Hola amigos!

Tjena bloggen!
Jag kom hem från Spanien i söndags men har varit slööö så jag har knappt startat datorn ens... Nu sticker jag snart till skolan, sista "riktiga" dagen idag. Vi slutar ju nästa måndag. Ha en grym dag!


Spanieen!

Sätter klockan på 04.00 för i morgon drar jag på klassresa till Barceloooona!!! :D hejdå Sverige, Hola Barcelona!


Ny iphone

Kom hem från min prao för någon timme sen, har skrivit lite listor sen dess. Har också varit och tagit ut/växlat lite pengar inför resan, skönt att ha det gjort!
Dagen har varit helt okej. Jag har gjort rent 80 stolar på en läktare, duktigt av mej haha ;) I morgon är det dags för sista nationella. Hm... Det ska verkligen bli skönt att ha det gjort, det är typ det största/jobbigaste av alla.
Nu åker jag snart till stallet. Jag får se lite vad vi gör, det beror på vädret och allas humör.
Och min iphone kom idag!!! :D Eller ja, jag fick en ny hehe.

Måndag

Godmorgon ;)
Idag står det prao på schemat, sen ska jag plugga inför SISTA matteprovet. Sen ska jag ju så klart till stallet också. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag, men antagligen ska jag rida lite igen. Kanske rider jag i skogshagen för att det ska bli lite omväxling för lilla Tana.
Bilder från igår

Söndag

Go dag idag, det har varit en sån där dag när man får gjort jättemycket. Det känns bra att jag red lite mer idag med, vi är på g nu. Jag har pluggat en hel del matte också, vi har ju sista nationella på tisdag. Oh my gooood va skönt det kommer bli att vara klart med allt plugg! Vi har en debatt kvar och sen ska jag göra muntligt nationella i franska med. Men sen är det helt KLART. Så sjukt skönt att va klar med nian och börja om. Även om vår skola är mysig och så och det finns dom som är super mysiga har min skoltid inte direkt varit sådär jättekul om man säger så... Så det ska bli SKÖNT att slippa skiten haha ;)
I morgon är det prao. Ska praoa hos pappa hehe. Men det blir kul, han jobbar på en jättefin "anläggning" eller "hall" där dom ordnar massa olika saker som disco, idrottsevent, dans, musik, pingis, teater, volleyboll, brottning, trimgymnastik och massa annat. Så det blir kul!
"When I see your face, my middle finger starts to raise, cause you're annoying, just the way you are"
-we♥it

13 Maj 2012

Jag red ganska mycket på Lantana idag faktiskt. Vi skrittade mest men travade också ganska mycket. Mamma longerade mej i kapsonen för att vi skulle öva på att Lantana skulle vara lugn och inte slänga upp huvudet. Det är kapsonen som är nosgrimman med ringar i. Man ska "skaka" i det långa grimskaftet, då blir det ett litet tryck på nosryggen och då ska hästen sänka huvudet.
Det gick i alla fall jättebra och mamma tog lite bilder också. Bara när jag skrittade på volten på långa tyglar, men ändå. Ni ser ju sadlen vi provar just nu i alla fall. Grymt skön sadel och jag tycker faktiskt att jag sitter väldigt bra i den!
Haha, superfina bilder... Jag ser helt efterbliven ut och ser typ ut som värsta nybörjaren. Men allt är ju för Lantanas skull, att vi ska få en bra och trygg grund och inte stressa fram något!

Grattis Lantana ♥

Idag fyller min lilla bäbis 5 år, grattis på 5 års dagen finaste lilla Tana ♥

Sötis

Dagens ridning

Idag på förmiddagen var jag i stallet och red lite på lilla Tana. Vi tränade bara på att kunna skritta på volten utan att tycka att världen går under bara för att hon inte ser dom andra hästarna precis hela tiden. Det gick ganska bra, så fort vi kunde gå ett helt varv på volten utan att hon "tappade huvudet" och stirrade upp sej slutade vi.
Hon var i alla fall jättemysig idag. Hon var på sånt där humör då man bara älskar den lilla busungen ;) Hon är fortfarande väldigt valpig och hon kan verkligen vara söt ibland.
Kolla snyggingen haha. Coolast i stan, redan då ;)

Taken

Oj, har verkligen haft dålig update här idag! Men jag har haft fullt upp hela dagen, så jag får väl skylla på det hehe ;)
Hanna och Minnie åkte hem för ett tag sen, vi har kollat på Taken. En hemsk film men ändå grymt bra. Det sjukaste är att sånt händer hela tiden ute i världen. Ni som inte har sett den, den handlar om en tjej som blir kidnappad och typ såld som prostituerad. Hennes pappa är någon slags vakt eller något så han försöker han hitta henne. Cool pappa haha ;)

Skitväder

Lantana fick vila idag, ingen av oss mådde bra och det blåste, regnade och var allmänt pissväder. Dessutom hade alla hästarna varit inne en stund på dagen så det kändes bättre att låta henne få vara ute lite och vila. I morgon, om det inte blåser lika mycket som det gjorde idag, ska jag nog rida lite mer. Hon blir så stressad och okoncentrerad när det blåser och då är det ändå bättre att göra något annat/ inget alls den dagen så att man inte behöver ta någon konflikt.
Vi fick några dagar till på oss att testa sadeln så vi ska nog prova den nu över helgen så får vi se hur vi gör sen! Men jag hoppas faktiskt på denna sadeln för jag tyckte att den var grymt skön att sitta i.
Så i morgon åker vi till stallet på förmiddagen eftersom jag ska till skolan en stund för att ha nationella på eftermiddagen. Sen ska jag nog kolla film med Minnie och Hanna? Nice dag i alla fall!
Don't mistake my silence for ignorance, don't mistake my calmness for acceptance. And most of all, don't mistake my kindness for weakness...

 


3 månader

Taggad man är på att gå ut i det fina vädret... -.- Det är maj men det känns typ som... mars?
Idag har vi haft lilla Tana tre månader :D Shiiit så snabbt tiden har gått! Tre månader är lixom en fjärdedels år. Men det har hänt mycket på denna tiden och om jag tänker efter har vi verkligen utvecklats MYCKET. Inte i ridningen, men på andra sätt. Men det är fortfarande en lång väg kvar, längre än vad jag trodde att det skulle vara från början. Faktiskt... Men så är det, man får kämpa på! Hon är i alla fall den bästa hästen, jag hade faktiskt inte velat ha någon annan storhäst än henne. ♥
Haha, knas med örat, men jag lovar att hon har två öron ;)

Trött tjej

Sitter hemma och känner mej allmänt inte okej. Har ont i huvudet och är astrött. Inte bra, jag vill INTE vara sjuk nu när jag ska till Barcelona :( Usch nej, det får jag inte bli.
Slutade ju 11 idag, heelt okej! Jag hade muntligt engelska nationella idag och det gick bra tror jag. Annars var dagen bra, är så sjukt TRÖTT på omogna ungar bara. Men så är livet, alla har inte alla knivar i lådan om man säger så ;)

Torsdag

Godmorgon! :)
Torsdag idag, mini-fredag för mej. Vi slutar elva idag och i morgon har vi operation dagsverke. Nice! Så idag ska jag nog försöka plugga lite matte så slipper jag det i helgen. Eller så städar jag mitt rum, det ser hemskt ut hehe. Sen lite senare blir det stallet så klart.
Dagens stallet blir att jag rider igen och ska försöka trava lite mer. Just nu i början rider jag bara heeelt utan krav. Bara framåt, stanna, sväng osv. Så det ser inte jättevackert ut kanske, men man måste börja någonstans!

My life, my choises. Your life, your choises. Simple as that.

Okej, jag tänkte berätta lite om varför jag inte har skrivit så mycket om Lantana här. Men chilla lite, detta är vad jag tycker. Kalla det förutfattade meningar eller vad ni vill, men LÄS så fattar ni nog varför Lantana har varit lite off från den här bloggen. Glöm inte att jag överdriver, så att ni ska fatta poängen ;)
Många av er som läser vill tävla, eller hur? Många av er vill nå resultat. Många av er vill att allt ska flyta på och det ska gå så snabbt som möjligt. Ta hem hästen, börja rida direkt och åk på första tävlingen en månad senare. Visst, man kan göra såhär om man köper en 14 årig "rutinerad" häst. En häst som antagligen inte har blivit så bra behandlad och har varit hos 5 ägare med 7 olika ryttare. "Går i stadig form, lugn i alla lägen". Den går säkert fint och "kröker på nacken". Men jag kan garantera att den tappar bakbenen och har en svag rygg också. Denna hästen har blivit en maskin, för när den har försökt protestera har den bara fått sej ett rapp och blivit kallad dum. Ponnyer är ännu mer utsatta för sånt. Där har den antagligen varit hos 7 olika familjer och gått runt bland alla 3 syskon.
Ta inte detta fel nu, det är så klart inte alltid såhär. Jag säger bara att det är såhär det är för många av hästarna i Sverige. Rätt eller fel, det får man tycka som man vill. Men jag tycker att det är fel. Sen ska jag så klart inte lägga mej i hur andra gör, alla får göra som dom vill. Och jag tycker att man ska ha respekt för hur andra väljer att göra. Vill någon få snabba resultat med en äldre och "rutinerad" häst är det klart att man ska göra det. Men detta är vad jag tycker, och många andra tycker säker waaay different, så är det. Alla tycker olika och nu vet ni vad jag tycker.
Vi har köpt en oförstörd unghäst, med bra förutsättningar för att bli en superfin häst. En häst med livsgnistan och den egna viljan kvar. En häst man måste ta vara på och LYSSNA på. Det tycker jag är viktigt. Att lyssna på sin häst. Är den lite stel kanske det inte bara är att köra på som ingenting, den kanske har sträckt sej i hagen för att den är överansträngd i kotorna?
Vill man ha en glad häst med den egna viljan kvar finns det inga genvägar. Det får ta TID. Och det är inte en lätt väg att gå  om man vill få en bra relation med sin häst som bygger på respekt och att man litar på varandra. Det tar inte två veckor så att man kan tävla efter en månad.
Jag har ridit Lantana kanske 8 gånger sen vi köpte henne. De flesta dagarna tränar vi på att lära känna varandra och komma överrens utan att trycka ner varandra.
Det är därför jag inte har skrivit så mycket om vad vi har gjort här. Jag tror att det skulle blivit ett himla hallå här i så fall, för jag VET hur det är. Jag har SETT själv hur folk kan titta snett och hålla på för att man inte ställer sej i ledet och gör som alla andra. Jag tror/har förutfattade meningar om/whatever att många av er som läser tycker att man bara ska köra på och att det är det enda sättet som är "godkänt".  Men det skiter jag i nu. Välkommen till min blogg, här är det jag som skriver och jag gör på mitt sätt. Inte som alla andra kanske, men på MITT sätt. ;)


Ridit

Tjeeena! ;)
Lantana var på bra humör idag, så det var ju extra bra. Sadeln verkade ligga bra så jag satt upp och red lite. Helt ärligt var jag lite... inte rädd men typ... orolig. Jag ramlade ju av sist efter en rodeotur och det var första gången jag ramlade av något större än shettis. Dessutom första gången jag ramlade av av någon annan anledning än att en shettis stannar. Så jag skrittade bara på en volt och tog även några små travsteg.
Sadeln var i alla fall grymt skön! Verkligen superskön att sitta i. Jag gillar lite mer plana, runda och typ uppbyggda sadlar om ni fattar? Inte så slimmade och toppiga. Flummig förklaring men jag hoppas att ni fattar. Jag satt rätt i den och den verkade faktiskt väldigt bra! Så jag hoppas faktiskt på denna. En Globos clic dressyr.
Får jag välja har jag hällre en sån här "uppbyggd" sadel (den hon hade hos förra den förra ägaren) än en...
sån här, som är mer slimmad och "toppig".

Onsdag

Godmorgon ;)
Nu drar jag snart till skolan. Ett nationella idag, jag är inte jättetaggad faktiskt... Men det är skönt att få skiten gjord. Onsdag idag, en dag närmare fredag. En dag närmare Barcelona! Shit vad jag är taggad för det!
Dagens stallet är att testa sadeln lite. Vi tar det lite lugnt bara, skritta lite och se hur det känns. På fredag ska vi ju ner och kolla den igen. Ha en bra dag!
Miss you ♥

Tired

Sadeln verkade faktiskt ligga ganska bra när vi jobbade henne lite från marken idag. Så i morgon ska jag antagligen sitta upp och känna lite hur den käns och sådär. Vi får väl hoppas att hon inte är föör pigg, jag är inte jättesugen på en till rodeotur ;)
I morgon kommer det nog upp lite mer planer på hur vi ska jobba med Lantana nu. Jag har inte skrivit så mycket om henne ännu och det finns några speciella anledningar till det. Håll koll i morgon om ni vill veta. Nu ska jag sova, är grymt trött efter träning, stallet och massa franskaplugg. Godnatt bloggen!
Lantana i sommarhagen för några dagar sen

Tränat

Nu är det snart dags att åka till stallet och kolla hur sadeln ligger. Jag skriver mer sen om hur det gick och hur den låg!
Jag var på gymmet förut med två kompisar och tränade lite. Det händer vääääldigt sällan faktiskt hehe. Men jag märke ändå att jag faktiskt hade rätt mycket muskler ändå, mer än vad jag trodde i alla fall. Så all mockning, ryktning och sånt lönar sej nog till slut. Det är ju många som säger att ridning inte är en sport och att man inte blir tränad av det. Pfft! Lätt att ridtjejer/killar är mycket mer tränade än många andra. Man får både styrka, balans och kondition av att rida! Sen är det klart att det är bra att springa/gymma och sånt också, men vilka idrottare tränar bara sin sport? Typ som att fotbollsspelare bara skulle spela match hela tiden? Eller att en höjdhoppare bara hoppar hela tiden? Nja, så är det nog inte riktigt ;)

Today's plans

Godmorgon ;)
Idag börjar vi kvart över tio för vi ska spela minigolf, nice! Sen slutar vi ju snart också, det är helt sjukt att tiden har gått så fort. Nästa helg åker vi till Barcelona och sen när vi kommer hem igen är det bara massa slappa grejer typ. Det ska bli grymt skönt att sluta skolan faktiskt, jag har lixom gått där sen jag började nollan... Shit va mycket man har ändrats egentligen. Tänk när jag och alla i min klass var små pluttar som sprang omkring på skolgården och lekte. Haha!
Senare idag blir det stallet. Jag tror att vi ska lägga på den nya sadeln och kolla lite hur hon rör sej i den. Funkar det och hon verkar trivas kanske jag sitter upp och känner lite hur det känns. Men vi får se, vi tar det i lugn takt. Men jag ska i alla fall ha testat den innan på fredag för då ska vi till sadelprovaren och så ska hon kolla lite när jag rider.
Jag och Lantana för en månad sen. Hon höll på att fälla vinterpälsen, det är därför hon ser helt konstig ut i pälsen ;)

Allt kan ändras, inget blir som man tänkt sej...

Nu är det snart ett år sen vi åkte ner till Helsingborg med Lazda och fick det värsta beskedet man kan få. Den 20:e maj 2011 var topp (botten?) 3 på de värsta dagarna i mitt liv. Jag vet att jag redan har skrivit hur mycket som helst om detta, i princip hela min sommar handlade om att försöka fatta att min värsta mardröm hade blivit verklighet...
Jag har tänkt mycket på det, hur allt kan ändras på bara några sekunder. Hopp som förstörs, hjärtan som krossas. Att få höra det jag egentligen kände på mej men hade försökt se bort från var så sjukt jobbigt. Att se i veterinärens ögon att han tyckte synd om oss, verkligen, var också jobbigt. Verkligheten drog luften ur mina lungor samtidigt som känslan av att drömma gjorde att jag bara stod. Bara gjorde. Vakna på morgonen, äta, gå till skolan, åka hem, äta, plugga, sova, vakna. Den enda jag såg var Lazda, och när verkligheten kom över mej igen kunde jag inte känna något annat än sorg.
Att sen åka tillbaka dit, nästan 10 månader senare var... konstigt. Att stå i samma rum, möta samma veterinär och se hur han mindes "den vita ponnyn". Det var jobbigt. Varje dag är utan henne är jobbig.

Om någon skulle frågat mej för exakt ett år sen hur mitt liv skulle se ut idag hade jag definitivt inte svarat att
jag skulle ha en ny häst, Lazda skulle vara avlivad och vi skulle stå i ett nytt stall. Jag hade sagt att Lazda
skulle vara frisk och vi skulle börja komma ut och tävla igen. Vi skulle ha köpt en dressyrsadel och jag skulle
vara påväg mot mitt mål - att vinna en tävling med Lazda. Men här står jag, ett år senare. Med världens
finaste Lantana i hagen och världens bästa ängel Lazda på de evigt gröna ängarna.

En utav de sista bilderna på mej och Lazda. Det finns inte ens ord för den dagen..

Måndag

Tjena bloggen!
Vi var ju på sadelprovning idag och det gick ganska bra. Sadeln vi hade passade sådär, vi skulle vänta lite och se med den. Sen testade vi också lite olika sadlar, bla. en Anky, men det var bara en som passade och det var en globus. Inte den bästa sadeln kanske men det är ju självklart viktigast att sadeln passar bra på Lantana! Så vi fick låna hem den och så ska vi komma tillbaks på fredag och rida lite i den. Så det blir nog bra!
Annars har dagen varit helt okej, tänkte försöka börja uppdatera lite mer hehe ;) Har lite abstinens efter min iphone eftersom den är inlämnad. Inte jättekul att få ha en gammal, och då menar jag gaaaaaaammal, nokia som inte ens har kamera. Men men, tre veckor får jag väl försöka överleva. De sa att det skulle ta ca 2 veckor och efter det åker jag ju till Barcelona. Så jag överlever nog ;)
En sånhär sadel var det vi fick låna hem

Spots

Kolla så fina fläckar/prickar Lantana har fått! Hon har ändrat färg jättemycket nu när hon har fått sin sommarpäls, hon har blivit mycket ljusare. Men visst är hon fin?! Nu drar vi iväg på sadelprovnig, go måndag!

Flygtur

Liten rodeotur på ridbanan - check
Flugit av för första gången - check
Ont i hela kroppen - check
Känner på mej att jag kommer ha ganska ont i morgon, he he...


Summerfeelings

Åh, sommaren är påväg! Vi har typ 15-16 grader och sol idag, looooove :D
Igår red jag på min lilla pluttis och jag ska faktiskt rida idag också! På måndag är det antagligen sadelprovning också.
Bilderna är tagna av mej med min iPhone ;)


RSS 2.0