Dagens ridpass

Hon som äger stallet vi står i hade två halvblod för ett tag sen så vi har fått prova deras sadlar på Lantana. Den ena verkade faktiskt ligga jättebra så idag skulle jag testa att rida lite i den. Jag skrittade mest på långa tyglar, men försökte ändå få henne att jobba med ryggen och bli rund eftersom vi skulle kolla om hon kunde röra sej fritt med sadeln. Det gick faktiskt jättebra och det var så kul att få rida lite igen, jag satt med ett stort leende hela tiden! :D

Wehoo :D

Just nu sitter jag och pluggar. Inte så kul kanske men jag är glad ändå för...
... Jag har fått en iPhone 4s! Dessutom har jag ridit idag, berättar mer när jag har datorn.
Veckan har varit en riktig pissvecka med masa stress och plugg. Men den avslutades bra! Skönt att slippa min gamla mobil som tappade locket hela tiden och att äntligen få rida lite på Lantana igen. <3


Lantana look-alike?

Jag satt och kollade på hästnet för skojs skull (haha jag veet, lite beroende är jag nog ;)) och hittade denna lilla killen som jag tyckte var sjukt lik Lantana. Okej, det är inte den bästa bilden på Lantana, men ändå! Ser ni så lika dom är? Hästen på bilden heter Il Gigante och är en ettårshingst e. Briar ue. Chapman. Han ser så klart yngre ut än Lantana men jag tycker ändå att dom är jättelika! Väldigt söt var han i alla fall!
Annonsen på hästen hittar ni HÄR.

Lantana igår och idag

Idag och igår gjorde vi "ledövningar" med Lantana. Man går runt i skritt och stannar, ryggar, snurrar runt, gör skänkelvikning osv. Med Lazda gjorde vi också öppna och travade. Det gick jättebra både idag och igår :)
Tillslut kunde jag göra skänkelvikning (som hon inte riktigt har fattat från marken förut) bara genom att peka med spöt vid skänkelläget! Med Lazda räckte det att jag tittade på bogen så backade hon, tittade på bakbenen så snurrade hon runt, tittade på skänkelläget så gjorde hon skänkelvikning. Och om jag gick bredvid henne och sa trav travade hon i samma tempo jag gick i, när jag sen sa skritt saktade hon av. ♥
Lantana har börjat testa oss genom att inte vilja gå in i stallet precis som hon gjorde i det förra stallet. Men idag fick jag in henne snabbt utan att hon blev stressad eller upprörd. När hon stannar så brukar vi inte försöka trycka in henne utan bara ta det lugnt. Få ner huvudet på henne och peta på bogen/skänkelläget och kanske locka med någon morot. Och idag gick det jättebra!
Annars är hon väldigt lydig och mysig. T.ex. idag när vi skulle ta in henne var hon längst bort i hagen. När vi var ungefär i mitten av hagen kom hon fram till oss och gick lös med oss fram till grinden. När de två andra hästarna kom lite nära staketet skulle hon jaga iväg dom, vi är ju hennes och inte deras haha ;)

You are beautiful

Bilder från idag

Love life

Nu ska jag snart krypa ner i min säng och sova, jag är verkligen jättetrött. I morgon är det fredag och helg, heelt okej! Veckan har varit ganska annorlunda eftersom vi flyttade till ett nytt stall. Vi trivs jättebra i det nya stallet!
Annars har veckan varit som alla andra veckor, men just nu är jag så mycket gladare än vad jag har varit på hur länge som helst!
Det enda som fattas är du ♥

Alla hästar vi provred

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om alla 18 hästar vi provred. Vi skulle ha provridit 2 till, Greta (?) och Fidalgo tror jag att dom hette. Men när vi var på väg till provridningen av Greta smsade ägaren och sa att vi inte kunde komma den dagen och att hon skulle höra av sej. Hon hörde inte av sej.
Fidalgo blev tyvärr såld en eller två dagar innan vi skulle komma och provrida, synd! Men då hade vi kanske inte haft Lantana, så det var väl ändå tur ;)
Jag är jätteglad över att vi provred så många hästar som vi gjorde. Jag har lärt mej jättemycket och det har verkligen varit kul att åka runt och se hur alla olika hästmänniskor tänker. Ibland undrar man ju om dom har alla hästar i stallet, ha-ha... ;)

Light my fire S
En svart valack född 2001, ca 1,63 tror jag. Svenskt halvblod e. Lavirco ue. Landlord. Utbildad LA, LA tror jag. En jättego och lugn häst verkligen. Men vi passade inte riktigt ihop i ridningen tyvärr.
Cornelia
Ett brunt sto född 2005, ca 1.60. Svenskt halvblod e. Akribori ue. Pans Kardinal. Grundutbildad, typ L:C/L:B dressyr och inhoppad kanske? En väldigt söt liten tjej som verkade ha sina egna åsikter. Hon var jättefin och det gick bra i ridningen men våra personligheter passade inte riktigt ihop.
Tarima
Fuxsto född 2001 (?), ca 1,58. Svenskt halvblod e. Rambo ue. Kaliber. Inte mycket utbildad. En jättesöt tjej med en speciell historia. Hon var inte lätt att rida men hon var väldigt söt och jag tyckte jättemycket om henne. Men det var för mycket jobb och det skulle aldrig funkat, även om jag gärna hade tagit med henne hem direkt!
Idaho Red
Ett brunt sto född 2006, ca 1,60-1,65 (?). Inte mycket utbildad och vi provred faktiskt aldrig då vi tyckte att hon var för unghästig för oss. Men hon var väldigt söt och kommer säkert bli en jättefin häst i framtiden! Jag har inga bilder på henne.
Rhiannon N
Ett brunt sto född 2005, ca 1,68. Svenskt halvblod e. Blue Hors Romancier ue. Chirac. Utbildad L:B dressyr tror jag. En jättefin dressyrhäst, dock alldeles för stor för mej! Vi kom inte så bra överens i ridningen och jag klarade inte av henne eftersom hon var så stor.
Bjeldbaks Twice
Ett brunt sto född 2004, ca. 1,55. Övervuxen ponny importerad från ett stuteri i Danmark. Inte mycket utbildad. En jättesöt liten tjej! Men hon var lite för liten för oss och hade inte kommit så långt i sin utbildning.

Dante
Fuxvalack f. 2007, ca. 1,52 (?). Cob. Inriden. Lite för liten för oss och för lite utbildad, men väldigt söt!
Camarque
Mörkbrun valack född 2004, ca 1,70. Svenskt halvblod e. Cardento ue. Artist. Hoppad 1,30 och typ L:B-L:A dressyr. En jättesnäll häst som jag tyckte jättemycket om. Men han var lite för svår (eller egentligen för duktig) för mej i hoppningen. Han var mer för dom stora hoppklasserna och det är ju inte det som är mitt mål. Vi provred honom två gånger.
Prada
Brunt sto f. 2000 (?), ca. 1,63 tror jag. Importerad från Lettland. Inte mycket utbildad. Den här hästen passade jag inte alls med. Hon var svårriden och vi kom inte alls överens.
Jag har inga bilder på henne.
Oil of C.G.
Ett brunt sto född 2004, ca 1,65. Svenskt halvblod e. Akribori ue. Bamtung. Typ L:B-L:A dressyr och 1.10 hopp (?). En jättefin häst som hoppade jättemjukt! Men vi passade inte ihop.
Matrix
Brun valack född 2001, ca 1.60. Svenskt halvblod e. Simsalabim ue. Castello. Utbildad i akademisk ridkonst. Det var väldigt svårt att ställa om sej och rida akademiskt då jag aldrig har ridit akademiskt på det sättet innan. Vi var för olika helt enkelt.
Felicia Petite
Mörkbrunt sto född 1999, ca 1,60. Svenskt halvblod e. Pascal ue. Ingolf. L:B dressyr, lite hopp. Hon hade haft föl så hon hade inte blivit riden så mycket. Hon var jättesöt men vi passade inte ihop.
Doris
Fuxsto född 2001, ca 1,63 (?). Svenskt halvblod e. Dammen ue. Herkules. Utbildad typ L:B-L:A dressyr och 1.10-1.20 hopp. Doris var jättefin och var en av de hästarna vi tyckte mest om. Provridningen gick ganska bra.
Filcaprio
Brun valack född 2002, ca. 1,69. Svenskt halvblod e. Feliciano ue. Streak xx. En jättesnäll häst som också var en utav mina favoriter. Dock var han nog lite för stor för oss.
Phan Quintera
Isabellfärgat sto född 2003, ca 1.55. Svenskt halvblod e. San Quintero xx ue. Stanford. Grundutbildad i dressyr och lite hoppad. När vi provred henne var hon ganska unghästig och nervös. Det gick ganska bra men vi passade inte ihop.
Senscha
Brunt sto född 2004, ca. 1,63 (?). Svenskt halvblod e. Lipton ue. Eighty eight keys xx. Utbildad typ L:B-L:A dressyr, 1.10 hopp. Senscha var jättefin och vi var väldigt nära att köpa henne. Hon passade min ridning och vi kom bra överens. Vi provred Senscha två gånger.
Look at me
Brun valack född 2000, ca. 1.70 (?). Svenskt halvblod e. Vermouth ue. Partisan. Look at me hade en jättemysig personlighet och var väldigt snäll. Dock var han verkligen för stor för oss och jag klarade inte att rida ihop honom eftersom jag är så lätt och han var så storriden.
... och sen har vi Lantana!
Mörkbrunt sto född 2007, ca 1.60. Svenskt halvblod e. Santana ue. Akribori. Egentligen skulle vi inte ha en så ung häst men när vi såg Lantana verkade hon vara precis vad vi letade efter. Hon var jättelugn och snäll samtidigt som hon var pigg, nyfiken och samarbetsvillig. Hon var utbildad typ L:B dressyr. Hon hade hoppat några småhinder och blivit lite löshoppad - alltså inte helt inhoppad. Men provridningen gick jättebra och den 10:e februari gick hon igenom besiktningen och vi tog hem henne!

Tisdag

Idag fick jag veta mina resultat från svenska och fysiknationella och jag är så nöjd! För en gångs skull... Dom två delarna har jag haft ångest för huuuur länge som helst. Asså verkligen, flera år. Så nu är jag i alla fall lite nöjd med mej själv för första gången på jättelänge. Det är verkligen sjukt jobbigt att ha sån prestationsångest som jag har, ni fattar inte. Jag är nästan ALDRIG nöjd med mej själv och har jättesvårt att se det jag faktiskt lyckas med.
I morgon är jag ledig från skolan för jag ska gå och kolla om jag tål valnötter. INTE helt fel ;)
Lantana var förresten jättelugn och glad idag. Skönt att se att hon trivs och är glad!
En utav mina favoritbilder på Lazda, foto: Jag

New design

Klicka på bilden så kommer ni till Lovas blogg!
Här är min nyaste design jag gjorde till Lova. Vad tycker ni? Jag blev faktiskt ganska nöjd, en ganska enkel design blev det denna gången. Huvudsaken är att Lova blev nöjd och det blev hon!

Nytt stall

Hej på er!
Jag har haft fullt upp hela helgen så jag har inte hunnit uppdatera, skärpning på det!
Igår flyttade vi Lantana till ett annat stall. Jag veeeet att det inte är jättebra att flytta en häst efter en månad, speciellt inte en unghäst men det blir nog ändå bäst för henne. På det nya stället har vi fem minuters skrittur till ridhus, en ganska stor ridbana, inhägnad skog man kan rida i, en gräsåker man kan rida på och massa grusvägar. Just nu behöver både vi och Lantana dom möjligheterna, därför bestämde vi att detta ändå var det bästa för henne.
Hon verkar trivas jättebra och de två andra hästarna verkar tycka om henne. Hon har sprungit omkring i hela hagen och verkar tycka om den så det är ju jättebra! Det är klart att hon blir lite orolig men hon var faktiskt mycket lugnare än vad jag trodde att hon skulle vara.
I lördags köpte vi ett nytt regntäcke till henne, utan fleece i. Hon har ju bara haft ett tunt regntäcke med lite fleece i hela vintern och nu börjar det bli varmare igen så täcket hon hade var nog lite varmt. Det blev ett Horseware Amigo regntäcke som var väldigt slitstarkt. Det passade perfekt och var glansigt på insidan så att hon inte ska få skav.
Lantana i det förra stallet

If people are trying to bring you down, it only means that you are above them

Hallååå! ;)
Har ni haft en bra dag? Min dag har varit helt okej, det är ju fredag hehe. Lastningen gick sådär tror jag, jag såg ju inte själv eftersom att jag inte var där. Men på söndag ska vi testa med en hästlastbil och se om hon går på det. Vi ska också försöka få tag på en annan bom så att vi kan ta bort mellanväggen i vår transport. Sen ska vi bara ta det lugnt och ta ett steg i taget, det får ta den tid det tar.
Hon skulle också fått nya fossingar idag men eftersom hon bara blivit skodd en gång tidigare tyckte hon att vissa saker var lite läskigt. Men vi ska träna lite på vissa saker och så ska hon få resten av hovarna fixade en annan dag.
Det kan inte alltid gå bra. Hon är ju bara knappt fem år, har aldrig bott någon annanstans än där hon föddes och är knappt fem år. Tänk bara vad hemskt, flytta från det enda stället man har bott på, lämna alla man känner, åka jättelångt för att komma till ett helt nytt ställe, träffa nya hästar och helt nya människor och massa massa nytt. Det är egentligen inte alls konstigt att hon blir lite orolig men det är klart att det är lite jobbigt när det inte blir riktigt som man trodde att det skulle bli.
Lilla bäbis, det är mycket nytt man ska lära sej ♥

Helg!

Nu sticker jag snart till skolan, skönt med sovmorgon! Helt okej att starta dagen med en smoothie också ;)
Idag blir nog en ganska lugn dag i skolan och sen är det äntligen heeelg! Ha en bra fredag.

You light up my world like nobody else

Vi hade nationella fysik idag.. Det känns inte direkt som att det gick jättebra, men det har säkert gått okej ändå. Jag har så höga krav på mej själv så jag blir ju aldrig nöjd haha. ;) Nej men det är skönt att ha skiten gjord i alla fall!
I morgon ska vi få lite hjälp med att lasta Lantana. Hon ska inte åka iväg någon stans i morgon men det är bra att bara träna också. Jag hoppas så klart att det går bra, jag kommer dock inte vara där eftersom jag är i skolan.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Eller jag måste lära mej franskaglosorna tills i morgon men det är inte så svårt. Det är så skönt att inte har något speciellt i skolan nu på två veckor tror jag att det är?
sötan

Springtime

Canon eos 600d + sigma 70-300 apo macro

Studiedag

Idag har vi studiedag, skönt!
Fast nä... Jag måste plugga till nationella i morgon och det är väl inte det roligaste man kan göra när man har en hel dag ledig. Det blir ju inte direkt bättre av att det är jättefint väder ute, åh. Men men, jag ska till stallet i eftermiddag så jag hoppas att det är fint väder då också.
Jag fotade några naturbilder igår också så jag kanske lägger upp dom lite senare idag!
Bild från igår. Visst är hon blank i pälsen? :)

4 från idag

charmigt haha ;)
Hon är inte så lätt att fota den lilla busungen! Hon vill mest äta och är inte direkt så intresserad av att ha öronen framåt. ;) Och jag veeet att hon har ett stort skapsår mitt i pannan. Det har läkt jättebra och snart börjar nog pälsen växa ut igen!

Lantana idag

Nu har jag precis kommit hem från stallet. Vi förberedde lite inför lastträning och det gick jättebra. Vi ställde fram transporten med luckan stängd och så gick vi bara runt och gjorde lite "samarbetsövningar" runt transporten, typ skritt - stanna - skänkelvikning - skritt osv. Hon var jättelugn och gjorde sitt bästa i allt. Jag tog även med kameran eftersom det var så fint väder så snart kommer det nog lite nya bilder! :)
Alla har sina olika sätt att lasta men jag tycker inte att man ska tvinga in hästen. Visst om man måste åka akut till veterinären eller något sånt men inte annars. Då tycker jag att det är bättre att det få ta lite tid så att man lär hästen att det inte är något konstigt och att det inte behöver bli en kamp. För blir det en kamp och hästen verkligen inte vill kan man inte vinna. Hästen är så mycket starkare än oss.
Och dessutom vill i alla fall jag ha en häst som mår bra och inte är avstängd av underlägsenhet. Man ska vara vänner, visa respekt för varandra och ha kul tillsammans. Så klart på ett säkert sätt, jag menar inte att man ska låta hästen göra som den vill. Bara att den ska tycka att det är kul att göra saker tillsammans med mej.
Men det är klart, alla har ju sina egna åsikter! ;)

Lazda och jag i hagen denna hösten. Vi tvingade aldrig henne till något och vi fick en jättebra kontakt. Från att vara en tjurig ridskolehäst som det kunde ta en halvtimme att få in från hagen till detta - helt lös i hagen och hon följer efter mej av fri vilja.


Söndag

Bloggen har varit helt död den senaste veckan. Ingen speciell anledning till det, jag har bara inte haft något att skriva om.
Idag har jag pluggat nästan hela dagen inför nationella på torsdag. Å n g e s t ! Jaja, det kommer säkert gå bra...
Sen har jag ju så klart varit i stallet, Lantana var jätteduktig och lugn idag. Vi har haft henne i en månad nu. Tiden har gått jättesnabbt samtidigt som det känns som en evighet. Konstigt. Men hon mår bra nu, dock fäller hon ganska mycket just nu så det kliar nog en del i pälsen. Vi brukar alltid ge B-vitamin när dom fäller så det blir nog bättre snart. Jag vet inte om jag har skrivit att hon skrapade upp ett skrapsår i pannan för ett tag sen? I vilket fall så har det läkt jättebra och snart börjar det nog växa ut päls igen.
Jag har fortfarande inga nya bilder på lilla bäbistjejen så ni får en bild på min ängel i stället. Förresten hade världens sjukaste dröm i natt, den handlade om Lazda.

Visste ni att...

... Lantana inte gillar hästgodis? Första dagen fick hon äpple i maten hon skulle ha i krubban och på morgonen hade hon pillat ut äppelbitarna och lämnar kvar dom haha. Hon ville inte ens äta hästgodis eller morot ur handen. Nu har hon dock lärt sej äta morot ;)
... Lantanas pappa heter Santana? Santana är en dressyrhäst som tävlas av Minna Telde.
Santana och Minna Telde.
... Vi provred 17 hästar innan vi hittade Lantana? Sammanlagt provred vi alltså 18 hästar, slå det om ni kan haha ;)
... Vi bara har haft hästar som börjar på L? Lemolie, Lazda och Lantana. Alla har dessutom varit ston haha.

Tjejdag

I morgon ska jag till Göteborg med min fina vän Minnietaggad! Så ja, nu vet ni varför uppdateringen kommer stå på noll i morgon hehe. Jag kanske hinner fixa något tidsinställt, bara för er ;)

Me and my amiiigo Minnie. Hon är fotografen till min headerbild också, för er som vill veta det ;)

You're a-a-a-amazing

Min häst är finast i hela världen, bara så att ni vet ;)
Idag red jag Lantana en stund på ridbanan. Åååh vad jag har saknat det! Jag har inte ridit på ridbanan på snart två år (utom en träning i april förra året). Som ni kanske vet har vi ingen sadel ännu men idag fick vi låna Fridas/Steppas (en ponny i stallet) sadel. Tack! Den verkade ligga okej och att den är världens skönaste sadel gör ju inte saken sämre ;)
Jag skrittade mest runt på lite volter, serpentiner osv men jag tog också några travsteg. Allt gick superbra, hon blev bara lite taggad i traven och hennes trav är verkligen jättefin! Men det är klart, jag är väl inte riktigt i toppform hehe. Det är ju snart två år sen jag red "som vanligt" på en frisk häst sist...
Men det gick ändå väldigt bra, Lantana är väldigt duktig för sin ålder. Hon har eget framåtdriv men är samtidigt väldigt lyhörd på ryttaren. Som idag t.ex. kunde jag göra halvhalter, halter och tempoväxlingar bara genom tanken och sitsen. Hon är väldigt mjuk i munnen och går stadigt och fint. Hon är bara knappt fem år men hon har kommit mycket längre än många andra hästar vi har provridit som var mycket äldre än henne.

Jag har inga nya bilder, ska fixa det snart!

Jag och Steppas i världens skönaste sadel haha.

RSS 2.0