21/12-12, I'm alive

Åh jag är så himla ridsugen! Jag har ju inte ridit sen min lilla olycka i söndags, jätte tråkigt. Jag hade en sån go känsla med PimPim i söndags och hittade alla knapparna. Det är då man inte vill sluta och kan fortsätta hur länge som helst! Men i morgon ska vi försöka gå ner till ridhuset och kanske skritta lite, vi får se. Lantana har fått vila i typ två veckor nu för att vi inte har haft möjlighet att göra något på grund av halkan. Vi har ju ändå en liten bit ner till ridhuset och när det är mörkt och halt på vägen och man inte har broddar skulle man vara dum i huvudet om man ens försökte. Hon har ju inga skor ännu, så det är därför hon inte har broddar. Men nu är det inte lika farligt förhoppningsvis, isen har nog smält bort och vi kan åka dit på dagen så då ska det nog gå! 
 
Lantana blev även vaccinerad idag (självklart ska man inte träna hårt efter en vaccinering men vi skrittar ändå bara) och fick sina tänder kollade. Allt såg bra ut, hon hade inga hakar, vargtänder eller något att anmärka på. Skönt! 
Btw, någon som har märkt att jorden har gått under idag eller..? ;)

Hey I made it, I'm the world's greatest

Nu har jag äntligen jullov! Eller ja, vi har "avslutning" i morgon men det räknas knappt haha ;)
Jag är verkligen stolt över mig själv, jag har varit så jäkla grym denna hösten/ detta året! Och JA, jag säger det, för om det är någon som är värd det så är det jag ;)
 
Till att börja med har jag presterat väldigt bra i skolan under hela året. Men det är inte det som är det viktigaste, utan hur jag har ändrats som person. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu faktiskt. För let's be honest, jag har faktiskt haft det väldigt jobbigt under många många år, och ju mer jag tänker på det ju mer inser jag hur illa det faktiskt har varit. Och självklart har det gjort att jag har mått riktigt dåligt, speciellt förra sommaren då jag i princip inte gjorde något alls och var näst intill deprimerad. 
 
Men trots allt som har hänt har jag insett att jag verkligen är en stark människa som har tagit mig igenom all skit. Även om jag har satt mig själv i absolut sista hand och verkligen trott på alla lögner om att jag är ungefär tusen gånger sämre än världens sämsta människa. Och i år kunde jag äntligen gå vidare, något som var så himla viktigt för mig och har gjort att jag nu är en helt annan person. Om mitt självförtroende var på -4219 förut är det i alla fall uppe på noll nu, kanske till och med plus ett ;)
 
2012 har verkligen varit ett händelserikt år, på alla olika sätt. Jag har fått ett helt nytt liv faktiskt. Ny skola, fler vänner, ny häst, ny Elin. För första gången har jag kunnat tänka, "fasen Elin, du är faktiskt riktigt bra". Den här sommaren och hösten har varit som ett paradis för mig, och jag har fattat att allt kan vara så himla mycket bättre än det har varit förr. Och det vill jag tacka alla mina vänner och mej själv för!
 
För en gångs skull kan jag känna att shit vilket bra liv jag har. Och det är så jäkla skönt! Så du som har dåligt självförtroende, kanske blir mobbad, och tror att du själv är sämst - Tro på dig själv, även om det låter som ren bullshit är du precis lika mycket värd som alla andra, kanske till och med lite mer ;)

Tisdag

Mitt ben är mycket mycket bättre idag, så himla skönt! Jag kunde gå normalt igen, wehoo haha! Och i morgon har jag lång sovmorgon och bara en "lektion" med eget arbete/grupparbete inför en redovisning vi ska ha på torsdag. Sen på fredag tar jag jullov, äntligen! Men den här hösten har verkligen gått fort, det är lixom julafton på måndag?! Och snart är det nytt år igen, asså tänk att det snart har gått ett helt år sen "den" tiden. Och tänk att vi snart har haft Lantana i ett helt år! 2012 har verkligen varit händelserikt, på alla olika sätt. 
 
Nu ska jag snart gå upp och försöka tvätta håret utan att duscha. Jag får ju inte blöta ner mitt ben på typ 10 dagar så det tar lite tid att krångla med att hålla det torrt.. 
Mitt hår är ju så himla lååångt! ;)
 

Tur i oturen ;)

Hej vänner, hur är det? ;)
Själv sitter jag här i soffan och har ont i mitt lilla ben efter att jag blev sparkad igår på framridningen. Det var ju julshow igår och jag skulle vara med i kadriljen, ni vet när man rider ett dressyrprogram två och två på ett led. Det gick hur bra som helst och vi var jätte duktiga allihopa. Alla hästarna var så fina i sina glitterknoppar och alla andra "nummer" var jätte bra. PimPim skötte sig super bra och, håll i hatten, släppte till och med till lite då och då och lät mina axlar vila lite ;) 
 
Men tillbaks till min lilla olycka nu då, vad hände? På framridningen, bara några minuter innan vi skulle in, skulle jag och den andra tjejen som red i par med mig och PimPim, eller Primadonna som hon egentligen heter, träna lite på att rida ihop då hästarna var lite extra taggade. Då kom den andra hästen lite nära mig (som var längst in mot väggen) så jag stannade för att inte bli klämd. Då sparkade hon bakut med ett av bakbenen och träffade mig på smalbenet. Men jag tyckte inte att det kändes så farligt, så jag red vidare och stannade kvar ända tills julshowen var slut. Det gjorde ju lite ont så klart men det är ju bara att bita ihop och köra på, det kändes ju inte illa ändå. 
Men när jag kom hem och drog av mig chapsen var mina vita ridbyxor helt blodiga och jag hade fått ett ca 2 cm långt jack mitt på smalbenet. Så det var bara att åka ner till vårdcentralen och sy. Jag hade tur, för det gick ända ner till själva benet, och ridbyxorna hade gått sönder. Hade hon sparkat lite hårdare, hade jag inte stannat och hade inte den andra tjejen gjort precis som hon gjorde hade hon kanske kunnat sparka av mig benet! Har nog aldrig varit med om något så äckligt som när läkaren tryckte på mitt skelett och frågade om jag ville se mina benhinnor.. Men som tur var va det ju ändå inte så farligt och jag behövde bara 3 stygn. Dock fick jag inte rida idag.. 
Tur man har sin lilla bäbis att åka till i stället haha ;)
 

Showtime

I natt sov jag nästan 11 timmar, så jäkla skönt att äntligen få sova! De senaste veckorna har jag sovit jätte dåligt/ nästan inget alls på helgerna. Så det var verkligen skönt att äntligen få sova ut. Vi får dock se om det blir någon sömn för mig i natt, det är julshow i morgon och jag är jätte nervös faktiskt.. Jag ska vara med i kadriljen på en väldigt speciell häst. Och jag tror dessutom inte att det kommer se så bra ut då hon verkligen är jätte konstig. Jag har nog aldrig ridit en häst som är tyngre, längre och starkare än henne. Hon är stel som en bräda och hänger sig i tyglarna - men bara när man har korta tyglar av någon konstig anledning. På långa tyglar är hon jätte go att rida, hur känslig som helst. Men jag kan ju inte rida runt på långa tyglar i en kadrilj, så det är bara att kämpa på.. Jaja, det ska bli kul ändå, hur det än ser ut ;)
Favorit ♥

Vinterland

Nu börjar vinterperioden med snökaos, broddar, snöstyltor, snösulor, frusna ridbanor, is, förfrysta tår och 30 lager kläder. På Lazda hade vi broddar och snösulor runt om, men eftersom Lantana inte är skodd ännu kan hon ju varken ha broddar eller snösulor. Så vi får se hur det blir. Det är så olika vad man tycker, jag har hört av vissa att "barfota" är bäst och andra säger att man gå all in med broddar, sulor, skydd och boots. Jag tycker definitivt att det verkar bäst med broddar, men går det inte så går det inte. 
 
Sen har vi ju oss ryttare också. Jag tillhör dem som dör av kyla så fort det blir under 0 grader. Oftast domnar fötterna och händerna bort, öronen och näsan blir röda som tomater och jag blir stel som en pinne. Jag får packa på mig lager efter lager efter lager, men inget hjälper? De senaste dagarna har jag haft fem lager tröjor plus ridvästen när jag har ridit. För några dagar sen frös jag så mycket att jag typ inte kunde andas. 
Att rida i snön på julen är något av det bästa som finns, men kylan är HEMSK. Och jag klarar mig knappt här nere, HUR klarar man sig då uppe i typ Norrland? 

"Just once, I would like to wake up, turn on the news, and hear: Monday has been canceled, go back to sleep."

Idag var inte min dag. Inte alls. Jag hade typ inte sovit något på två nätter, det snöa när jag cyklade till skolan så att jag såg ut som en jävla clown när jag kom fram, jag mådde illa, jag fick gå hem med cykeln för växlarna frös och allt var bara ÅH JAG ORKAR INTE.
Det är tur man har ridningen, haha. Förra veckan red jag hela fem gånger faktiskt! Igår var det träning inför julshowen nästa vecka (?!). Idag var det hoppning och det gick sjukt bra! Det var första gången jag tycker det är roligt att hoppa någon annan häst än Lazda tror jag, det gick så himla bra! Denna gången fick vi hoppa lite och inte bara skutta och jag fick värsta nostalgi, haha ;) Nej men det gick verkligen jätte bra. Har dock asont i sittbenen och axlarna/ryggen efter all ridning förra veckan, speciellt efter lilla PimPim jag fick rida igår. 
Det går sakta framåt med Lantana också, jag "red" tre gånger förra veckan. Jag tränade mest på att svänga och stanna då det är helt annorlunda på det sättet vi rider henne än det "normala" sättet. Men det går bra, hon är duktig min stjärna.
I natt hoppas jag verkligen att jag kan sova, orkar verkligen inte en till natt utan sömn. 
Världens bästa

RSS 2.0