mindre bra dagar och har inte riktigt känt för att blogga.. I lördags hade jag i alla fall en grymt bra dag i falsterbo. Det var extra kul att se Minna och Santana i deras kür, eftersom Santana är Lantanas pappa. Jag shoppade inte så mycket faktiskt, bara nödvändiga saker. En flughuva från Horseware, lite hästgodis och magic brush.
Igår var en mindre bra dag pga olika anledningar. Men sånt är livet (eller nåt haha) och Lantana var i alla fall söt i sin flughuva. Ridpasset gick sådär, hon var rädd för något i ena hörnet och var stressad och orolig. Jag var väl inte direkt på bra humör jag heller så det är inte konstigt om det blev lite dåligt ;)


@falsterbo


Älskade onsdag

Hej på er! Min dag har bestått av shopping med lillasyster, veckans PLL-avsnitt, promenad och photoshoot med fin vän, hagmys med Lantana, jobbig joggingrunda pga att jag glömde min astmamedicin (oups hehe) och soffhäng med la familia. En mysig men kall sommardag. ♥
 
Gårdagens ridpass med Lantana var jättebra. Hon var okoncentrerad och svår i början men med hjälp av att rida på små fyrkanstsspår med noggranna hörnpasseringar i både skritt och trav blev det bättre. Hon gjorde till slut även fina öppnor. Vi galopperade på en stor volt och tränade galoppfattningar vilket gick sådär, hon har fortfarande inte riktigt de rätta musklerna och orkar inte riktigt. Men det gick ändå helt okej och när jag travade av var hon superfin, som ni kan se på filmen. ;) Igår longerades hon inte innan jag red för första gången, och det är ett sort framsteg att inte börja med det! Så jag är nöjd även med detta ridpasset, kan inte fatta att det går såhär bra. Jag hade inte ens hoppats på eller drömt om att kunna galoppera eller rida barbacka redan i sommar, verkligen inte. 
 

"Fortsätt, när allt du levt för räknats ut som ett skämt"

Can't wait till den 26, när jag ska lyssna på Håkan Hellström och hans fina texter live. 

Run Elin, run!


Film +

Dagens dressyrpass var grymt, hon blev efter mycket jobb superfin på slutet. Här travar jag av och hon jobbar verkligen igenom i hela kroppen. Berättar mer i morgon, nu ska jag sooova ;)

Hon är fin, min stjärna.

I blomaffären, see something special..? ;)


She's a star

Dagens träning med Lantana gick superbra. Jag red barbacka igen, hehe. Hon gjorde fina öppnor och äntligen fina slutor! DET har vi kämpat med, haha. Sen tränade vi på att göra massa 'hörnpasseringar', att gå på små fyrkantsspår typ och jobba på att hon ska sätta under sig med inner bak och inte flyta ut med bogen. Vi har tränat på det ett par dagar nu och idag lossnade det och hon var jätteduktig. Jag gjorde också travövergångar och travade av i serpentiner. Det gick mycket bättre än jag trodde faktiskt och det var inga problem att sitta ner i traven barbacka. Till slut släppte hon till och jobbade igenom bra i hela kroppen
 
Just nu går det så himla bra med Lantana och det är såå roligt att äntligen få lite belöning för allt jobb man lagt ner under året som gått. Men jag är verkligen 'orolig' eller vad man ska säga för att det kommer gå sämre igen när vi flyttar henne, något jag verkligen verkligen inte vill. Det skulle vara så jobbigt att behöva börja om från början. Men antagligen går det väl ganska bra ändå, hoppas jag i alla fall...
 

åttondejulitvåtusentretton

Godmorgon! Eller ja, jag har varit uppe ett tag men i alla fall. ;) Idag ska jag nog fortsätta tvätta transporten, men utan giftigt medel så jag slipper äckliga skyddskläder denna gången. Lite senare åker jag väl till stallet, det är ju helt omöjligt att rida utomhus mitt på dagen när det är såhär mycket blinningar. Och jag vill dessutom helst inte ta på flugspray eftersom det var när vi hade använt den hon fick sin allergiska reaktion.. Även om man inte kan veta vad det var hon reagerade på.


Jag är helt normal, speciellt mina fötter...

 ...jo men faktiskt ;) Jag håller på att ramla av, därför ser min fot en aning konstig ut kanske, haha. :P

Älskade sommar

Lantana fick vila idag, tyvärr. På grund av alla blinningar. Tur att vi snart kommer ha ett ridhus helt utan blinningar att rida i de värsta dagarna då, haha. ;) Nej men självklart ska man rida i ridhus så lite som möjligt, men det är verkligen bra att ha extrema dagar som denna. Inte för att hon mår dåligt av en ledig dag, men man känner sig så bakhållen när man inte kan träna på grund av blinningar
 
Innan idag var jag med Hanna och Vendela i Hannas stall och busade lite med hästarna Stella och Herman. Jag skrittade lite barbacka på Herman, Vendela skrittade lite på Stella och sen visade jag några övningar för Hanna på Herman. Sen visade jag hur man gör ledövningar, som jag brukar göra med Lantana, och det gick jättebra för både Hanna och Vendela. Stella kunde tillslut gå lös i hagen i både skritt och trav med Hanna och Herman följde Vendela jättebra. Det är så himla kul när man visar och lär ut något som verkligen funkar, superkul!
Jag och Herman, tror det var 2011. Herman är nu hela 23 år gammal, en gammal herre med stil haha ;)

Godmorgon

I'm off to Hannas stall med Hanna och Vendela, ha en bra dag!


When you see me smiling, I'm OK.

 
 
 

 
 
 
 

I'm alive

Hej på er! Jag vaknade i morse av att jag hade så ont i magen så jag trodde jag skulle dö. Seriöst. Men en värktablett senare var det över, som tur är. Annars hade jag nog dött på riktigt, haha.
Det blev inget markarbete med Lantana igår, jag red barbacka skrittarbete i stället. Det är väldigt bra för henne just nu, stärkande. Hon är helt underbar att rida barbacka på, precis lagom rund och bara helt perfekt. Lazda var ju nästan helt omöjlig att rida barbacka haha, SÅ spetsig manke borde typ vara omöjlig att ha haha. Och jag älskar att rida barbacka, det är det bästa, så jag är verkligen glad över att ha en häst med rund rygg haha. Idag blir det nog ungefär samma, men inte förrän lite senare för det är sjukt varmt nu. Så nu ska jag passa på att sola lite till ;)


Har det helt OK


Sommar

Idag är det äntligen lite finare väder! Det är ju sååå tråkigt att sitta inne och inte ha något att göra och det är kallt och tråkigt ute. När det är sommar ska det vara SOMMAR, inte höst haha ;)
Idag ska vi nog försöka ta fram lite bommar till Lantana, det är bra för henne att få lite koll på var hon sätter fötterna och att länga ut steget lite.


Bööööj dig bakåt Eliiin

Hahahah *seriös photoshoot*. Visste ni förresten att jag är överrörlig i ryggen, haha? Och att mitt hår är 75cm långt. ;)

Dagen +

Men hej! Har ni haft en bra dag? Min har varit sådär faktiskt, vaknade väl på fel sida eller nåt haha. Jag har inte gjort så mycket direkt, varit på US-möte, tittat till Lantana i hagen och varit och kollat på ett stall. 
 
Ja, vi ska flytta till ett annat stall och ska jag vara helt ärlig känns det inte så bra att behöva börja om IGEN när man precis kommit över en j*kligt hög tröskel som tagit över ett år att kämpa sig över. Nu har vi dock hittat ett stall som verkar helt perfekt, rena drömmen verkligen. Men ändå, PRECIS nu när det äntligen har lossnat för oss. Men men, det är väl bara att ta det som det är, ska det gamla stallet byggas om så ska det lixom - det är inget vi kan bestämma över, det är självklart stallägaren. 
 
MEN det nya stallet verkar som sagt helt perfekt, har ALLT man kan tänka sig förutom så mycket ridvägar. Men har man ridhus och träningsmöjligheter osv 20 meter från stallet kan man faktiskt lasta hästen och åka iväg till någon mysig skog, precis som man kan åka iväg och träna ;) Och människorna i stallet verkar himla trevliga och det är ju utan tvekan ett STORT plus. Verkligen, det är något jag saknar otroligt mycket. Stallkompisar och trevliga människor.
 
Det ska faktiskt bli riktigt kul på ett sätt att få en nystart, och det är endast och då menar jag verkligen ENDAST för Lantanas skull jag tycker det är jobbigt eftersom hon känner sig så hemma i vårt nuvarande stall. Och att själva stället är mysigt. För min egen del tycker jag, om jag ska vara helt ärlig, att det ska bli ganska skönt att byta för jag kan inte säga att det har varit jätteroligt att vara den yngsta med typ 30-40 års skillnad i ett helt år. 
 
Ah jag vet inte riktigt vad jag vill säga med detta, är lite smått förvirrad själv haha. Men det ska i alla fall bli underbart med ett jättefint ridhus, supermysig belyst ridbana, liten galoppbana och terrängbana med trevligt och glatt folk i framtiden. Framför allt trevligt folk. Och jag hoppas att Lantana kan ta ett stallbyte utan att vi får börja om för mycket från början.
 

Dagens träning + fail

Idag var Lantana inte lätt att rida. Hon har fullt upp med att hålla koll på alla andra hästar i stallet och allt annat som händer runt omkring, och i dag var det extra mycket för henne eftersom hennes bff gick i inhägnaden precis intill ridbanan. Men tillslut, efter ett långt pass, slappnade hon av lite. Det gick ändå ganska bra, vi gjorde öppna, travövergångar på serpentiner, galoppfattningar, skrittade på små fyrkantsspår och galopperade på stora volter. Och hon kändes fin, inte lika stel som igår. Och inte lika tjock som för ett tag sen, haha. 
 
Och förresten, haha, gissa vad jag gjorde förut? SÅ pinsamt, omg. Jag övningskörde med pappa till stallet för jag skulle ta hem min ridhjälm och lite annat och så fick jag KÄRRINGSTOPP när jag skulle köra på gamla E6:an. HAHAHAH, såååå dålig! Men det är faktiskt lite backe och en snäv sväng så det är rätt svårt att starta när man har stått där och väntat. Faktiskt. ;)
 

I'm fabulous

Gillar ni min outfit eller? Känner mig riktigt het när jag tvättar släpet i mina coola shadezzz ( = skyddsglasögon) och mina fina arbetskläder ;) Vårt släp ser ungefär ut som något katten släpat in så vi ska fixa i ordning det nu i sommar. Byta golv och väggar osv. Det har blivit väldigt dåligt nu i det stallet vi har stått i nu då det stått precis ute vid vägen i alla väder. Så innan vi använder det till att köra någon häst i (vilket kan bli rätt snart...) måste det fixas i ordning, man vill ju inte att det ska hända någon olycka.


Film

Här kommer en film på när jag travar av Lantana för några dagar sedan. Under detta ridpasset hade hon varit vääääldigt okoncentrerad och övertaggad, SVÅR. Så jag bjuder lite på denna filmen, mest för att jag vill visa vår utveckling vi kommer göra i framtiden ;) Min sist är sämst i världen och mina händer är så långt ner som halva vägen till antarktis, jag skäms verkligen över hur min sits har blivit! Och inte för att vara sån men jag tror faktiskt att det kan bero på sadeln för jag har inte sån här sits på alla hästar jag rider. Jag försökte tänka på det extra mycket när jag red idag men det är helt sjukt hur man hamnar i den sadeln - sitter på bakvalvet och blir framåtlutad. Och då är det ju inte så lätt att ha höga händer när man blir helt framåtlutad. Men nu ska jag sluta skylla ifrån mig och helt enkelt träna träna TRÄNA på att kunna sitta bra i den sadeln ;) Btw, kolla på filmen i hd, annars är den helt värdelös.

Vi är tillbaka

Idag var Lantana back on track igen och jag red ett svettigt dressyrpass på banan. Hon kändes lite stel och seg i början och var svår att få igenom i högervarvet. Det brukar hon vara, men idag var det lite extra segt. Hon var lite okoncentrerad pga otroligt smarta personer som cyklade sån där tävlingscykel på motionsspåret, vilket hon blev väldigt rädd för. Jag menar, finns det inte HUR många ställen som helst att cykla tävlingscykel på, måste man göra det på ett motionsspår där man joggar? Hur som helst blev hon rädd för det och blev även lite orolig när de andra hästarna kom upp i hagen vid ridbanan och en av hästarna skulle ridas ut. Men även om det var mycket att hålla koll på gick det bra. Hon lyssnade ganska bra och till slut släppte hon till lite även i höger varv. 
 
Det blev mycket trav- och galopparbete idag och jag tror hon tyckte att det var skönt att få sträcka ut och jobba igenom kroppen. Hon blev riktigt svettig faktiskt, söta. ♥ 
 traaaampa under med bakbenen!

I'm starting to like you monday

Hej på er! Idag har jag fått gjort hur mycket som helst, men ingenting känns det som. Varit iväg och köpt foder, spån, kollat lite grejer, longerat och tagit hand om Lantana, tränat, städat min söta lilla (och även gamla, har haft henne i typ 7 år nu) kanins bur och övningskört. Och klockan är bara lite över 6, sen NÄR har man tid att göra så mycket och ändå ha massa tid över..? Inte för att jag klagar, haha. ;)
 
Senare i kväll ska jag.. Ja, inte göra någonting faktiskt. Njuta av livet, fånga dagen, carpe diem typ haha. Nej men bara umgås med familjen och inte göra något alls. Passa på att blogga lite också kanske. Tycker det låter som en bra plan, en dag som denna. Hoppas ni får en härlig måndagskväll!
Charmig som få... ;)
 

RSS 2.0