Starting strong

Hola! Atm sitter jag och kämpar med en svenskauppgift som snart dödar mig, vill bara bli färdig med allt och ta sommarlov. Typ nu. Men snart lägger jag ner, för tillfället i alla fall, för jag ska iväg och ta in hästarna och rida min stjärna. Hanna ska rida Shade, och min plan är att öka på lite och galoppera lite mer med Lantana idag. Kanske kan jag övertala mi madre att ta lite bilder också, om mitt minneskort inte är helt fullt som det alltid brukar vara, hehe. I går hade Lantana en vilodag och gick bara ca 40 minuter skrittrunda med lite öpnna och skänkelvikning på vägarna. Jag tror på det, att låta dem skritta ut kravlöst i alla fall en gång i veckan. Och Shade red jag i ridhuset och gjorde lite stärkande övergångar. Jag testade faktiskt Lantanas raka bett med fasta ringar på honom och det funkade hur bra som helst, han blev mycket lugnare och gapade inte som han annars brukar göra så fort han får sitt vanliga tredelade med lösa ringar i munnen. Lantana trivs också väldigt bra med det bettet, hon hade ett tvådelat anatomiskt med fasta ringar förut, men hon trivs mycket bättre på det raka. Jag tror faktiskt att många hästar trivs på rakt då det enligt mig är det snällaste bettet, eftersom det ligger still, inte kan nypa och blir lugnt. Sen beror det ju självklart på ryttarens hand, men generellt sett tror jag att raka bett är ett väldigt bra alternativ. 
Detta "roar" jag mig med just nu, har säkert sett 50 olika reklam- och informationsfilmer från både svenska och amerikanska försvaret då svenskauppgiften handlar om hur försvaret marknadsför sig. Jag är i alla fall glad att jag slipper vara där själv.. 

Bra start på dagen!
Långhelg i mitt hjärta ♥

Åh asså finns det något bättre än långhelg? 2 extra lediga dagar, det behövs verkligen! Dagen har varit ganska bra faktiskt, har bara haft betygssnack, en lektion och en inte så hjälpande föreläsning om gymnasiearbetet. Just nu känner jag bara att nej tack, jag hade nog klarat mig rätt bra utan att behöva skriva något stort gymnasiearbete.. Men men! 
 
Efter skolan åkte jag till stallet med Hanna och motionerade Lantana och Shade lite i ridhuset. Supermysigt! Lantana var dock en aning seg, antagligen på grund av sin runda gräsmage haha ;) Men hon var duktig och jobbade på bra ändå. Sen körde jag hem Hanna, och nu har jag parkerat i soffan med vovven snarkandes på en filt. I morgon ska jag upp tidigt till stallet, planen är att rida ut en skrittrunda med Lantana då hon gått på banan två dagar i rad nu. Det är så himla skönt att äntligen ha möjlighet att variera underlaget och träningen för Lantana, här finns lixom grusvägar, asfalt, fält, backar, ridhus och ridbana. I förra stallet fanns i princip bara ridhuset, vilket INTE känns bra att använda varje dag. I alla fall inte för en unghäst. Nu skrittar jag oftast fram en lagom lång runda på asfalt innan jag travar och galopperar lite på banan eller i ridhuset och avslutar med att skritta av ute igen. De dagar jag jobbar henne då, annars blir det kravlösa skrittrundor för att variera underlaget och träna lite miljöträning. Perfekt upplägg för oss, för tillfället!
 

2 steg från paradise

Men hej på er! Shit vad den här våren har varit intensiv, men nu har jag bara 5 inlämningar/prov innan jag går på ett minst sagt efterlängtat sommarlov. Jag har verkligen inte haft tid över till NÅGOT annat än skolan och stallet, och så skulle jag ju dumt nog pressa in ett körkort bland alla nationella prov och igångsättning av Lantana. Jättebra Elin, jättebra! Men jag klarade det, och idag var jag och hämtade ut ett litet rosa kort med en fruktansvärt ful bild som ska föreställa mig. För jag har ju hunnit fylla 18 år mellan varven också! Och det äger ju ganska så mycket, förutom att man måste fylla i blanketter, betala räkningar och massa annat krångligt. 
 
Och Lantana! Vi är igång och både myser på skrittrundor och jobbar i både trav och galopp på ridbanan och i ridhuset. Idag var hon PIGG och tyckte att det var väldigt onödigt att trava, "varför trava när man kan galoppera, Eliiiin snälla kan vi inte galoppera nuuu?". Ett rejält bocksprång fick hon in också, haha. Men det går verkligen hur bra som helst med den lilla prinsessan för tillfället, och hon stortrivs i sin fina luftiga box i "nya" stallet. 
 
I morgon har jag för en gångs skull inte ett enda prov, till skillnad från idag då jag skulle haft 3 prov och en redovisning. Efter skolan ska Lantana ridas, och mi amiga Hanna ska hänga med och rida en häst i stallet. Supermysigt! Och sen är det långhelg på g, inte helt fel det heller! 
 

KÖRKORT!!This

Igår red jag och Lantana vårt första lilla ridpass på 4,5 månader. Ingen kan bli lyckligare än mig. ♥
Uppdateringen ligger på 0 just nu och ett tag framöver då jag har FÖR mycket att göra. Maj månad är way to stressig, allt händer på samma gång och självklart lyckas jag pricka in att hålla på att ta körkort samtidigt. Bra där Elin, bra! Men som sagt, så fort körkortet är fixat och alla prov och inlämningar färdiga ska jag berätta om allt spännande som hänt sen sist! ;) Ta hand om er sålänge! 

RSS 2.0