Lov ♥

Älskade söndag, idag har verkligen varit en vinter höst-mys dag. Jag var i stallet tidigt i morse och gick en promenad med mamma och Lantana. Svinkallt, 6 minusgrader, men hur mysigt som helst! Inga hästar ute, inga människor och ingen trafik. Allt var vitt av frost och jag fick julkänsla, haha. Så mysigt, jag älskar julen ♥
I morgon är det måndag men det gör absolut ingenting för jag har lov, så himla skönt! Ingen stress och inga måsten. Okej nu överdrev jag lite men man slipper i alla fall stressa sig igenom dagarna och bara se skola skola skola dygnet runt. En cykeltur ner till stan för att göra en grej står på schemat i morgon. Och ridning då, dressyr och hästbyte. Spännande spännande, har ingen aning om vem jag får faktiskt eftersom jag inte önskade någon. Jag skulle så himla gärna vilja rida på min lille favorit Kjell igen, men det kommer troligen aldrig hända eftersom han är en lite minipålle (C-ponny), jag är 1.73, och nybörjarlektionerna är både innan och efter mej.. Men drömma kan man ju alltid. Det var föresten han och jag som vann LM i dressyr tillsammans 2008, honom jag red bäst och honom jag var skötare på när vi köpte Lazda. Han var (och är) min favorit, helt klart. 
Min ängel ♥

All I need is you ♥

Ni får låtsas att kvaliten är lika bra som den var innan blogg.se sågade den..

Freezing

Brr, idag har det varit KALLT. För kallt.. Mina fingrar lägger av så fort det blir lite kallare. De blir blå-grå eller vita och ibland tappar jag kännseln. Även inomhus. 
Lantana fick vila idag eftersom det blåste så mycket. Och eftersom vi tränade henne så mycket igår gör det ingenting, det är bara bra att hon får en ledig dag!
I morgon är det fredag och lov, skönt! I helgen har jag bett mamma att fota mej och Lantana, kanske i skogen? Jag har inte så mycket bilder på oss tillsammans, så vi hoppas att det blir bra fotoväder i helgen! 

You're a shooting star I see, a vision of ecstasy

Idag är det onsdag, en dag närmre fredag, en dag närmre lov. Jag behöver verkligen lov nu, bara få andas. Tiden har gått så sjukt snabbt, det är lixom redan halvvägs till jul typ?! Snart är det november med.. Hm.. Ett speciellt datum kommer då, men jag skjuter upp de tankarna som hugger som knivar i magen ett litet tag till.. 
 
I alla fall har det varit en helt OK dag. Jag har faktiskt ridit lite på Lantana, det ni! ;) Mamma longerade akademiskt och jag satt på. Jag kan aldrig sluta slås av hur grym hon är, min lilla prinsessa. Oslagbar, en riktig stjärna. Hon rör sej så mjukt, hon är verkligen en dröm att sitta på, ni skulle bara veta! Ibland kan jag bli "hemmablind" på henne, men när jag har ridit och sett andra hästar och kommer tillbaka till henne ser jag ju hur otroligt fin hon är, min lilla bäbis ♥ 

173

JAG HAR INGEN TRÄNINGSVÄRK. Okej lite.. Men ingenting mot vad jag hade förra veckan. Jag kan gå, jag kan röra mej. Thank god for that hehe ;)
Annars har jag inte gjort så mycket idag faktiskt. Vart hos doktorn och tagit blodprov som vanligt. Detta måste vara typ tredje/fjärde gången bara i år? Jag hade vuxit 4 mm och gått upp ett kilo sen i våras, wehoo. Känns sådär att se att man har gått ner igen när man kämpat som ett as hela sommaren och faktiskt lyckats gå upp några kilo. Aja, nu var jag i alla fall uppe på minimikurvan och det är ju alltid något.
Nu sitter jag och jobbar på det där j*kla talet som ska vara klart i övermorgon.. Jag tycker att det kan vara ganska kul att stå och prata inför folk, men INTE när man ska skriva ett tal på en minut om något viktigt. Hallå, en minut? Man hinner ju typ bara ta upp att man tycker att alla bilar ska vara röda för att det är den finaste färgen. Hur hinner man prata om något som är viktigt för en på bara en minut? Pfft. *Notera mitt väldigt dåliga humör hehe*. Men det är väl därför vi gör uppgiften, att träna på att vara kortfattade och att bara ta med det viktigaste ;)

 

D.ö.d

Jag är d ö d. Det var jätte kul att hoppa igen, men väldigt jobbigt hehe. Vi hoppade en liten bana, och tränade mycket på att hoppa böjda linjer t.ex. på volt och ganska snäva svängar. I början blev det ganska ryckigt och inte så rytmiskt då både jag och Colombia var lite osäkra på avstånden och sådär. Men på slutet blev det bättre! Jag tränade väldigt väldigt väldigt mycket avstånd och böjda linjer när jag tränade för Eamon med Lazda, så jag har det i mej någonstans även om det tar lite tid att få fram det igen. Men det kommer, man kan ju inte göra allt perfekt på en gång ;)
Cornelia vi provred förra sommaren.

Söndag

I morgon står hoppning på schemat och jag är nervös. Men det går säkert jätte bra, hoppas jag..
Idag har varit en sån där dag när man inte får gjort någonting. Men det är skönt, ibland måste man bara ta det lugnt. Det enda jag har gjort är att försöka komma på något att prata om i mitt tal vi ska göra i svenskan. Det går.. Inte så bra hehe. Men men, jag kommer väl på något. Nu ska jag fortsätta kolla på Beck och njuta av att inte ha träningsvärk ;)
Världens finaste ♥

Pain

Äntligen har träningsvärken gått över, efter fyra dagar.. ;)
Det var så sjukt kul att rida i måndags! Jag fick rida ett sött litet sto som heter Colombia som jag har ridit några gånger innan när jag var mindre. När man väl får igenom henne är hon hur go som helst att rida, men får man inte det är hon lite girafftypen ni vet? Men det gick i alla fall mycket bättre än vad jag hade väntat mej! 
Först när jag kom stod det hoppning på schemat. HOPPNING?!?! Oh lord.. Men det var tydligen dressyr ändå, heeeelt okej för mej hehe ;)
Vi tränade på öppna och det gick så himla bra! Jag trodde jag hade tappat det HELT, men det gick verkligen jätte bra. Sen har jag haft en sån sjuk träningsvärk.. Har nog aldrig haft en träningsvärk som gjort så ont, asså verkligen smärta. Men nu har det gått över, thank god. Dock står hoppning på schemat på måndag så jag kan ju bara drömma om att det ska bli bättre nästa gång.. ;)
Colombia påminner faktiskt lite om Lantana, ungefär lika stora, typ samma färg och lite liknande känsla i ridningen.

Love

Monte Carlo väst CRW - Caritza tröja CRW - Gaiters CRW - JH collection mössa

Hola amigos

Äntligen är det helg! Fast jag längtar till måndag för en gångs skull, haha. 
I morgon blir det en tur till Halmstad, jag ska kolla på lite grejer på Hööks. Jag behöver verkligen uppdatera min ridgarderob, jag har haft samma saker hur länge som helst nu. Mina chaps t.ex. är ca 10 cm för korta och jag har haft dem ca 3-4 år tror jag? 
Dock har jag ju inte slitit så mycket på alla grejer eftersom jag inte har ridit så mycket de senaste åren. Men nu börjar jag ju på ridskolan på måndag hehe.. Jag känner mej som ett barn som väntar på julafton typ, haha. Börjar bli ganska nervös faktiskt, det var ju ett tag sen jag red "på riktigt" så vi får väl se hur det går. Nej men det går säkert bra, som tur var skulle det inte vara hoppning första gången i alla fall. Kul med en helt ny ridlärare också! 
Hoppas bara att min arm slutar göra ont efter sprutan jag tog igår. Kan typ inte lyfta armen högre än axelhöjd.. Onödigt, tänk om de som tog den när jag var liten bara kunde gjort det de skulle och skrivit i det? Då hade jag sluppit ta den igen. Jaja, nu är det gjort i alla fall så slipper jag tänka på det. ;)
Fina lilla Steppas som jag red ett par veckor förra hösten. Han var då under igångsättning efter en skada men fick tyvärr fång :(  Nu är han tillsammans med Lazda på de evigt gröna ängarna, precis som förr när de var hagkompisar. De var så himla söta tillsammans, en kritvit och en svart ♥

 
 

Onsdag - efter tisdag, innan torsdag.

Hej på er! 
Har ni haft en bra dag? Jag har varit riktigt duktig och sprungit en runda. Jag måste komma igång med lite träning nu, jag har ju haft bättre kondition förr om man säger så ;) Nej men jag har ju faktiskt inte tränat på två och ett halvt år så det är väl inte så konstigt..
Lantana vilade idag, vi tränade bara lite på hagproblemet. Vi "skickade iväg" henne i stället för att försöka fånga henne. Och sen när vi gick ner nästa gång kom hon faktiskt fram till mej. Så det var ju bra! Man måste ju faktiskt inte träna dom varje dag, speciellt inte när det är unghästar. Om du frågar mej.
I morgon börjar vi sent, men jag skulle tydligen till tandläkaren.. Suck. Aja. Och sen ska jag ta en stelkrampspruta eftersom den väldigt *host* smarta *host* personen som tog den på mej i typ sexan tydligen hade glömt skriva i att jag har fått den. Så jag får göra om det. Så sjukt onödigt, bara för att någon klantig person glömt skriva lixom..
Annars har min dag varit bra, mitt humör var ganska mycket bättre än igår. Men sen är ju onsdagar mycket bätte än tisdagar, en dag närmare helg haha ;)
We're beautiful like diamonds in the sky. 
 

...

Idag var verkligen inte min dag.. Jag har haft ont i ryggen och nacken igen och dessutom hade vi ett matteprov som gick asdåligt. Jag är så sjukt besviken på mej själv, men det är väl sånt som händer gissar jag.. 
Aja, i morgon får jag ta nya tag och se fram emot resten av veckan, helgen och nästa vecka. Igår testade vi en "ny" grej med Lantana. Jag var och kollade lite när en tjej som heter Norah Kohle var på ridklubben i helgen och det hon gjorde verkade jätte bra! Och det funkade faktiskt jätte bra på Lantana, det lilla vi gjorde. Hon verkade tycka att det var kul och vi fick en jätte bra kommunikation. Så det ska vi nog fortsätta med och så ska vi kanske försöka ta någon lektion för henne någon gång. Vi får se! 
I morgon är det onsdag, min favoritvardag! Halva veckan har gått, hela helgen väntar, vi har bara roliga lektioner och vi slutar tidigt! Efter skolan ska jag hem och plugga lite tror jag, sen blir det stallet som vanligt. Vi kanske försöker göra något med henne, vi får se vilket humör vi är på ;) 

Outfit

Jag har suttit och kollat på lite ridkläder och fixade ihop en outfit med mina favoriter från hööks. Marinblå och brunt är något jag tycker är sjukt snyggt just nu! Ridbyxorna var grymt fina, både de bruna och de blå. Och jackan hade jag inte tackat nej till hehe ;)
Deras nya JH collection är riktigt fin tycker jag. De har mycket nytt som jag lätt hade kunnat tänka mej, så stor hiss till hööks!

Back to basic..

Jag slutade på ridskolan när jag var ca 13-14 år, då jag tyckte att det bara var onödigt och slöseri med både tid och pengar. Jag hade ju Lazda lixom, och fick ut tusen gånger mer på att rida henne, till och med rida ut i skogen, än att trängas nio stycken i ett halvt ridhus varv på varv på varv. 
Så jag slutade, och tänkte att jag aldrig aldrig aldrig skulle börja på ridskola igen. Jag tyckte så synd om hästarna och ponnysarna som gav så mycket och fick så lite tillbaka.
 
Men nu har jag gjort det, skickat iväg det där mailet om en lektionsplats.. Jag behöver verkligen rida. Sist jag red ett riktigt ridpass kommer jag inte ens ihåg. Om inte Lantanas provridning i januari räknas? Ett riktigt hoppass var i april 2010.. Jag ska "snart" börja rida min unghäst som inte har blivit riden på länge, och innan det inte har blivit super mycket riden. Och det är snart två och ett halvt år sen jag "slutade" rida aktivt och regelbundet..
 
Jag har funderat länge på vad jag ska göra, jag måste ju få upp känslan och rutinen igen innan jag sätter mej på lilla prinsessan. Jag vet att jag kan, men man glömmer lätt! Jag har trots allt fått sjukt mycket komplimanger, jag har tagit en tjurig ponny som inte kan något alls till 66% i vår första start, jag har fått en galen ponny lugn i hoppningen, jag har fått "visa hur man ska göra" på en teorilektion för andra elever när jag var 12 år gammal och jag har massa rosetter på väggen. Jag tänker ofta på alla duktiga små tjejer och killar, men glömmer att för några år sen var det faktiskt jag som var så duktig. Sjukt. 
 
Jag har lagt mitt stora intresse, min egen "tekniska" utveckling och talang åt sidan i flera år för att kämpa för mina hjärtan, först Lazda och nu Lantana. Lantana är min framtid, men jag kan inte ta tillvara på den framtiden utan att själv hjälpa till genom att göra mitt bästa. Det är inte lätt att hitta en häst att träna för tränare en gång i veckan, jag har faktiskt kollat på medryttarhäst-annonser men inte hittat några. Så nu får jag ta flera steg tillbaka och ställa mej i kön till ridskolan och hoppas på en plats, precis som mamma och pappa gjorde för mej innan jag började rida år 2003..
 
 
 

Helg! :D

Nu har min helg börjat, helt okej med en extra ledig dag i morgon! 
Jag åker snart till stallet som vanligt, det blir antagligen bara "hagträning" idag också. Men vi får se! Vi har ju inte gjort något med henne nu sen i lördags så jag saknar min lilla prinsessa lite ♥
Mitt huvud är fullt av tankar just nu, om Lantana, min egen ridning och Lazda. Jag har nästan bestämt mej för att börja med något jag aldrig aldrig trodde att jag skulle göra igen. Jag får erkänna att jag faktiskt har fördomar mot just det, trots att jag själv har gått där och varit en del av det förr.. Men det känns som det enda alternativet faktiskt. Framför allt för min skull men även för Lantanas skull i framtiden, när det är dags för mej att börja rida henne. Hm.. Det lutar väldigt mycket åt det, trots att det går emot mina egna åsikter. Nä, idag får jag bestämma mej. Annars står jag bara och stampar i samma gamla fotspår jag gjort väldigt länge nu och kommer ingenstans.
Saknad ♥

 

Bushäst

Hej på er! 
Har lagt bloggen lite åt sidan några dagar eftersom det har varit så fullt upp med skolan.. Men men, det är så det är, haha!
Även Lantana har haft "vila" några dagar. Vi har haft stora problem att ta in henne från hagen, så nu har vi jobbat på det några dagar. Och inte genom det vanliga att locka med mat, för det funkar inte på henne då hon inte är det minsta intresserad av att äta något godis eller liknande. Hon äter knappt morot ur handen lixom. Så vill ni veta hur vi gör? Haters gonna hate, men skit samma. ;)
Hon har som sagt gått undan från oss och visat TYDLIGT att hon klarar sej helt på egen hand. Då gäller det ju att visa att det är hennes förlust, hänger ni med? 
Vi gör helt enkelt så att vi går fram och fjäskar med "A" och skiter helt i henne och "C" (som samarbetar genom att attackera oss när vi har försökt ta Lantana). Vi ger honom massa massa uppmärksamhet, och sen går vi. Efter ett tag kommer vi tillbaka och gör samma grej. Ibland har vi med oss något "spännande", t.ex. ett prassligt underlägg eller liknande. Till slut blir hon så nyfiken att hon kommer fram, och då får hon en morotsbit. MEN det viktiga är att VI går när VI vill. Att vi lämnar henne lixom. 
Vill hon inte komma, nähä skit i det då. Då får hon ingen morot, ingen uppmärksamhet och det går i stället till de andra hästarna. 
Många tycker nog att det är fjantigt och ett jäkla daltande och krånglande, "det är väl bara att hämta in hästen". Och alla tycker olika, så är det. Lantana är dominant just nu och verkligen i trotsåldern. Och då är det klart att man ska visa vem som bestämmer, men alla har sina olika syner på hur man ska göra det. Ska hon vara med oss och få vår uppmärksamhet ska hon sköta sej. Så enkelt är det. Vill hon inte det får det va, och förr eller senare tröttnar hon på det. 
"ledövningar" i somras.

RSS 2.0