Dröm

Idag har jag ridit den lilla vita ponnyn igen. Asså åh. På vissa sätt är hon så sjukt lik Lazda.. Det gick i alla fall superbra och hon jobbade så himla fint! Det konstiga är att jag faktiskt inte känner mig för stor på henne, även om hon är en liten smal D-ponny. Hon är verkligen en ponny jag skulle älska att jobba med för hon har egentligen enorm potential. Det är synd att man inte "hinner" jobba med dem så mycket på ridskolelektionerna, det blir mest att man rider sina 45 minuter och sen tackar för sig liksom. Åhh, tänk att få träna henne varje dag ett par månader, undrar hur hon skulle bli då? 
 
Jag känner ofta så faktiskt, tänk så roligt det hade varit att få ta hem hästar och ponnyer, "rida till" dem (hatar det uttrycket, men liksom rida och jobba igenom dem på alla plan) och sen träna upp ekipaget tillsammans. Vilken dröm! Inte för att jag tror att jag är någon expert, men jag har något jag tror på och ett stort intresse. Sen vet jag ju att jag faktiskt har i alla fall lite känsla och talang. ;) 
 
Men tillbaks till lilla Siri då, hon skulle kunna bli otroligt fin. Verkligen! Bara hon lugnar ner sig lite. Men jag tror att det är lite svårt att lyckas med det med massa olika ryttare som ska lära sig rida på henne på en ridskola. Hur bra hon än har det, hur bra ridlärarna än är och hur duktiga än eleverna är. Men det är ju så klart bara vad jag tror. :) 
 
 

Jag vill tävla.

Hola bloggen! Idag har jag haft en riktigt dålig dag. I morse när klockan ringde kvart i sju ville jag bara dra täcket över huvudet och sova precis hela dagen. Men det var bara att släpa sig upp och släppa ut prinsessan i hagen. Hon har blivit MYCKET piggare nu, man märker verkligen stor skillnad. Fram till nästa vecka ska hon skrittas för hand  20-30 minuter om dagen, veckan efter det uppsutten skritt alternativt galopp i lätt sits och veckan efter det börja ridas så smått som vanligt. Då ska även blodprovet tas om för att se om det gått ner ordentligt. 
 
Jag jobbade på min ridklubbs nationella dressyr idag och åååhhh jag blir SÅ sugen på att tävla. Inte bara tävla med någon random häst för tävlandes skull utan tävla och visa upp Lantana. ASSÅ ÅH. En L:C skulle vara mer än tillräckligt. Det är ju faktiskt min dröm som inte har blivit sann även om jag haft ponny tidigare. Jag hann aldrig börja tävla Lazda, jag hann med EN programridning. Och som sagt, det är det jag älskar, det som är min dröm. Att få visa upp något eget, något jag kämpat för och något som jag och min bästa vän jobbar för tillsammans. Sen om det är en lokal L:C på hemmaklubben eller en internationell kür i OS är mindre viktigt. Vi tar oss dit vi båda två vill. Det är min dröm som jag önskar går i uppfyllelse av hela mitt hjärta. 
Min favvobild på oss två just nu ♥

Lördagsmys
THANK GOD

Thank god, det var en fästingsjukdom! Om tre veckor är vi förhoppningsvis på g igen och det är väldigt troligt att hon blir helt återställd. <3


Överben/senskada?

Jag har ju btw helt glömt bort att berätta hur det gick med hennes "överben"! Det var faktiskt ingen överben, vilket var bra för det hade inte varit bra att ha ett överben där. I stället är den en senskada. Shit tänker ni kanske då, vilket jag också gjorde först. Men det är senskidan som är vätskefylld på det stället, och det är mitt på senan så det är ingen fara. Så länge hon inte är halt så klart. Så hon ska hållas i gång precis som vanligt, men det kan ta upp till ett halvår innan själva "bulan" är borta. Vi har också köpt back on track stallskydd (eller vad de nu heter) för det skulle tydligen kunna underlätta. Så det var positivt, även om det låter väldigt läskigt med senskada..
 

F R I D A Y

Godmorgon!
I morse mådde Lantana mycket bättre. Ingen feber, hade ätit upp all mat , druckit ordentligt och såg pigg och glad ut. Och tur är väl det eftersom hon ju faktiskt fått medicin, det hade ju inte varit så bra annars.. Idag får vi i alla fall provsvaren, hoppas på positiva resultat! 
 
Nu ska jag snart bege mig mot skolan för dagens enda lektion. Ovärt, haha. Efter det får vi se om jag kanske tar en liten runda på stan, måste verkligen ha en varmare jacka hehe. Lite senare i eftermiddag kommer veterinären och sprutar Lantana igen och sen ska jag hem och VILA lite för en gångs skull. Eller ja, vila och vila, tror jag ska plugga klart världens tråkigaste ämne så att jag slipper göra det i helgen. Vem kom på att man ska läsa filosofi liksom, världens mest onödiga ämne! Men men, det måste ju göras så det är väl lika bra att få det gjort så fort som möjligt haha. ;) 
Ha en bra fredag!
Le outfit of the day

Snälla bli bara frisk ♥

Hej på er!
Jag är så jäkla trött på allt som händer Lantana nu.. Självklart för att det värsta som finns är att se henne må dåligt, men också för att jag fasen är värd lite tur efter all otur jag har haft. Nu är hon i alla fall dålig igen, som ni kanske fattar. Hon fick feber igår, över 40 grader, och går på smärtstillande, antibiotika och febernedsättande direkt i blodet nu ett par dagar. I morgon får vi svar på blodproven och kan se om det är borelia eller erlichia (?) som veterinären misstänker, eller om det är något annat.. 
 
ASSÅ JAG ORKAR INTE. Jag vill bara att vi båda ska må bra och att vi ska kunna göra det vi båda vill och älskar, att komma igång och kunna träna och ha roligt. För en gångs skull.. 
Nu ska vi åka till stallet igen och kolla hur hon mår, sen får vi se om vi behöver åka dit mitt i natten som vi gjorde i natt..

Nostalgi ♥

Idag har jag ridit en liten smal vit speedad ponny. Åh. Hon var nog så lik Lazda en liten ponny kan bli. Det gick i alla fall HUR bra som helst och jag njöt till 100%, med massa känslor bubblande i kroppen. Vissa stunder kände jag mig nästan som 11 år på min första egna vita sagohäst igen.. 
 
Men nu var det ju inte Lazda utan det var Siri. En som sagt väldigt het liten tjej som pinnade på med sina små ponnyben i full fart. Men vi klickade och det gick verkligen jättebra! På slutet fick jag till och med henne att varva ner och trava lugnt i en avslappnad form. Jag älskar att rida lite svåra hästar, åh jag älskar att rida alla hästar. Det är verkligen något jag hoppas att jag alltid kommer ha med mig, ridningen. Tänk att kunna leva på att bara rida massa hästar, drömliv! 
 
Nej dags att gå tillbaks till verkligheten och plugga klart till franskaprovet i morgon.. Och be till alla gudar som någonsin funnits att Lantanas överben inte är så farligt. *får dödsångest typ*
Min saknade ängel ♥ 

She's a star

Hej! Det blev ingen dressyrträning igår, jättetråkigt! Men det får bli en annan gång i stället. :) Jag passade i alla fall på att "hoppa" lite med Lantana, vilket gick hur bra som helst! Jag slutar aldrig förvånas över hur fantastisk Lantana är. Det är första gången vi "hoppar", vad jag vet första gången hon hoppar ett hinder under ryttare, och hon lyssnar perfekt, tvekar inget alls på hindret, springer inte iväg och kommer mitt på utan något som helst krångel. Nu var det ju verkligen inget stort hinder, bara ett kryss med hållarna satta på 60 på hinderstöden. Och vi hade lagt fram bommar framför, men ändå liksom. Rakt på hindret och rakt efter hindret. 
 
Hon är faktiskt väldigt välriden med tanke på sin ålder och hur lite hon ändå har blivit riden. Idag red jag ett dressyrpass med galopp på ridbanan och det gick hur bra som helst. Jag har inte galopperat så mycket därför att vi har velat stärka henne för att hon ska kunna arbeta i rätt form. Men idag galopperade vi utan problem i en lugn mjuk galopp. Jag har ridit många många även äldre hästar som går fullt ut och ändå har stora problem med att galoppera utan att antingen rusa eller bryta av. Och hon är så galet lyhörd och känslig på mina hjälper, jag behöver i princip bara tänka vad jag vill att hon ska göra så gör hon det så gott hon kan. 
 
Jag märker så himla tydlig skillnad på tisdagar när jag haft lektion på ridskolan dagen innan. Det går inte ens att jämföra, hon är rena drömmen att rida. Och på tisdag kommer veterinären, jag är så sjukt orolig och har sån jäkla ångest asså..
 

Min prinsessa ♥

Efter gårdagens katastrof red jag och Lantana ett perfekt lätt dressyrpass i ridhuset idag. Jag ville gärna rida igenom henne lite lätt inför träningen i morgon, för att känna att det ens skulle gå liksom. Och gick gjorde det verkligen, hon var precis så underbar som hon brukar vara ♥
Jag red till musik idag faktiskt. Och jag har märkt att det alltid går mycket bättre när jag och Lantana rider till musik. Jag tror att det beror på att både Lantana och jag får hjälp med takten och kan koncentrera oss bättre på det vi gör - inte allt som händer runt omkring. 
Det jag gjorde var mest enkla grejer, för att göra ett grundjobb. LIte som en uppvärmning kan man säga. Först gjorde jag hönrpasseringar på långa tyglar för att få henne uppmärksam och att få in bakbenen på henne. Sen lite "fyrkantsserpentiner" med halter på medellinjen, som serpentiner fast i stället för en båge gör man ett litet fyrkantssprår med noggranna hörnpasseringar i varje hörn. Sen lite öppna för att mjuka upp och samla lite, och sen lite travarbete. Mest på fyrkantspåret med tempoväxlingar, men också lite volter för att ställa igenom sidorna lite och öppna för att gymnastisera henne och få henne att jobba rätt. Sen avslutade jag med att trava av henne i serpentiner med halvhalter på medellinjen. 
Och det gick som sagt väldigt bra idag och man får en sån sjukt go känsla av att rida min lilla stjjärna. 
 

Elinpower


Blir nästan lite stolt när denna tjej är grym i Idol, hahah. Men vad annars när man heter Elin Bergman..? ;)

1 steg fram och 10 steg tillbaka

Godmorgon!
Det var längesen jag skrev här nu, har varken haft tid eller ork. Jag hade nästan glömt bort hur pressade dagarna är när man har en aktiv häst + skola så det tar lite tid att komma in i rutinerna igen haha. Igår red jag i alla fall ett riktigt skitpass på Lantana. Det kändes som att ta ungefär 100 steg tillbaka faktiskt. Jag vet inte riktigt vad det är med henne, men hon är såååå orolig och okoncentrerad HELA tiden och vill inte lyssna. Och i förrgår ville hon inte komma in från hagen igen. Det kan vara att de stallas in nu och får nya rutiner men ÅH det är så jobbigt. 
Jag hoppas att det går bättre idag i alla fall. Det gör det säkert. Igår kom hon faktiskt fram till mig i hagen och det är ju faktiskt något som nästan aldrig har hänt innan så det var ju positivt. Och i morgon är planen att träna vår första dressyrträning! Surt dock om det inte går för att jag inte kan rida Lantana.. Men nej, så ska jag inte tänka, det kommer gå bättre idag. 
För övrigt har Lantana antagligen fått ett överben där hon hade såret som orsakade lymfangiten. And it's freaking me out för det sitter mitt på benet och jag är rädd att det ska klämma på någon sena eller något sånt. Men i nuläget är hon inte påverkad av det över huvud taget och veterinären ska komma och ta ultraljud nästa vecka. Men nojig som jag är har jag sån sjuk ångest över det och är så sjukt rädd för att det ska vara något med Lantana också... Och vet ni vad som är det ironiska? Att det är samma jävla ben som Lantana var skadad i. 
Denna känslan vill jag tillbaka till, känslan jag haft jättelänge nu fram till för ett par dagar sedan. 

RSS 2.0