Filmen!

Äntligen, här är filmen från tävlingen i söndags! Vi red L:B1 och fick 68,62%. Lilla Daylight är en 21årig valack som verkligen inte har ett bra steg, och på filmen är han väldigt väldigt mycket piggare än han är de flesta lektioner haha ;) Jag är grymt stolt över mig själv faktiskt, f*n vad duktiga vi var ;)

45%

Youtube vill inte riktigt samarbeta med mig.. Filmen laddar så sjukt segt, just nu står den på 45% och jag började ladda upp den igår kväll. Orkar inte! Men men, den laddar väl klart när den har lust ;)
Idag var det hoppning på schemat igen, och det gick hur bra som helst! Colombia var superfin och till slut fick vi till perfekta linjer. Det är verkligen detta jag älskar, det jag mår bra av. Att rida, det bästa jag vet. 
Nu ska jag sova, är helt slut!
 

The winning team

Gissa vilka som vann tävlingen idag? ;)
Det var så jäkla kul, ÅH vad jag har saknat detta. Daylight tyckte också att det var superkul, han som brukar vara lat och trött väcktes till liv och blev jättepigg. Jag red L:B1, och vi fick 68,62% och vann! Men det var verkligen bara en bonus, det bästa var att det var så himla kul och att jag hade en sån bra känsla genom hela dagen. Han var HUR fin som helst på framridningen, och även på banan gick det jättebra. Jag är jättenöjd, även om det självklart finns massor som kunde gått bättre. Han gick ur form lite ibland och är som sagt lite "matt" i steget. Men jag fick ändå igång honom och han hade faktiskt väldigt bra med energi, jämfört med hur han brukar vara. 
Efteråt fick jag höra att han har varit skadad för ett tag sedan och inte brukar gå så mycket längre. Så himla tråkigt att höra! Dock var det ju inte jag som bestämde att jag skulle rida honom, utan jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att rida honom i stället, då det var så många som ville ha den jag skulle haft från början. Hur som helst tror jag ändå att han mådde bra av det, för han var så himla glad och pigg. Och det behövs det också!
Inte de bästa bilderna hehe. Men film kommer upp när den laddats klart!

I'm alive!

Hola amigos, ville bara berätta att jag lever haha ;) har haft fullt upp och ingen som helst blogglust.. Men den kommer väl tillbaka någon gång får vi hoppas!
Just nu laddar jag för tävlingen på söndag, är supertaggad! Dock blir det en annan häst en den jag skulle haft först, Daylight i stället för Colombia. Men det blir perfekt!
I morgon ska jag träffa min fina vän Minnie och ära thaimat, mysigt! Bjuder på en äkta långtlockigtfinthårbild, va bara tvungen när min snälla syster hade stått i tre timmar och lockat mitt extremt långa och tjocka hår ;)


Sjuk.

Hej, hoppas ni har haft en bra dag! Min har spenderats med pretty little liars-maraton sjuk, hostandes och ensam i min säng. Försökte dricka lite honung- och citronvatten, men det var så j*vla äckligt.. Hatar allt som är eller liknar te, sjukt äckligt!
Har haft feber för första gången på typ 7 år eller nåt, kommer inte ens ihåg sist jag var sjuk faktiskt. Men någon gång ska man vara det också.. Men jag mår mycket bättre nu, hoppas det fortsätter så i morgon. Då är det träning (dressyr) och tjejkväll med tjejerna i klassen som gäller. För även om jag är sjuk är jag ju inte SJUK, så rida kan jag göra ändå ;) have a nice monday! ;)


gråter glädjetårar

ÄNTLIGEN är jag klar med den sista skoluppgiften innan jag är FRI för lovet. Den känslan, att absolut inte ha någonting man måste göra.. Oslagbart! 
I morgon ska jag vila, har antagligen blivit smittad av någon jäkla förkylning.. Ha, när jag kom hem hade jag 38.8 graders feber (har ALDRIG feber). Men jag vägrar att bli sjuk, och nästa gång (och resten av gångerna) hade jag helt normal temperatur, ca 36,6-37. I'm not giving up without a fight hahahah.. 
Nej men i morgon ska jag först vila och kanske till stallet, och sen ska jag med en kompis och fika, kolla på bio, filmen EGO och äta. Mysigt! Sen väntar ett galet efterlängtat lov med massor att göra. 

One year

Idag, för ett år sedan, rullade transporten in med mitt hjärta. Idag för ett år sedan fick jag tillbaka hoppet och livsglädjen. Tack för detta året min prinsessa, jag hoppas på många många fler <3 10/2, för alltid i mitt hjärta.


Torsdag

Åh, i morgon är det fredag. Praise the lord, eller nåt. Jag har suttit med ett skolarbete hela (nästan) eftermiddagen. Prinsessan har fått vila hela veckan faktiskt, på grund av dåligt väder, fölet och att mamma är sjuk. Tänkte varit lite social med henne i hagen idag men hon tyckte inte att det var någon bra idé, så det blev inget med det. Fölet däremot kom springande i full fart och kvävde mig nästan genom att trycka upp mulen i ansiktet på mig och blåsa. Himla gullig är hon, lilla F. Man blir ju lite sugen på ett eget föl faktiskt, hehe ;)  
I morgon kommer hovslagaren, så då blir det väl antagligen en till vilodag. Men jag tror faktiskt att det har varit bra för henne att få ordna upp situationen med det nya fölet och allt som kommer med det. Så det har nog bara varit bra att hon har fått ägna sig åt det på heltid nu några dagar! 
Nu ska jag gå ner och äta, sen måste jag ta tag i nästa skolarbete.. Tack TACK för att det är lov nästnästa vecka!
Åh. Ge mig sommar. Nu tack. 

Snö

Hej på er! 
Har ni haft en bra dag? Min har varit helt okej, en helt vanlig onsdag. När jag kom hem från skolan var det råplugg som gällde, vi har FÖR mycket nu innan lovet. På fredag ska en inlämning om den ortodoxa kyrkan vara klar, hur kul låter det på en skala..? Men jag har fått gjort mycket, och i kväll ska jag rida lektion på ridskolan. Jag missade ju en lektion dagen efter att jag hade blivit sparkad, så jag skulle få igen den idag. Kul!
 
När jag vaknade upp i morse och kollade ut genom fönstret möttes jag av ett tjockt lager snö. Jag som trodde att våren var påväg, kunde inte haft mer fel. Men det är ju Sverige jag bor i, så det är väl ingen överraskning att vädret inte är på topp ;)
Jag trotsade ändå vintern och cyklade till skolan, på en isbana. Fint var det i alla fall.

The truth

Tänkte bara passa på att berätta att jag egentligen är en afghanhund. Bara så att ni vet. ;)


Dagens hopplektion

Ridningen gick jättebra, lilla Fritz hoppade som om han aldrig gjort något annat, även om han brukar vara svårhoppad. Så jag är nöjd, vi fick ett mycket bättre flyt än vad jag trodde. Jag måste lära mig att våga använda vägarna, rida i svängarna. Jag tycker det är äckligt att rida för fort i svängarna i ridhus, det känns som att underlaget kan släppa när som helst. Nej, gräs med broddar ska det vara ;)
Sen måste jag också träna på att inte rida som en dressyrkärring när jag hoppar, rider alltid lite för nogrannt och kontrollerat så att det går ut över rytmen. Idag var jag mycket bättre, drog upp ett bra tempo, fick honom mellan handen och skänkeln, rappare i hovarna, att sätta under sig och drev på för att få honom att suga tag i hindrena. Jag fick även hjälpa honom med taxeringen, han vill gärna krypa upp nära hindrena och göra extrasprång innan. Men med lite hjälp klarade han det galant och tyckte det var riktigt kul. Jag kunde använt kurvorna ännu mer, för att få honom att hoppa av bra i första språnget och få ett jämnare flyt i kombinationen. Men det tar vi nästa gång, man måste börja någonstans! ;)
Här är han, lilla Fritz. En 20-årig maxad D-ponny. Bilden är lånad från ridskolans hemsida, klicka på den för att komma dit. 

#LikeABoss

Gissa vad jag har gjort idag...? 
Jag körde bil, så jäkla kul! Jag var grym, jag backade till och med lite. Det var faktiskt lättare än jag trodde, även om det var ganska svårt ibland att hitta rätt balans med kopplingen och gasen när man skulle starta hehe.. Men jag var grym, med tanke på att jag aldrig kört något innan. En naturbegåvning helt enkelt, haha ;)
 
Idag, eller egentligen igår, kom det en ny liten pålle till stallet. Ett föl efter Tornesch, hur söt som helst. Hon är redan större än D-ponnyn i stallet, haha. Lantana är hur glad som helst och tar som sin uppgift att hålla ordning i hagen. När lilla F blir orolig tar hon hand om allt och ser till att allt blir lugnt och fint. Hon är faktiskt helt fantastisk, hade hon inte varit där hade det garanterat varit kaos. Hon är bäst, min stjärna. 
Jag har massor med bilder från både igår och idag, de kommer när jag har tid att lägga in dem.

P.S I love you

Tänkte lagt upp lite bilder från idag. Men det får bli i morgon, nu ska jag kolla på en av de finaste filmerna jag vet, P.S I love you. Ha en bra lördagkväll!


Stallet x2

Nu har jag varit första rundan i stallet för dagen, mockat och hämtat hö. Nu ska jag snart dit igen och träna med Lantana. Jag kanske rider lite, vi får se, annars blir det bara "markarbete". Det är jätte fint väder idag, så jag tar nog med kameran. Jag har faktiskt nästan inga bilder från denna vintern, det har bara inte blivit att jag har varit ute och fotat. Men man kan inte hinna med allt ;)
Gårdagens outfit. 

It's friday

Har ni haft en bra dag? Min har varit helt okej, en vanlig fredag. Att sluta två när man egentligen slutar fyra är ju helt okej ;) cyklade och köpte en övningskörningsskylt också så nu jäklar ska det köras! något som dock stör mig sjukt mycket är otrevlig, dryg personal.. Men men, alla har väl dåliga dagar antar jag.

I morgon ska jag upp tidigt till min lilla apelsin, vi ska nog gå ner till ridhuset och träna lite. Ett litet föl flyttar in på kvällen, och vi ska hämta nytt hö. Ha en bra lördag! <3


RSS 2.0