Torsdag, en dag närmre helg.

I morgon är det fredag, IGEN, känns som om tiden går tusen gånger fortare än den borde. Men fredag är helg så jag klagar inte! ;)
Jag slutar tidigare i morgon, och ska nog försöka komma iväg och köpa en övningskörningsskylt. Gissa vem som ska börja köra..? I så fall ska jag försöka övertala pappa att vi ska börja i helgen eller nästa helg, watch out haha ;)


I have loved you for a thousand years. I'll love you for a thousand more.

Träningen var jätte bra och inspirerande, jag blev faktiskt sugen på att hoppa igen.
Det sorgliga är att jag aldrig kommer få känna samma glädje i hoppningen igen. För det var bara Lazda som kunde locka fram det. Alla andra hästar jag har hoppat sedan dess har jag varit lite rädd för att hoppa, eller bara helt enkelt inte tyckt att det var kul. Lazda var den perfekta hopponnyn, hon och jag var som ett när vi hoppade. Jag litade på henne och hon litade på mig, ingen anledning att vara rädd, ingen anledning att göra något annat än att ha kul. Det var det bästa hon visste, och det bästa jag visste. Att komma mot ett hindrer med hennes hovar smattrande mot marken, känna att hon verkligen är MED och VILL, känslan när hon suger tag i hindret, man lämnar marken, känner den där pirrande känslan i magen av att flyga, landar, snabbt upp igen och ladda mot nästa hinder. Hon och jag, ett hinder och inget annat. Jag lägger henne rätt och hon räddar upp om det behövs. Märker hon att det inte går riskerar hon inget, stannar och puttar upp mig på ryggen med en litet ryck så att jag är säker. Sen börjar vi om igen och flyger över som ingenting. Inga onödiga hjälper från min sida och inget tjaffs från hennes sida. Vi kunde hoppa en bana på upp till en meter, ju högre desto bättre enligt henne, och göra halt fem meter efter sista hindret, bara för att galoppera iväg igen några sekunder senare. Balans, flyt och samspel. En perfect match helt enkelt. 
Jag kommer aldrig tycka att det är lika kul att hoppa igen, för det var vår grej. Hon och jag, gjorda för varandra. Något jag saknar varje dag, så sjukt jävla mycket. 
Det är du och jag mot världen, min ängel. Då, nu, för alltid. ♥

Happy

Hej, har ni haft en bra dag? Det har jag, riktigt bra faktiskt. Det är inte ofta en dag slutar med att allt bara känns.. Bra. Ni vet, det är alltid något litet man inte kan släppa, ett prov dagen efter, något som hände under dagen eller det där dressyrpasset som bara kändes skit. Men idag är allt bara.. Bra. 
 
Det var bara det jag ville säga, lite flummigt men jaja. Nu ska jag börja på en religionsuppgift, bara för att känna mig ännu bättre, haha ;) Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag <3

TAGGAD

Jag är d ö d efter styrka/konditionlektion i skolan och som om inte det vore nog, en svettig dressyrlektion på en stark och övertaggad ponny.. Känner på mig att jag kommer ha en rätt go träningsvärk i morgon. Men ärligt talat gillar jag träningsvärk, man vet att man har kämpat och kroppen mår bra. 
 
Lektionen gick i alla fall helt okej, vi gjorde någon superkrånglig övning med mycket samling, skänkelvikning, öppna och svåra vägar. Men den var väldigt bra och rolig, man fick verkligen RIDA och inte bara åka runt. På onsdag är det "clinic" med Peter Eriksson (tror jag?) och på måndag är det hoppning. Jag kommer vara full av inspiration, helt klart! 
 
Vet ni förresten vad jag har gjort..? Jag har anmält mig till en "tävling", lektionsmästerskapen på ridklubben. Så jäkla kul! L:B1 ska jag rida, jag har faktiskt aldrig ridit högre, inte vad jag kommer ihåg i alla fall. Det ska bli hur kul som helst, oavsett resultat! Det var snart 3 år sedan jag tävlade sist. Kan ni fatta..? Det kan verkligen inte jag, 3 år?! Det känns som om det var igår jag åkte iväg på min och Lazdas första och enda riktiga tävling - och vann med laget ;) 
I miss you my love ♥

Sorry sunday, but I don't really like you

Ibland, ganska ofta faktiskt, hatar jag söndagar. Helgen är slut, man har nästan alltid massa plugg och i alla fall jag är alltid jätte trött. Och ja, idag har jag varit seg och trött hela dagen. Jag börjar kanske bli sjuk, vem vet? Jag har inte varit sjuk på flera år så jag kommer faktiskt inte ihåg hur det är, haha. Men jag tänker inte bli sjuk ändå, så det spelar ingen roll ;)
 
Lantana fick vila idag, hon blev jätte trött igår efter att ha gått två lektioner. I och för sig bara på lite drygt en timme sammanlagt och bara i skritt och lite lite trav, men det är jobbigt att tänka också. Så hon fick nöja sig med att bara busa i hagen idag, vilket jag tror att hon tyckte var heeelt okej. I morgon har mamma stallet eftersom jag har ridlektion på ridskolan, så då vet jag inte vad hon gör. Kanske lite arbete från marken, om det inte är lika dåligt väder som idag. 
f-f-f-f-f-fail.. Men perfect is boring, så här har ni en riktigt fin bild på mig ;) Och Lantana, men hon är lika söt som vanligt ;)

My precious, je t'aime <3

I found you in the darkest hour, I found you in the pouring rain, I found you when I was on my knees.
Found you in a river of pure emotion, I found you, my only truth.
I was lost, til I found you. 
 
 

I love it

Lektionerna gick hur bra som helst faktiskt. Vi ska börja "rida in" henne nu, alltså föra över hjälperna från marken genom longering med ryttare till ridning. Lite svårt att förklara, men det är för att hästen ska tycka att ryttare är något positivt och att man ska slippa vara "hård" mot hästen PÅ ryggen. Det tar man på marken i stället och så lär hästen sig vad som gäller. Självklart säger man till sen när man rider om hästen gör något dumt, men nu i början ska den lära sig att ryttaren är snäll och att man jobbar tillsammans. Om man bara slänger upp en ryttare hej svejs och börjar gå på hästen och tänker nu jävlar ska den fan gå FRAM till varje pris kan man ju fatta själv att det inte blir bra. Hästen tänker "whaat, varför ska jag göra detta, nej det tänker jag inte." Och då blir det en ond cirkel om man då går på ännu mer. Så det är den som longerar som ger de större hjälperna om ryttarens mininala hjälper inte räcker. Simple as that ;)
 
Det gick i alla fall jätte bra, och man märkte att Lantana tycker att det är kul. Hon blir stolt när jag sitter på och känner sig duktig. Det är så kul med för hon är så personlig och uttrycksfull, man ser hur hon reagerar. Och som ett extra plus är hon extremt arbetsvillig och älskar att få beröm och visa hur duktig hon är. Det är det som är så KUL med ridningen, när man ser att man kan göra det tillsammans och att alla har roligt. Annars är det ju ingen idé, vad är det för mening att fightas hela tiden? ;)
 
Lite bilder klickades också efter sista lektionen, slänger upp några senare i kväll! 

#hatavintern

Det är mörkt, svinkallt och jag är astrött. Men vad gör man inte för sina små pållar..? ;)


Got a secret, can you keep it?

Kvällen spenderas i soffan med ett par avsnitt av Pretty little liars. Jag började kolla på det för ett par dagar sedan och ja.. Need no words haha ;) I morgon blir det att gå upp tidigt då jag ska vara med på en kurs. Vår första lektion är klockan nio, ja ni fattar ju. Det är en kurs med "den akademiska gruppen" i "akademisk ridkonst" som det heter. Asså, själva grejen verkar bra och så, men allt runt omkring tycker jag blir lite.. Överskattat, överdrivet. Men man får se bort från det, inte ta det för seriöst och fukosera på själva lektionen. 

Thank god it's friday! ;)

Godmorgon! :)
Äntligen fredag och helg! Fredagar är annars den segaste dagen, 8-16 med religion och naturkunskap sista lektionerna.. Tur att det är helg sen i alla fall ;)
I kväll ska jag bara vara hemma, VILA och kolla på några pretty little liars- avsnitt. Imorgon ska jag upp tidigt, för tidigt, och vara med på en kurs hela dagen. Men that's life, ha en bra dag nu! <3


Stop waiting for things to happen. Go out and make them happen.

Seg håltimmetisdag, nu kör vi på en grym onsdag ;)

Amazing

Godnatt bloggen, har haft en sjukt BRA dag idag, även om det är måndag och allt ;) ridningen gick hur bra som helst, jag fick rida på en gammal favorit - Fritz. Stark som s*tan men hur go som helst. Anmälde mej också till att kolla på någon hoppclinic (typ) med Eriksson (kommer aldrig ihåg vem som är vem, men han som har massa meriter inom hoppning), spännande! Godnatt, ha en grym tisdag i morgon <3


Work

Godmorgon! :)
Idag ska jag göra klart en skoluppgift. Punkt. Mamma tar stallet idag tror jag (tack tack tack), så idag ska jag bli klar med skiten allt. Ingen uppdatering, fb, twitter, insta, bloggar innan du är klar nu Elin. ;)
Hoppas ni får en go dag, och har ni inget att göra kan ni ju alltid följa mej på instagram/twitter @eliingb
Det senaste från min instagram 

Visste du att...

... Lantana är extremt kräsen med mat. Helst vill hon bara äta hö som hon doppar i vatten, men måste hon äta kraftfoder ska det vara äpple och riven morot i, inga mineraler (vilket det ändå är eftersom hon måste äta det) och så ska hon äta direkt ur hinken när jag håller. Är man en prinsessa så är man lixom ;)
 
... Jag fick modellerbjudande på GHS när jag var typ 13 år. Jag tackade nej faktiskt, tur för det var verkligen inte min grej då. Det är ändå något jag ångrar ibland, hade de frågat nu hade jag nog tackad ja. 
 
... Jag är SJUKT rädd för att spy, haha. Verkligen rädd, jätte jobbigt. Jag har aldrig haft magsjuka (peppar peppar) så efter matförgiftningen i Spanien har jag blivit asrädd för det. Udda, haha.
 
... Jag är allmänt extremt rädd för att bli sjuk, och min största rädsla är att jag eller någon annan i min familj eller av mina vänner ska få cancer eller någon annan allvarlig sjukdom. Jag tror allvarligt att jag tänker på det varje dag, och så fort det är minsta lilla med mig eller någon annan får jag ångest. Jag kan heller aldrig kolla på t.ex. bröstcancergalan för jag blir galet rädd.
 
... Jag hade stora planer på att bli hoppryttare på elitnivå när jag va liten. Jag hade som mål att delta i en internationell tävling när jag va ca 20, vilket definitivt inte kommer hända. 
 
... Lantana är väldigt personlig och brukar fjäska för mamma genom att vara extremt snäll mot mig. När hon gjort något extra bra tittar hon alltid på mamma och man kan se henne 'tänka' "haha, kolla nu så duktig jag är nu". ;)
 
... Jag kan vara väldigt blyg och tyst mot personer jag knappt träffat. Oftast inte för någon jag aldrig har träffat, och definitivt inte för mina vänner. Jag är ganska galen, flummig, efterbliven, och allmänt oseriös för det mesta, haha ;)
Extremt seriös på min senaste photoshoot med las chicas. 
 

Friday, I'm in love

Idag är det äntligen fredag efter en stressig vecka. Inte för att det hjälper, jag kommer få plugga hela helgen ändå. Jag borde egentligen plugga redan nu, men jag orkar inte och firar med godis i stället hehe. Det är jag värd efter denna veckan, ska nog ta fram lite ostbågar också ;) 
 
Vintern har bestämt sig för att jävlas och kommit tillbaka igen med massa snö.. Inte så bra, Lantana får vila och allt är bara allmänt jobbigt. Dessutom är det träning/kurs snart så det är inte alls bra att vi inte kan göra något med henne nu. Men det är väl bara att vänta på bättre tider eller något, haha. 
 

Live, love, laugh

A true smile is the prettiest thing you can wear, and not even makeup can fake it 
 

Dagens planer

Idag ska jag äntligen få rida igen! Det är nästan en månad sen jag red sist och blev sparkad så det ska verkligen bli kul att komma upp på hästryggen igen. Hoppas att det inte gör för ont bara, haha. 
Igår var det dags för "julshow"/nyårsshow nummer två, på klubben jag har tävlat för de senaste åren. Inte för att jag har tävlat något, men ändå ;) Men denna gången var det ingen risk att jag skulle bli sparkad då jag sålde lotter. Något jag är helt värdelös på, haha.. Jag ska aldrig mer sälja lotter, det var verkligen inte min starka sida ;)
Nu ska jag försöka få lite ordning på mitt liv och inte bara ligga och sova hela dagen. Skolan börjar på torsdag (tror jag?) och mitt rum ser ut som tredje världskriget.. 
Jag och min fina ängel på vår enda riktiga tävling, i april 2010. Saknar den tiden så j*vla mycket..

VÄLKOMMEN 2013!

Nyår är nog faktiskt min favoritdag på året, dagen man lämnar allt gammalt bakom sig och börjar om på nytt. Inte för att man inte kan göra det varje dag, men nyår blir mer.. Officiellt på något sätt, haha. 2012 har varit ett av mina bättre år faktiskt, händelserikt men bra i helhet. 
Det bästa på hela året var självklart att få hem min stjärna Lantana. Snart har jag haft henne ett helt år och jag kan fortfarande inte fatta att denna fantastiska häst faktiskt är min. Jag tror på oss till 100% och när vi är redo kommer vi rocka tävlingsbanorna. Sen om vi gör bra resultat är mindre viktigt, det är att göra vår grej som räknas - bryta mot alla gamla dressyrkärringars förväntningar och oskrivna lagar. Vi gör vår grej, om någon har problem med det är det synd för dom ;)
Jag slutade nian, årets halleluja-moment. Om Lantana var det bästa på året var detta definitivt det näst bästa. Det finns inte så mycket mer att säga om det mer än att när den kvällen var över började jag leva igen. Det var en av de bästa dagarna i hela mitt liv faktiskt.
 
Att börja gymnasiet var också en av årets höjdpunkter, helt klart. Att träffa massa nya människor och börja i en ny underbar klass, amazing. Få fler vänner och lämna personer som bara dragit ner en bakom sig. 
 
Detta var nog de bästa händelsena från 2012. Sen har det hänt hur mycket bra och roliga saker som helst: Barcelona med klassen, falsterbo, fotodagar och filmkvällar med fina vänner, några dagar på bästa Mollösund med familjen, Köpenhamn med min nya klass, Göteborg med underbara Minnie Emma och Anna, att börja rida mer igen, nyår och mycket mer. Året började som de föregående åren har varit - åt helvete på vissa plan. Men med underbara vänner tog man sig igenom våren, och sommaren var näst intil perfekt ;) Hösten har varit bättre än bäst och in the end har detta året bara stärkt mig och gjort mitt liv så mycket bättre. Det är genom att ta sig igenom svårigheter man växer och efter allt som har hänt framför allt 2011 och 2012 har jag verkligen blivit en helt annan människa. 
 
Mitt enda nyårslöfte är att tänka på mig själv och göra det som får just mig att må bra. Gör 2013 till ditt år, för det tänker jag göra! <3
 

RSS 2.0