Skogstur

Idag gick vi en liten "runda" i den lilla skogen med Lantana. Jag red faktiskt idag, hur mysigt som helst. Det kändes faktiskt väldigt bra idag, hon lyssnade bra och var lugn och glad. Jag tror faktiskt att jag skulle ha kunnat rida "på riktigt" idag. Men det får nog ändå vänta tills vi har tömkört lite mer, hon är lite bättre tränad och har lite mindre överskottsenergi. Men jag tror faktiskt inte att det är så jätte långt kvar nu. Eller jag hoppas det i alla fall. 
Idag var en bra dag i stallet, man behöver sånna här mysiga dagar ibland, för att komma ihåg hur bra man har det.

Jag och La i vintras/våras. Pälsen ser helt konstig ut, det är för att hon fäller och vinterpälsen är väldigt annorlunda mot sommarpälsen. Om ni nu undrade ;)

Change

Skönt med fredag idag. Denna veckan har inte riktigt varit min vecka, mitt humör har varit som en bergochdalbana på liseberg typ. Så några lediga dagar är inte helt fel just nu. Dock känner jag att jag måste få lite mer ordning på allt. Just nu är allt kaos, saker överallt, ingen koll på någonting och bara allmänt lost. Så i helgen ska jag ta tag i det och ordna upp lite på mitt rum osv. 
 
Ikväll är en väl behövd fredagkväll i soffan, med myskläder på och datorn i knät framför tv:n. Jag är så sjukt trött, orkar knappt hålla ögonen öppna hehe. Om ni ville veta är det min gamla trogna dator jag sitter med nu, som har hängt med sen sjuan. Tänk så många ord jag skrivit på detta tangentbord egentligen. Alla deppinlägg om Lazda, ända sen början när hon precis hade börjat vara skadad. Alla texter där jag verkligen har haft hoppet uppe och trott på att allt skulle ordna sej. Alla känslor som varierat så mycket. Allt på dessa tangenter, som jag skriver på just nu. Hm.. Från att ha varit en liten tjej på 13 år med en liten vit ponny och ingen som helst åsikt om något till Elin idag, 16 år med en 5-årig unghäst i stallet och sina egena åsikter. Aja, jag ska sluta skriva nu innnan det blir hur långt som helst. Ha en bra fredagskväll readers!  ;)

Cambild jag hittade på datorn från typ sjuan. Fint med tandställning.. ;)

Bild från nu. 
 

Godnatt

Godnatt bloggen, i morgon är det fredag och äntligen helg. Denna veckan har inte riktigt varit min vecka av någon konstig anledning för som sagt är allt verkligen gymt bra just nu. Men det ska bli nice att ladda om inför nästa vecka och bara hoppas på att min konstiga hjärna är back on track då, utan några deppdagar ;)


Trotsåldern

Lantana fick ett litet akademiskt pass idag. Det såg ut att gå bra på slutet, i början var hon trotsig precis som hon var igår. Men det är mycket lättare att övertala henne när man har henne på kort töm än när man har två långa tömmar och går tio meter bakom.. Det är nog bara en typisk trotsperiod, vilket inte är så konstigt eftersom hon faktiskt inte är äldre än 5. Hur som helst blev hon riktigt fin på slutet. Allra sist tränade vi lite med pressäningen och det gick jätte bra, vi kunde nästan lägga den över hennes rygg. 
Och så klart fick hon mej på mycket bättre humör. Man smälter direkt när man ser henne, även om man har en dålig dag ♥



På dåligt humör..

Kom hem från skolan för ett tag sen och sitter med min älskade dator. Jag hoppas på att få lite mer blogglust nu också kanske? 
Senare ska jag ju till stallet som vanligt, jag hoppas att det går bättre idag, även om jag har en dålig dag. Men som jag skrev igår får det ju så klart inte gå ut över Lantana på något sätt, jag måste lägga mitt dåliga humör åt sidan i stallet annars blir det bara skit av allt. Vissa dagar har man bara lite svårt att göra det, har verkligen ingen aning om vad det är med mej de här två dagarna? Jag har lixom ingen anledning att vara va på dåligt humör, allt är verkligen så himla bra just nu. Skolan är jätte bra, innan igår var det perfekt i stallet och allt annat är också super. Men alla har ju sina dåliga dagar, right? Jag kanske ska använda mitt humör till att göra några åsiktsinlägg, det var ett tag sen jag gjorde det? Japp, så får det bli, måste bara bli klar med allt arbete först ;)

Jag blir nog på bättre humör av denna lilla sötisen sen, vem kan motså att mötas av detta lixom? ;)

Ny dator + dålig dag i stallet

Hallå hallå bloggen ;)
Just nu bloggar jag från min nya dator, MacBook Pro! Vi "fick" en ny i skolan idag. Jag hade ju en sen sjuan som jag köpte ut, men nu i ettan får man en ny. Så just nu har jag två.. Vi får se vad jag gör med den andra, men det är bra att ha en egen dator, kanske för senare i livet också. Men jag äääälskar den nya och det nya operativsystemet eller vad det nu är. Det liknar mer iPhone, big love til det!
Annars då? Jag har haft en go dag, dock gick det åt ****** i stallet.. Jag är så sjukt besviken på mej själv, allt var verkligen mitt fel. Det gick sjukt dåligt när jag skulle tömköra och sen kunde jag typ inte tänka? Jag var helt sej i huvudet, fattar inte vad som var fel? Med Lantana måste man vara stark i sej själv och bestämd, och klarar man inte att vara det blir hon okoncentrerad, osäker och försöker ta saken i egna händer. Och då kan det bli farligt tillslut, om man har otur. Så jag måste verkligen SKÄRPA MEJ. Det är alltid hos en själv felet ligger och det är alltid där man måste göra en förändring. Man kan inte ändra på hästen, bara på sitt sätt att påverka den. Så även om jag själv har en dålig dag/ något är fel måste måste måste jag lägga det åt sidan, för min egen och Lantanas skull. SKÄRPNING PÅ DET!

Otroligt vackert... ;)

My star

Idag är jag sjukt GLAD! Vi hade träning idag och det gick sååå jäkla bra, jag kan inte ens beskriva hur BÄST Lantana är. Hon är så fin, rör sej otroligt fint, har en riktigt bra inställning och är framför allt väldigt cool. T.ex. stod min tränares barn rakt framför henne och viftade med en färgstark jacka, och hon brydde sej inte över huvud taget. Då ska man också komma ihåg att hon är 5 ÅR. 
Till träningen då, vi tömkörde idag igen. Vi har haft ett litet uppehåll med det nu ett tag så hon tyckte att det var lite jobbigt. Men när hon hade kommit igång ordenkligt gick det super bra! Hon jobbade på jätte fint och fick verkligen jobba igenom i hela kroppen och "ta ut sej". Och framför allt lyssnade hon perfekt på mej och var väldigt lyhörd. Lantana är en sån där underbar häst som har den rätta inställningen och VILL jobba. Hon vill göra rätt och hon älskar att få jobba och vara duktig. Hon är stark och trygg i sej själv och bara allmänt cool. 
Jag ångrar inte en enda sekund att vi valde henne, och kommer aldrig att göra. Det spelar ingen roll vad någon tycker, synd för dom lixom om dom inte har något bättre för sej än att störa sej ;) Hon är min stjärna, och kommer fortsätta vara så länge som möjligt. Och vad det än blir av oss vet jag att det kommer bli perfekt ♥

Lördag

Idag har jag varit riktigt duktig faktiskt. Jag var ute och sprang i öööösregn med min syster och innan det cyklade jag ca en halvtimme till Hannas stall och hade lite "lektion" med henne, och sen cyklade jag en halvtimme hem igen - i ösregn. Men det var kul, speciellt att ha "lektion" med Hanna. Jag tycker faktiskt att det är askul att lära andra, hjälpa till och rida andras hästar, ha lektioner osv. 
I morgon måste jag börja plugga.. Inte det roligaste kanske, men ibland måste man. Sen måste jag verkligen städa mitt rum också. 

Latmask

Hey ;)
Nu har jag trillat ihop i soffan, är heeelt slut verkligen. Jag skulle haft träning med Lantana idag men det blev inget. Vi får ta det en annan dag i stället helt enkelt! Men eftersom det har blåst så sjukt mycket idag så gör det faktiskt inte så mycket, även om jag så klart var sugen. Så La fick vila idag, vi tränade bara lite på att fixa med hovarna och sådär. Igår gick vi en runda i skogen med henne, super mysigt.
Nu har jag pluggat lite spanskaglosor vi hade tills i morgon, men jag kunde dom nästan redan, haha. Så jag bara latar mej framför Robinson just nu och väntar på att pannkakorna ska bli klara hehe.. Är man lat så är man ;)
Åhh ta mej tillbaka till sommar, sol och Mollösund. Kortet är taget från världens mysigaste balkong. 

Go dag

Idag har jag haft en riktigt go dag. Rolig dag i skolan, även om vi slutade ca fyra.. Sen direkt till min fina vän Minnie, som inte går i samma klass/skola som mej längre. Vi har gått i samma klass ända sen nollan, alltså tio år. Det var i alla fall riktigt nice att bara va med min fina bästavän igen! Har saknat henne nu när vi inte går i samma klass längre!
"Vanliga" dagar brukar jag aaaaldrig träffa någon på vardagar efter skolan. All min tid går lixom till hästarna, och har gjort sen jag va 11. Men idag tog mamma stallet så jag kunde få vara lite "normal" för en gångs skull, haha ;) 
Sen åkte jag hem och va riktigt duktig och gjorde mat till hela familjen. Kycklingwook, mums. Nu har jag krypt upp i soffan framför tvn och har en riktig slappkväll. I morgon har vi sovmorgon. Sen har vi bara två lektioner, med en lång håltimme mellan.. Aja, det är väl nice det med. 
Bild från min och Minnies senaste photoshoot. Jag i lockigt hår.. Hm, annorlunda! 

Sommarbete del 2

Foto och redigering: Jag. Canon eos 600d + Sigma 70-300 

Trött

Idag har jag vart trööööött hela dagen. Annars har det varit helt okej! Visste ni btw att jag har börjat i spanska? Sjukt kul, jag kommer "kunna" spanska, franska, engelska, svenska hö-hö, och sen tror jag vi skulla ha latin med? Det kanske man inte har så jätte stor användning av direkt, men ändå ;)
Lantana fick jobbas lite akademiskt idag. Hon var inte direkt på sitt bästa humör, lite trotsig och okoncentrerad. Men alla har sina dåliga dagar. Hon blev ju verkad i onsdags och det hade gått superbra. Hon var lugn och när hon stressade till det tålde hon att bli tillsagd ordenkligt. Så snart går det kanske att slänga på skor också. 
I morgon går vi till tio i fyra.. Seg dag. Annars har vi ett helt okej schema, vi slutar 20 över två tre dagar, ca fyra två dagar. Sen har vi nog typ en sovmorgon och bara en eller två håltimmar. Så helt okej! Jag börjar mycket hellre tidigt, inga håltimmar och slutar "tidigt" än att börja jätte sent, ha massa onödiga håltimmar och sluta sent. Annars hinner man ju inte med något annat än att sova och skolan typ?
Random bild från min instagram @eliingb

Fotodag

Dagen har spenderats med Johanna på forf, för att fota deras fälttävlan för ponny och häst. Så många fina hästar och ponnysar, och en sjukt rolig dag!
Resultatet blev tusen miljoner bilder som jag bara dööör av bara tanken på att rensa.. Aja, det tar vi en annan dag ;)
Jag har faktiskt suttit lite på lilla prinsessan idag med! Vi gick en runda med henne i det fina kvällsvädret, TRIVS så sjukt bra på hennes rygg. Sen att vi inte har kommit så långt och att jag bara hade långa tyglar med mamma i kapsonen spelar ingen roll faktiskt.
Life is good nananaa ;)


Sommarbete del 1

Foto och redigering: Jag

Godnatt

Har haft en grym dag idag, verkligen! :D 
Men nu är jag så sjuuuukt trött och har haft en inte så nice huvudvärk sen jag kom hem. Jag såg att jag hade fått en fråga, som jag lovar att svara på. I morgon. Nu ska jag sova, är som sagt sjukt trött. I morgon ska vi spela golf. Vi får väl se hur det går, har faktiskt aldrig provat. Men det blir säkert jätte kul! 
Ha en bra dag i morgon mina vänner haha ;) Och hoppas att alla som börjat gymnasiet idag har hamnat i bra klasser, godnatt bloggen.
Har saknat min lilla prinsessa. Hon fick nya fossingar idag och det gick tydligen jätte bra! Hoppas på att skor kan komma på nästa gång!

BFF

Hur söta är dom inte, surkärringarna som vi brukar kalla dom hehe ;) Dom är riktiga tjejer, bästa vänner som absolut inte kan vara utan varandra. Stackars "A" är den enda valacken och blir lite utstött ibland. Han får ju inte vara med på deras girl-talks lixom ;) Två tuffa brudar som tycker att det är dom två som regerar världen. Snyggaste tjejerna i stan, helt klart! ;)

Love is when you look into somebody's eyes and see everything you need ♥

Bilder på Lantana och en osminkad Elin tagna idag. Ni behöver ju inte kolla så mycket på mej, hehe ;)
Älskar dej finaste lilla prinsessan ♥ Du är värd allt slit gånger tusen, aldrig att jag hade velat ha någon annan häst än dej. Tack för dessa 6 månader av slit men framför allt av kärlek. De har varit rätt jobbigt ibland, men det spelar ingen roll just för att du är DU. Jag ser fram emot många många fler månader och år med världens finaste häst Lantana ♥

6 månader med Madame La Tana

Idag är det den 10:e augsti. 6 månader sen den 10:e februari, 6 månader sen transporten rullade in med vår nya stjärna Lantana. Jag kan knappt fatta att det faktiskt har gått ett halvår sen det. ETT HALVÅR! Helt sjukt så fort tiden har gått. 
Som vi har kämpat i nu 6 månader. Det har INTE vart en lätt start och det blev inte ens i närheten av vad jag hade förväntat mig när det gäller ridning. Vi har haft så otroligt mycket motgångar, redan från starten. Kolik, lastproblem, sko-problem, sadelproblem, ridproblem, ledarskapsproblem osv. Vi har även hunnit med ett stallbyte, en avramling och x antal markövningar. En hel del tårar, tvivel och till och med funderingar på att ge upp. 
Men gjorde vi det? Nä. Jäklar som vi har kämpat med den lilla divan. Men det är SÅ värt allt slit, för hon är så sjukt underbar. Hon är en "oslipad diamant" som kommer glänsa starkare än ett swarovski-pannband när hon får lite erfarenhet, haha ;) 
Vi har ju så klart haft lite framgångar också och det är just de tillfällena man fattar varför vi fortsätter. Då är hon så underbar, så perfekt. Och när hon blir lite äldre och lugnar ner sej lite VET jag att hon kommer vara outstanding hela tiden. Hade vi inte trott på henne och att vi kommer kunna klara av detta tillsammans hade hon inte varit vår nu. Hon har ett otroligt psyke, en go personlighet, ett fint steg, riktigt bra kroppsliga förutsättningar, är grymt söt och vacker och ja, enligt mej är hon den perfekta hästen för oss. Inte på grund av stam eller något sånt status-trams, utan för att hon är just HON. Hon hade gärna fått vara importerad från vilket land som helst och med okänd stam, det hade nästan varit bättre så. Då hade vi kanske fått jobba med henne i lugn och ro, utan alla åsikter hit och dit ;)
Anyway, vi kommer vara ett riktigt dreamteam när vi kommer igång, så mycket som vi har jobbat (och kommer fortsätta) med henne. 
 
Den här tiden har verkligen varit en prövning för oss. ALLA vet tusen gånger bättre än oss hur hon ska tas hand om. Och när vi då har haft motgångar verkar det som att många riktigt har gottat sej i det. Men varsågoda då, ta för er, jag bjuder på det ;)
Vissa tycker att vi har köpt en "skrythäst", är Elin och hennes mamma verkligen tillräckligt bra för en sån "fin" häst? Pfft. Vill jag skryta finns det väl tusen miljoner andra saker jag kan köpa som passar bättre till det än en häst man ska leva och vara bästa vän med i flera år.
Nej, alla dessa åsikter får mig faktiskt bara mer taggad för att visa att vi KAN. Vi kommer lyckas, på det sättet jag anser är att lyckas. Och det är det som räknas för mej, vad som räknas för er andra bryr jag mej faktiskt inte ett skit om om jag ska vara ärlig ;)
Tro vad ni vill, tyck vad ni vill, va hur avundsjuka ni vill eller unna oss vår lycka, men Lantana är och kommer fortsätta vara VÅR häst. Vi har haft 6 månader av både fram- och motgång och jag hoppas på många många fler! ♥
 
10:e februari
1:a juli

One week

Igår var det exakt en vecka kvar tills skolan börjar.. Shiit nu börjar man faktisk bli lite nervös hehe ;) har nog inte riktigt fattat att allt kommer bli heeeeelt annorlunda än vad det har varit. SKÖNT, men jag har inte fattat det ännu, och kommer nog inte göra det förrän första dagen är avklarad. Men jag är taggad, det kan ju knappast bli sämre än vad det var på högstadiet i alla fall ;)
I morgon är det en speciell dag, jag har lagt ett tidsinställt om det. Hm.. Tänk på en viss La så kanske ni kan gissa?
Annars blir det nog lite dåligt med bloggningen i morgon. Stallet på förmiddagen, sen stan för att kolla på kameraväska och på kvällen ut och äta med familjen och kolla på pappas bror som tydligen skulle bli mr. Lax? Hahah, det låter himla kul, men jag tror att det är när man har fått upp den största laxen?
Slänger upp en osminkad bild på moi i brist på annat ;)


Ingen final för Rolf-Göran och Casall

Tråkigt att Rolf-Göran missar finalen! Casall hade trampat sig och fått ett litet sår. De hade kanske kunnat få starta men han valde att inte göra det med tanke på attt hästen inte var helt 100 - RESPEKT! Hatten av för Rolf Göran, en riktig förebild enligt mej! Man ska tänka på sina hästars bästa och jag tycker verkligen att det är skitbra att en sån stor idol för många verkligen gör det. BIG like till det!
Nu får vi i stället heja lite mer på Jens och Henrik. Visste ni föresten att Jens häst Lunatic är uppfödd i min stad? Så jag hoppas lite extra på dom, så klart!

Höst?

Idag har det varit en riktig höstdag. Det har blåst sjukt mycket och bara känts som.. höst? Usch, det gillar vi inte. 
Hästarna tyckte säkert att det var skönt i alla fall. För när det blåser kan ju inte blinningarna sätta sej, så det är väl alltid bra för någon när det blåser ;)
Vi passade i alla fall på att ha lite miljöträning på ridbanan. Vi hängde upp en pressäning på staketet som fladdrade rejält och så hade stallägarna satt upp en byggställning vid huset precis bredvid för de skulle göra något med väggen tror jag. Det gick jätte bra, hon var inte så rädd för pressäningen faktiskt. Och det är ju skitbra!
Hennes fina semestermage har även försvunnit nu ;) Eller försvunnit och försvunnit, men hon är precis lagon nu. Jag kan inte se mej mätt på henne, hon är så galet vacker. Hon har sån utstrålning, ni skulle bara se henne. Så SÖT men ändå cool på något sätt ;)
Busunge ;)

Dressyr

Jag har suttit och kollat lite på dressyren nu ett tag. Heja Minna och Santana! Åh, han är så himla fin! Fast jag kanske är lite "partisk" eller vad det heter, haha ;) Men han är verkligen superfin, shiiit vilken galopp! Där har Lantana en del att jobba på om hon ska nå upp till pappas nivå haha ;)
Sen är ju Tinnes häst jätte fin han också, och Scandic är ju himla fin han med. Men man har ju sett dom där bilderna där Kittel blir anklagad för rollkur.. Hm.. Ni vet ju vad jag tycker om sån ridning, fast har man inte vart där på plats ska man väl inte säga något egentligen. Men om det nu är så att han rider sina hästar så tycker jag verkligen att det är fel. Men nej, jag ska inte säga något för jag var inte där själv och såg med egna ögon ;)

I still need you

Men hallå! ;)
Jag har haft lite "bloggpaus" i några dagar nu... Har inte haft något att skriva om? Och så har jag vart i en liten depp-period igen.. Jag hatar när det händer, det är som att alla min känslor från förra sommaren kommer tillbaka i några dagar och jag stänger in mej själv i mitt eget huvve och tänker FÖR mycket på allt. Jag fattar inte hur jag ens kunde överleva förra sommaren då jag var sån här i princip hela sommaren. Och hösten. Och en bit på vintern.. Jag antar att jag alltid kommer va sån här i perioder. Eller i alla fall väldigt lång tid framöver. Att förlora någon tar hårt på en, speciellt om man har så starka band som vi hade, min lilla ängel och jag. Sen att det har hänt mej en hel del andra tråkiga saker, utanför hästlivet, gör ju inte direkt saken bättre. Och allt detta kommer över mej som en jäkla tsunami ibland och det blir KAOS. Alla minnen, alla tårar och all smärta. Aja, vi får hoppas att det går över snart. För det som har hänt har hänt och det kan man inte ändra på även om det har vart sjukt jobbigt..
 
Förresten vaknade jag av en jordbävning i natt! Min säng och hela huset skadade och det va något konstigt ljud som hördes, helt sjukt! Lättskrämd som man är blev jag skiträdd.. Fattade ingenting först, men sen va det ju rätt självklart att det va en liten jordbävning. Har aldrig varit med om det innan, haha!
Min älskade lilla ponnyplutt. F*n vad jag saknar dej, livet är inte rättvist någon stans..

Santana

Visste ni att Lantanas pappa är med i OS i år? 
Santana heter han och rids av Minna Telde. Han är 11 år gammal och har bara ett öga, efter en olycka för några år sen. Riktigt coolt tycker jag, att kunna tävla på så stora arenor bland så mycket publik och bara ha ett öga. 
De är med i det svenska dressyrlaget och fick ca 67 % i första klassen. Santana blev antagligen rädd för något och det blev två ganska stora missar. Men annars såg det superfint ut tycker jag. Han är verkligen jättefin! 
De berättade att Minna äger honom själv och har även utbildat honom själv. Grymt! Lantana är inte sådär väldigt lik honom, men dom har ganska lika ögon. Vi får väl se om lilla Lantana blir lika duktig som farsan någon gång i framtiden... haha ;)
HÄR kan ni se Minna och Santanas ritt från torsdagens OS-klass.

Update

Hey bloggen! ;)
Jag sitter och kollar på OS. Friidrott just nu. Jag ska in till stan en stund sen och köpa lite grejer och sen blir det stallet som vanligt. Lantana fick vila igår eftersom det var hopplöst väder. Dom hade fått vara inne hela dagen bara för att det var så mycket blinnigar. Sen när vi kom så började det åska och ösregna så det var inte ens någon idé att försöka. Men idag hoppas jag att det är bättre väder så att vi i alla fall kan försöka göra något. Vi får se vad det blir i så fall, men antagligen står det mellan tömkörning, akademiskt eller en liten promenad. 

Slutchillat för La ;)

Idag var det slut på madame La Tanas lilla sommarlov ;) 
På schemat stod tömkörning på ridbanan. Alltid innan vi börjar gör vi lite "ledövningar" för att få henne alert och uppmärksam på OSS och inget annat. Sen börjar vi tömköra, idag va det bara jag som gjorde. Det gick verkligen skitbra! Hon gick i en superfin form i både skritt trav och galopp och gjorde jätte fina övergångar, framför allt i vänster varv. Jag klarade även lätt av hennes protester och efter en liten testning va det bra och hon gick på som hon skulle. 
Hon är lite svagare i höger varv och vill därför gärna gå på en mycket större volt i det varvet, när vi är på volt. Och när jag bad henne att trava började hon galoppera. Vi brukar faktiskt låte henne galoppera då, för att få av sej lite överskottsenergi. Så klart under kontroll och at hon ska sakta av när vi säger till. Men idag funkade det inte riktigt. Hon började galoppera snabbare och snabbare, på en större och större volt. Jag försökte självklart allt jag kunde för att få stopp på henne, men det gick inte! Tillslut va vi nästan ute på spåret. Efter ett tag fick vi ändå stopp på henne och såg att det satt en broms på henne. Där har vi antagligen förklaringen till vad som hände. Bromsen hade väl satt sej på henne och hon försökte komma undan. Ett HELT normalt beteende för en häst som blir jagad av en broms! 
Jag är faktiskt väldigt nöjd med dagens pass. Jag hade en skitbra känsla i början och jag fick ju faktiskt stopp på henne sen också. Så jag är nöjd!
Favorit i repris, jag tycker att denna bilder är riktigt fin faktiskt!

Mr. Herman, världens bästa lärare har... Gått i pension? :(

Idag (och igår) var jag med min fina vän Hanna i hennes stall och red på Herman. Ni vet, den stooora gamla hästen jag har skrivit om ibland? 
I alla fall så red jag honom lite både igår och idag. Bara skritt så klart eftersom han inte har vart i gång på länge. Jag var där och red honom en del förra sommaren också och då var det så himla kul verkligen. Han va så positiv varje gång jag va där och tyckte det va super kul med lite riktig dressyr. Men idag och igår va han annorlunda. Jag vet inte vad det berodde på, kanske va han sommartrött? Eller så var det för att den andra hästen va med, eller för att det va varmt. Men han verkade... Trött, hängig och nästan lite ledsen. Han ville lixom inte. Han kanske har kommit ikapp sin ålder? Han är ju faktiskt 22 år i år.
Herman lärde mej så himla mycket förra sommaren, han kan verkligen ALLT i dressyren känns det som. Haha, jag glömmer aldrig när jag testade "riktig" ökad trav på honom första gången. Barbacka. Ni kan ju tänka er hur det gick? Han for iväg som en kanonkula, en stooooor kraftig häst på ca 1.70 cm. Shiiit det va knappt så jag satt kvar haha. Eller när vi gjorde perfekta öppnor och slutor, och testade på lite piaffliknande. Att känna hur "den gamle gubben" vaknade vill liv och bara dansade fram va en sån himla go känsla, han hade kul. Verkligen. 
Men om han nu har tröttnat, då vet jag inte om det är någon idé? Jag rider ju honom för hans skull lixom, för att han ska få visa upp sej lite. Men vill han inte och har ledsnat känns det lite meningslöst, jag tycker ju inte heller att det är kul när han inte vill. Men vi får se, jag ger det kanske en chans till. Jag saknar ju min gamla gubbe lixom ;) Men jag vet inte om jag kan väcka honom "till liv" en gång till. :(
Åh, jag saknar världens bästa lärare :(
Btw, ni skulle bara veta hur bred hans rygg är! Benen står RÄTT ut verkligen. Helt sjukt! 

RSS 2.0