fotosug

Nyss blev jag jätte sugen på att gå ut och fota. Verkligen synd att det blir så mörkt nu! Och just nu finns det ju inte direkt jätte mycket som blir fint på kort. I och för sej kan man ju fota hästar men just nu är det inga hästar i stallet, inte ute i hagen i alla fall. Sen är jag jätte sugen på att fota någon som rider. Ingen provridning för då vill man både kolla och fota samtidigt, men bara någon som rider. Men men, tiden för det kommer väl så småningom!
Jag och Steppas i början på hösten. Det hade säkert blivit väldigt coola bilder med dimman i bakgrunden!

Ibland blir det fel

Haha ibland blir det fel. "Vi simmade idag på friskvården, 100 meter. Jag kommer nog få rejält med träningsverk i morgon." Så klart menade jag 1000 meter, vem simmar 100 meter och får träningsverk? Haha!

1000 meter

Vi simmade idag på friskvården, 100 meter. Jag kommer nog få rejält med träningsverk i morgon. Men det  är bara bra! Direkt när jag kom hem gjorde jag pannkakor. Visste ni att jag alltid har tyckt att pannkakor är jätte äckligt men nu tycker jag att det är jätte gott.
Nu har jag gjort värsta planeringen för denna och nästa vecka, känner mej riktigt duktig faktiskt. Nu kanske jag äntligen får gjort allt jag ska.
Söt bild från vintern 2009 ♥

Firefox

Nu är jag äntligen klar med min svenska uppsats. Skönt!
Efter stormen igår funkar inte mitt safari (jag har mac då) så jag måste använda firefox... Antingen är det efter uppdateringen jag gjorde i lördags eller så är det efter stormen. Man märker verkligen hur handikappad man blir när allt inte funkar som det "ska" göra. Vi får väl hoppas att det funkar snart igen, annars får jag väl lämna in datorn eller något. Har ni mac eller pc? Har ni Safari eller firefox om ni har mac?

Foto: Jag

Storm

Det är sjukt vad det blåser nu. Lite kul att stormen heter Berit, min mormor heter Berit.
Jag kollade på livesändningen från globen igår. Såg ni Lorenso eller vad han hette? Tänk att kunna göra så! Helt galet vilken kontakt han hade med sina hästar.
När vi köpte Lazda följde det inte med någon sadel och hon var jätte svår att hitta sadel till. Så de första månaderna hade vi inte någon sadel. Den första veckan gjorde vi bara "ledövningar" som vi kallar det. Vi gick runt med grimma, grimskaft och en "pekpinne" i ridhuset och gjorde olika övningar. Rygga, skänkelvikning (som hon inte kunde först) stanna, övergångar osv. Sen gjorde vi ibland samma sak fast jag satt barbacka på ryggen och mamma ledde.
När vi hade haft henne ett tag lärde jag henne att smyga. Hon tyckte att det var jätte roligt! Varje gång jag sa "lazda ska vi smyga?", böjde mej ner och gick sakta bredvid henne tog hon jätte långsamma steg och satte ner hovarna superförsiktigt. Gulligt!
Här är en video från i höstas när jag gick med Lazda helt lös i hagen. Min fina lilla Lazda ♥

Dressyr

Missa inte dressyren från globen på SVT1 nu. Eller kolla här.

Era förutsättningar - era mål

Alla har sina tankar, men ibland blir jag så trött på människor som ska klaga hela tiden.
Det finns andra som har det väldigt mycket sämre. Min häst var skadad och oridbar till och från i ett och ett halvt år. Innan det kunde hon ingenting, vi fick börja om från början. Sen var vi tvugna att avliva henne. Jag tror nog att jag har haft det lite jobbigare än dej som inte vann tävlingen sist. Men visst, alla har sina värderingar. För vissa är det viktigt att vinna.
Men jag vet att det finns hur många som helst som inte har möjlighet att ha egen häst, eller ens har möjlighet att rida över huvud taget. Och när andra som har en fullt ridbar häst som aldrig har varit skadad och har alla möjligheter att göra det bästa av situationen kommer och säger att livet suger blir jag så grymt irriterad. Bara för att man inte vinner varenda tävling har man inte en dålig häst. Man har bara inte samma utgångspunkt som de som har 100 000 kronors hästar. Och för mej är det inte så viktigt att vinna. För mej är det absolut bara ett plus om det går bra på en tävling, jag tävlar för att det är kul att visa upp det jag och hästen har lärt oss tillsammans!
Till er som vinner - grattis, grymt bra kämpat! Ni har era förutsättningar, eran bakgrund och har säkert fått jobba mycket på era svagheter. Denna gången var det ni som vann, en annan gång kanske det är några andra.
Och du som säger att det är orättvist att vissa vinner hela tiden - alla kämpar utifrån deras egna förutsättningar, mål och bakgrund. På samma sätt som du kämpar med att få din häst i form kanske de kämpar med att sätta det där galoppombytet. Sätt inte högre mål än att de är möjliga för just er att uppnå.
Mina mål med Lazda var att placera mig L:C (dressyr) och starta L:B med godkänt resultat. Kanske testa L:A helt utan krav. Jag visste att det var dit vi kunde nå, vi skulle aldrig aldrig ha kunnat starta SM eller liknande för vi hade inte de förutsättningarna. Jag försökte lägga min energi på att uppnå våra mål i stället för att vara avundsjuk på andras framgångar. Det är klart att alla har sina svackor men man kan i alla fall försöka.
Sen kan man ha drömmar, men det är en heeelt annan sak.
En bild från i våras när vi höll på att sätta igång Lazda igen. Det var nog sjunde gången eller något sånt vi började sätta igång henne igen. Vi hade våra förutsättningar, våra mål, våra svagheter och våra fördelar vi jobbade med tillsammans.

Lördag

Nu har jag äntligen fixat med min hårddisk. Skönt att inte bara ha bilderna på datorn.
Jag var på öppet hus på gymnasiet förut idag. Det är verkligen jätte svårt att välja! Men skolan verkade bra i alla fall så nu är det bara att bestämma vilken linje jag vill gå...
Nu måste jag göra klart svenskan och i kväll blir det lite designfix. Det är verkligen kul att ni gillar mina designer och vill att jag ska hjälpa till! För att designa är ett av mina största intressen faktiskt. Förutom ridning och foto då.
Bild från vintern 2009. En utav mina favoritbilder faktiskt.

Världens finaste Lazda

Jag tittade nys igenom mitt ena minnerskort till kameran och hittade några jätte fina bilder jag inte ens har lagt in på datorn ännu. Några bilder var på mig och Lazda, sista gången vi tog "riktiga" bilder tillsammans. Några var på hästarna i hagen första gången jag testade det nya objektivet. Sen fanns där också de absolut sista bilderna på Lazda... De var lite jobbiga att se på faktiskt.
Men i kväll ska jag i alla fall försöka lägga in alla mina bilder på min hårddisk. Och så tror jag att jag ska lägga över dem på en cd-skiva också, bara som en extra säkerhet. Hur sparar ni era bilder?

I'm looking at an angel, and believe me when I say she got that whole place glowing ♥

Designfix

Just nu sitter jag i skolan med Minnie. Hon äter sin kexchocklad som vanligt haha. Visste ni att jag är allergisk mot både gluten och nötter?
När jag kommer hem från skolan är det bara att fortsätta med allt jobb vi har. Vecka 49 har vi prov alla dagar utom torsdagen. Sen i kväll ska jag nog fortsätta på några designer jag ska göra. En är nästan klar och den andra ska jag börja på idag. Jätte roligt att få göra designer till andra!
Vem kan den här designen vara till?

Känslan som infinner sej...

... När man trodde att man var klar med NOhäftet men märker att man har typ 10 sidor kvar. Suck...

24 november

Idag är det exakt en månad kvar till julafton. Tiden har verkligen gått jätte snabbt, det känns nästan som om det var sommarlov förra veckan. Det ska bli riktigt skönt med jullov och jag hoppas att mitt jullov kommer bli jätte bra. Det kan ju inte bli värre än vad sommar/höstlovet var i alla fall. I julklapp önskar jag mej en ny häst så klart. Annars är det väl mest lite "småsaker". Det kanske är dags att göra en önskelista så att man inte bara får massa onödiga saker?
Vad önskar ni er i julklapp?


Allt blir inte som man tänkt sej.

Japp nu var engelskan inskickad, jag blev faktiskt ganska nöjd med den. Det är inte ofta jag är nöjd med något jag har gjort, jag har alltid så höga krav på mig själv.
Jag skulle egentligen ha ridit idag men vi har så mycket i skolan så jag hinner inte det. Det får bli en annan dag! Jag är verkligen jätte sugen på att rida nu, speciellt sen sist jag var och red Herman. Den känslan jag fick då var oslagbar. Men men, min tid kommer väl så småningom. Jag hoppas verkligen på ett grymt 2012 eftersom att 2011 blev skit. Det är inte alltid det blir som man har tänkt sej, det har jag verkligen fått lära mig detta året.

Livet förändras så snabbt. Bilden är tagen i mars 2011. Två månader senare somnade jag med de här orden skrivna på bloggen Nu laddar jag för i morgon... Röntgen och ultraljud. Det känns ungefär som dommedagen. Jag har verkligen försökt ta vara på denna veckan. Vi får väl se om jag kan sova något i natt... Dagen efter kom jag hem med ett hjärta i tusen bitar och ett liv som aldrig skulle bli som förr. Sommaren var jobbig, hösten ännu värre. 8 november 2011.

Min sagohäst ♥


Min nya häst?

Det blir lite dött här på bloggen nu när jag inte har någon häst. För egentligen är det ju en hästblogg, även om jag inte bara skriver om hästar. Hur tror ni att det går med hästarna? Har jag en häst på gång eller tror ni att jag kommer provrida ännu fler? Hur många tror ni att jag har provridit?

Tänk om detta är min nya häst?


Eller kanske detta?


The boy in the striped pyjamas

Nu har jag precis fikat och ska börja med alla tusen saker vi har att göra i skolan. Först ska jag läsa igenom min två a4-sidor långa engelska filmanalys och rätta all grammatik och sånt. Suck. Filmen jag såg var The boy in the striped pyjamas. Den filmen är jätte bra men verkligen sorglig.
Det är bäst att jag sätter igång, annars blir jag väl aldrig klar.


Queen of England and GB-glassen

Flummigast i skolan.

Simning

På vår skola har vi något som heter friskvård. Det är ungefär som idrott fast alla klasser har samtidigt och det är lite längre än en vanligt idrottslektion. Vi gör inte riktigt samma saker heller, t. ex. som idag när vi hade simning/livräddning. Det gick sådär. Dykning efter dockor på botten av simbassängen är väl inte riktigt min grej... Men man kan inte vara bra på allt!
Resten av dagen har gått åt att försöka plugga lite. Jag brukade alltid vara jätte bra på att få saker gjort och planera mm. Men nu när jag inte har ridit och inte ens har häst längre har jag verkligen blivit dålig på sånt. Jag skjuter bara upp det hela tiden och får inte gjort någonting. Jag måste verkligen bli bra på det igen. För just nu känns det som om jag har miljoner saker att göra men när dagen är slut har jag knappt börjat.

Foto: Minnie


Stress

Dagen idag har varit helt okej. Vi har verkligen mycket i skolan nu innan jul bara. Vi har prov i Matte, No, Franska, Syslöjd, Engelska inlämning och Svenska uppsats nu innan jul. Dessutom ska man hinna gå på alla öppet hus, besöksdagar och allt vad det är nu inför gymnasievalet... För några veckor sen var jag helt säker på vilken linje jag skulle gå men nu har jag ingen aning längre. Eller jo, det är två olika linjer jag inte riktigt vet vilken jag är mest sugen på. Så jag börjar verkligen känna mej stressad nu. Jag har jätte mycket ångest inför nationella till våren också...
Hade jag inte haft mitt hästintresse hade jag nog gått på ett annat gymnasium än något av de som finns där jag bor. Men eftersom att jag verkligen vill rida, tävla och ha häst går inte det. Inte för mej i alla fall, det finns säkert många andra som skulle klara det men inte jag. En bra grej är att jag antagligen kommer kunna välja ridning som extra idrott. Men då måste man ju ha en häst också... Och eftersom att man måste välja det nu i nian och vi väljer i februari får vi väl se hur det löser sej. Jag har ju ingen häst nu men jag hoppas att jag kommer ha det så snart som möjligt.
Saknar dej finaste lilla hjärtat ♥

Träning

Idag har jag tränat. Första gången jag gör något på ett gym i hela mitt liv. Det var jag, Hanna och Minnie som körde spinning. Det var faktiskt inte lika jobbigt som jag trodde, men jag tror att jag hade för svagt motstånd. Men det är alltid något! Det var roligt så jag tror att jag ska fortsätta träna där. Nästa gång blir det vanlig gymträning
också tror jag!
Foto: Minnie

Breaking Dawn

Har nyss kommit hem från en mysig kväll med tjejerna. Tack Hanna och Minnie för en asgrym kväll!
Vi åt sushi det var jätte gott. Jag klarade till och med att äta med pinnar. Det ni! Haha nej men jag har verkligen ingen koll på min kropp, jag har typ inga muskler i händerna.
Sen kollade vi på Breaking Dawn. Vad ska man säga, den var grym. Tycker jag i alla fall. Men jag gillar ju alla de filmerna så det var väl inte så konstigt att jag gillade denna också.

Mästerkock

Denna helgen kommer bli grym. Hoppas jag i alla fall. I morgon ska jag på bio med Minnie och Hanna. Vi ska se breaking dawn och innan det ska vi äta någonstans.
Sen på söndag ska jag göra något jag aldrig i hela mitt liv har gjort. Kan ni gissa? Jag ska träna. Spinning och kanske gym efter. Fast jag tror att jag kommer vara död efter 2 minuter på spinningen.... Jag har aldrig varit på ett gym och aldrig tränat något annat än ridning. Jag kan ju räkna med en enorm träningsvärk nästa vecka, men det är bara bra jag kan verkligen behöva mer muskler.
Men nu ska jag laga mat till hela familjen + Madelens kompis. Får se hur det går!

Bjuder på en jätte fin *host* bild. Ha en bra helg!


En vecka utan mitt hjärta

Igår var det en vecka sen Lazda fick somna in. Det känns verkligen konstigt att inte behöva åka till stallet varje dag. Jag har så mycket tid över. Men det är inte alls bra för då skjuter jag bara upp allt och tänker att "men jag har ju så mycket tid, jag kan göra det sen".
Det känns verkligen inte som att det bara har gått en vecka, varje dag känns som en evighet. Jag är verkligen inte en sån person som gillar att ha det såhär hela tiden. Jag skulle aldrig klara att ha såhär mycket tid över varje dag en längre tid. Jag hoppas verkligen att vi hittar en häst snart. Det borde vi göra, vi har ju letat i ett halvår nu...
Nu måste jag fortsätta med läxorna. Eller ja, börja med dem. Vi har faktiskt ganska mycket nu innan jul eftersom att betygen ska vara satta ganska långt innan jullovet. Men men, det är bara att jobba på.

Finaste lilla Lazda ♥


Utvecklingssamtal

Just nu sitter jag i skolan och ska ha utvecklingssamtal om en stund. Fast inte förrän om typ en halvtimme för min lillasyster är först så jag får sitta här och vänta...
Dagen idag har varit bra. Vi hade hemkunskap om min mat blev jätte god! Typ kycklinggryta med bacon, morot, paprika, purjolök och potatis i ugnen. Jätte gott! Nackdelen är väl att jag stinker mat nu eftersom att jag inte har hunnit byta kläder innan jag åkte hit igen. Suck. Fräscht att lukta bacon lixom? Nja...
Det funkade inte att ladda upp bilder så det fick bli en gammal.

Herman - the master of dressage

Idag har jag varit och ridit Herman igen. Man lär sej verkligen mycket på att rida en gammal "läromästare". Herman kan allt. Idag försökte jag mej på lite piaffliknande och det kunde han det med. Inte något speciellt proffsigt men ändå. Kul att testa! Ökad trav gjorde vi också, och perfekt jätte samlad och hög form. Det är verkligen en otrolig känsla att sitta på en häst på 600-700 kg som är högre än en själv och få den att göra precis vad man vill. Och den vill det själv. Att dansa fram barbacka med en häst och känna att man är ett, är en speciell känsla. Och ni som säger att ridning inte är en sport... Försök själva.

Bild från en gång när jag red barbacka på Herman i somras.


Ridning på schemat!

Farsdag idag. Jag ska till farmor och farfar senare idag men först ska jag till stallet med Hanna. Vi ska nog rida Herman. Om vi får in dem från hagen då...
Herman är verkligen rolig att rida, speciellt barbacka. Jag tror inte att hans sadel passar så bra eftersom att det går mycket bättre när man rider barbacka. Ja ja, det är kul att få rida i alla fall.


it makes me sick...

Idag har varit en riktigt bra dag. Den bästa efter att Lazda fick somna in. På förmiddagen åkte vi till ett jätte fint ställe och fotade. Det var iskallt men jag fick jätte fina bilder. Sen gjorde jag klart matteläxan. Till och med det var kul eftersom att jag hade något att göra i stället för att bara vänta ut tiden. Då är det illa!
Skönt att ha något att göra, annars går jag bara och stör mej på saker. Till exempel hur vissa människor kan bete sej som de gör. Helt ärligt, vissa människor kan inte ha alla hästar i hagen. Hissen går inte hela vägen upp...
Jag blir så trött på folk som bara tänker på sej själva hela tiden.
Jaja. Det är bara att inse att vissa människor är på en lägre nivå. Hoppas att jag aldrig sjunker till den nivån. Jag väljer hellre att skratta en gång extra!  Jag är jag, du är du. Låt det vara så.

Foto: prooo photographer  Minnie


I miss you ♥

Jag har haft paus från bloggen nu några dagar. Det har självklart varit väldigt jobbigt men jobbigast är definitivt dagen innan. Det går inte att beskriva för någon som inte själv har varit med om exakt samma sak hur det är. Hemskt är det. Att säga hejdå för sista gången, titta sin bästa vän i ögonen och tänka att man aldrig mer kommer träffas är... Hemskt.
Just nu är jag självklart väldigt ledsen men samtidigt lite lättad av att det är över. Jag saknar henne något sjukt mycket men det är väldigt skönt att slippa känna stressen och pressen av att man måste ta vara på tiden.
Dagarna går lååååååångsamt fram. Jag har så långtråkigt. Ingenting att se fram emot. Jag sitter bara hemma och låter tiden gå. Man blir latare och latare och det suger verkligen. Ett liv utan Lazda är som ett liv utan riktig glädje, förhoppningsvis kan vi hitta en ny häst som kan ge ungefär samma känsla. Men ingen kommer någonsin komma upp i Lazdas nivå. Aldrig.

Jag älskar dej. För alltid ♥

Tro inte att jag är jätte deppig bara! För det är jag verkligen inte, allt kommer att bli bra det vet jag. ;)


Vila i frid ♥

Vila i frid världens finaste Lazda. Tack för allt du har gett mej hjärtat ♥
1996 - 8/11-2011

Finaste Lazda ♥

Idag somnar jag med ett hjärta i tusen bitar. I morgon och på tisdag kommer bli de värsta dagarna i mitt liv ♥

Knasponnyn och jag

Dagens fotostund blev... Udda. Lazda var heeelt galen och ville bara springa runt. Men men, det kan bli bra bilder det med. Hon får lite arab-liknande närborrar när hon blir sån. Vem vet, hon kanske har lite arab i sig? Hon kommer ju från Lettland och kan ha vilka raser som helst inblandade.

 


Sigma 70-300 apo macro

Haha, sträääääck på bakbenen!
Några av alla bilder (inte redigerade) jag tog när jag var ute i hagen och fotade med det nya objektivet. Ett jätte bra objektiv verkligen! Jag kommer lätt att använda detta jätte mycket, det är verkligen perfekt för hästfoto. Jag ska bara lära mej att få fokus på rätt ställe...

I'm looking at an angel, and believe me when I say she got that whole place glowing

En mening, tre ord, 12 bokstäver är allt som behövs.
Jag älskar dej ♥

True friends

Klicka på bilden så kommer ni till Minnies blogg. Bilden är lånad av henne.

Snart kommer Minnie hit. Hon har nog med sej kameran så vi kanske går ut och fotar, om det är bra väder så klart. Annars gör vi väl något annat.
Innan idag städade jag och min lillasyster Madelen hela huset. Det var riktigt jobbigt faktisk men fint blev det i alla fall. Nu ska vi leta upp något gott recept vi kan baka idag/ i morgon.

Tre favoriter

Tre favoriter från i somras. Fotade med min Canon eos 600d och mitt 18-55 objektiv.


Knasponny

När jag var i stallet för några dagar sen skulle jag försöka fota Lazda i dimman... Det gick ju som det gick - inte så bra. Det var inte lätt. Men men, det kanske blir bra med någon rolig redigering eller nåt.
När jag skulle ta in henne från hagen igår ville hon inte komma in. Hon var envis som en åsna verkligen. Så jag fick vända henne och backa in henne några steg i taget. Då gick det men så fort jag vände henne framåt igen tog det stopp. Busponny!
Det var samma idag fast idag lurade jag henne med att jag gick baklänges framför henne. Ibland är hon lite konstig lilla Lazda. En annan dag stod hon och skrapade loss bark från en liten stock hon har i hagen.

såhär fint kan Lazda stå i gången ibland...


Objektiv

Nu är jag förhoppningsvis ett objektiv rikare! Jag har fått hem det för att testa det några dagar och om jag är nöjd med det får jag köpa det. Ett Sigma 70-300 apo macro. Tyvärr var det ingen bildstabilisator men till det priset jag får köpa det för är det nog värt det ändå. Det är begagnat men har inga repor eller något sånt. Så jag ska ut och testa det lite senare idag.

 


Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin
Klicka på länken eller på det blå B:et ovanför menyn.

Långa benhaha, långa ben!
Nu startar jag upp min nya blogg. Den gamla kommer finnas kvar och jag kommer fortsätta skriva lite ibland nu den sista tiden.
Här är lite bilder från igår när jag skrittade en liten runda på Steppas. Jag tycker verkligen att jag är lång på ponny nu. Men det kan säkert bero på att jag nästan bara har ridit storhäst nu det sista. Det är lixom ganska stor skillnad på 145 och 165 cm i mankhöjd...


Herman, en storhäst på
över 170 cm. Dessutom väldigt bred över ryggen.
Inläggen under detta är "infoinlägg". Länkar till dem kan ni hitta ovanför menyn.

Kamerautrustning

Canon eos 600d.
I juni 2011 köpte jag min första systemkamera. Canon eos 600d har 18 mp, video i full hd och vridbar skärm. En jätte bra kamera som tar bilder med väldigt bra färg, speciellt på sommaren. Tyvärr gick min sönder och fick lagas. Jag hade aldrig tappat den, antagligen var just min ett "dåligt" exemplar. De fick byta ut hela spegelhuset och slutaren. Men nu funkar den jätte bra igen.

 

Canon EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS II
Detta var objektivet som följde med. Ett riktigt bra objektiv. Ett stort plus är att det har bildstabilisator som är väldigt bra.

Sony w110
Min första kamera. En kompaktkamera med 7,2 mp. En jätte bra kamera som tar jätte bra foton för att vara en kompaktkamera.Elin

Hej och välkommen till mej!

Ni kanske undrar vem Elin är? Elin är en glad, rolig och snäll tjej född -96 som älskar hästar, foto och att vara med sina goa vänner.

Hästar har varit mitt största intresse sen jag var ca 6 år gammal. Jag har ridit på ridskola och så red lite olika shettisar när jag var liten. Dessutom har jag haft världens underbaraste kritvita D-ponny sto, Lazda. Lazda var en liten tjej på 145 cm som var importerad från Lettland, född -96. Vi hade nästan 4 år tillsammans innan min lilla ängel tyvärr fick vandra vidare till hästhimlen på grund av ett och ett halvt års skador som inte gick att "bota".

Den 8:e november 2011 fick hon somna in. Dagarna innan var de värsta i mitt liv.

Vila i frid hjärtat. ♥ Mer om Lazda kan ni läsa HÄR.

Lazda

Den 10:e februari 2012 hämtade vi hem vår nya häst Lantana. Lantana är ett halvblodssto f. 07, ca 1.60 i manken. Hon är e. Santana ue: Akribori. En jätte lugn, snäll och go liten tjej som är mest inriktad på dressyr men förhoppningsvis kommer vi hoppa lite i framtiden också.

 

Jag fotar med min Canon eos 600d. Jag har ett canon 18-55 objektiv och ett sigma 70-300. Jag fotar lite allt möjligt men mest hästar, natur och porträtt. Vill du läsa mer om min kamerautrustning kan du klicka HÄR.

Vad mer kan jag skriva? Jag älskar att tävla och är en riktig tävlingsmänniska! Som jag har skrivit gillar jag att fota, men har även blivit erbjuden att bli modell. Dock trivs jag bättre bakom kameran. ;)

Kul att du har hittat hit till min blogg, hope you like it!


Lazda

Lazda föddes 1996 i Lettland. Hon blev importerad till Sverige till en ridskola som fyra/femåring. Där var hon tills hon var 11 år, då vi köpte henne. Hon har lärt mig allt. Innan vi köpte henne kunde jag ingenting. Hon har gett mig nästan fyra år av kärlek, lycka och glädje. Men även sorg, besvikelse och uppgivenhet...
Efter vår tävling i april 2010 började problemen. Hon fick muskelskada efter muskelskada. Vi gick till en häst-osteopat som sa att det bara kunde vara muskler - inget annat. Mellan alla muskelskador hann vi sätta igång henne lite. Vi började med akademisk-inspirerad ridning och det funkade ett tag, sen kom skadorna tillbaka igen.
Hon gillade att springa i hagen och när hon kände sig frisk slog hon upp musklerna igen.
Sista gången vi satte igång henne kände vi att det måste vara något annat. Vi åkte ner till Helsingborg för en ordentlig undersökning. Trots att osteopaten sagt att det inte kunde vara något annat. Veterinären hittade var skadan satt. Antingen griffelbenet eller gaffelbandet. Någon vecka senare, fredagen den 20:e maj 2011 åkte vi dit för röntgen och ultraljud.
Jag har nog aldrig varit så nervös som när jag stod utanför röntgensalen och väntade. Sen visade veterinären på bilderna att hon hade en stor skada i gaffelbandet och dessutom väldigt mycket spatt på samma ställe. Man kunde inte operera och hon kunde inte gå som sällskap/promenadhäst.
Sommaren 2011 var på ett sätt riktigt jobbig. Men Lazda fick gå i hagen och ha det bra. Jag försökte njuta av tiden samtidigt som jag var jätte ledsen hela sommaren. På ett annat sätt var den jätte bra. Jag och Lazda har aldrig haft så bra kontakt som vi hade då.
Den 8/11-2011 fick hon somna in.
Vila i frid finaste hjärtat ♥

RSS 2.0