Euphoria

Ridpasset i torsdags var verkligen skitbra! Åhh. hade verlkigen längtat efter att få jobba lite med henne. Även om det bara va lite så räcker det för mej. Bara jag får göra lite är jag nöjd, har verkligen fått lära mej det. Att kunna inse hur bra man har det och va glad för det man kan göra.

Vi började med att mamma gjorde lite "framåt neråt" och lite annat akademiskt jobb. Det är verkligen super svårt att förklara vad det är, men jag ska försöka någon gång, lovar! Lantana va döööööd och gick typ i sömnen. Så vi la ner det och jag fick sitta upp i stället.
 
Så jag gjorde det och mamma gick bredvid som vanligt. Anledningen till det är att hon har ett långt grimskaft till kapsonen, som gör att hon lär sej att gå i en bra och avslappnad form utan att jag ska behöva fixa och trixa med munnen. Så jag sitter bara med ett mjukt stöd och förljer med. Bara så att hon känner att hon inte behöver göra allt jobb själv - det är ju inte så lätt för en unghäst att bära upp sej helt själv. 
Så klart ska hon inte hänga i min hand och det gör hon absolut inte. Men bara så att hon känner att hon har ett stöd. 
Jag rider då med en ganska hög och bred hand. Dels för att hjälpa till att rama in, dels för att inte bettet ska pressas mot tungan och käken utan ta i mungiporna i stället. Och så tänker jag bara att jag ska va som en stadig ram för henne. Inte sitta emot, trycka på, vara stel och stark - utan bara finnas som ett stöd och visa henne lite mjukt och lugnt hur hon ska gå och att hon kan samarbeta med mej. 
 
Och allt gick skitbra! Vi travade lite och jag kände verkligen den där goa känslan när det släpper och man verkligen får den där kontakten. Jag kände hur skönt hon tyckte det va att få jobba i en bra form, med mitt stöd. Åhh, det gick verkligen så himla bra! Jag hade faktiskt nästan glömt hur kul det va att rida och hur den där känslan va. Men åhh, kände nu att jag har saknad den känslan så galet mycket!

Nya fossingar

Igår fick Lantana sina fossingar fixade av vår grymma hovslagare. Hovarna blir verkligen så himla fina när hon har varit där! När vi va på Helsingborgs djursjukhus berömde dom Lazdas hovar, hur fint skodda dom va. 
Jag vet inte om jag har berättat att vi har haft problem att sko Lantana? Första gången gick det inte alls faktiskt, hon "stegrade" och totalvägrade. Men nu har vi övat en del på det och nu går det i alla fall att verka. Så hon får gå barfota nu i alla fall över sommaren. Det är inga problem för henne eftersom hon har ganska bra kvalité på hovarna.
Antagligen gick det som det gick första gången på grund av att hon va lite stressad och orolig över att hon nyss hade flyttat. Och nu när hon känner sej hemma och verkligen trivs går det mycket bättre, så det kommer säkert lösa sej med tiden!
Ser ni förresten hur konstigt Lazda står? Så kunde hon stå ibland, efter att hon hade kliat klart på benet med hoven.. Lilla knasponny ♥

Upptagen

Tjenare tjenare ;)
Vi har haft gäster idag, därför har jag inte haft tid att uppdatera något här. Men det kommer! Tänkte sätta mej och skriva om gårdagens ridpass och lite annat senare ikväll. Kanske designa lite med, får se lite vad som händer! 
Random bild på mej

Designfix

Godmorgon! ;)
Jag måste ha blivit skadad av att gå upp så tidigt till jobbet, jag vaknade av mej själv halv åtta.. Äntligen sovmorgon och så vaknar jag halv åtta lixom..?
 
Jag skulle ha skrivit massa inlägg igår kväll men det började åska. Så irrieterande, när man äntligen har kommit igång igen. Men men, det är sånt som händer ;)
Det jag skulle sagt igår va i alla falll att jag håller på att fixa lite med designer till ett par tjejer. Den ena blev jag "klar" med igår och den andra tänkte jag börja på nu. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med den första, hoppas hon blir det med. 
En design jag gjorde för ett tag sen!

Solar

 
Tjeeenare ;)
Just nu ligger jag och steker i solen, man får ju passa på! Jag har haft lite smått panik över att blogg.se appen inte har funkat eftersom jag nästan aldrig har uppe datorn just nu. Men så kom jag på den smarta iden att logga in som vanligt på safari - fast på mobilen! Och det verkar ju funka? :)

Dock inte med nya bilder tydligen? Aja, det funkar väl med arkivbilder också.. ;)

Lantanas lyxmat ;)

Detta va Lantanas mat idag, gott va..? Hon är ganska kräsen med kraftfodret den lilla busungen. Därför får vi lägga iblöt mineralerna tillsammans med speedybeeten ett helt dygn före hon ska få det. 
Vet ni vad speedybeet (stavning..?) är? Det är betfor som är nästan helt sockerfri. Egentligen sväller den klart på bara 10 minuter, men eftersom mineralerna är mer kompakta behövs längre tid. Annars äter hon inte det hehe ;)
Vi har valt att ge henne det för att vi märkt att hon inte mår bra av socker. Hon blir för stissig helt enkelt.
 
Loppfröna (som egentligen heter typ psylliumfrön) får hon för att förhindra kolik. Man lägger i det precis innan hon ska få det och då blir det lite gelé-aktigt. Det gör att sand, jord mm. inte fastnar i magen. 
 
Just idag fick hon päron, ibland får hon äpple/banan/inget alls. Nu på sommaren får hon bara mat på kvällen. 
Detta är det enda sättet för att hon ska äta upp det, annars är hon helt otrolig på att pilla ut alla loppfrön och mineraler! Upptill detta får hon 2,5 kg hö. 
 
Denna maten är ju inget som ger någon speciell energi/som dom blir tjocka av. Hon får det bara för att hon måste få i sej loppfrön och mineraler, speedybeeten får hon bara för att "gömma" den andra maten eftersom hon är så kräsen ;)

Lantana idag

Dagens träning va jätte bra! Vi gick ner till ridhuset, mamma jobbade henne lite "framåt neråt", trav och lite presentation på öppna. Sen gick vi tillbaka och tog en liten liten mini-runda i skogen. Det låter inte som någon big deal direkt, men för oss var det verkligen bra träning! Att lämna dom andra, möta lite bilar och gå mellan en hingst i en hage och en familj med barnvagn och hund! Att gå ensam in i ridhuset, fåglar i ridhuset, massa liv utanför, unghästar på bete osv. Skitbra träning för oss att klara av tillsammans. Alla tre.
Så jag är jätte nöjd med dagens träning, även om just jag kanske inte var den som gjorde mest.
Mamma och miss tjockis i ridhuset. En riktigt dålig vinkel egentligen, hon ser både tjockare ut och som att hon har ännu mindre muskler än vad hon egentligen har! Men för att va lite tydlig här, hon går ställd med halsen inåt, därför ser halsen lite konstig ut!
 

Trött?

Hello!
Jag har precis kommit hem från stallet, jag kan berätta mer sen vad vi gjorde med lilla Tana idag. Det gick skitbra i alla fall!
Annars idag har jag bara sovit sen jag kom hem från jobbet. Jag va så galet trött så efter lunchen somnade jag och sen sov jag tills vi skulle till stallet. Jaja, man måste få sova lite ibland också ;) 
Jag måste också passa på att säga att jag tänker på Elisabeth Ågren idag, jag glömmer aldrig när det va jag som inte kunde fatta hur livet kunde vara så sjukt orättvist..


Dagens ridning

Jag fick med mej lite fina saker från stan idag, jag kan visa er senare vad det var. Det va i alla fall jätte mysigt. 
Sen var det vidare till stallet som gällde. Idag tränade vi på att försöka få henne ut på volten så att mamma kan longera, med mej på. Det gick väl ganska bra. 
Egentligen gick det jätte bra, det är bara jag som är problemet. Jag har blivit så skadad av rädsla för att hästen ska vara halt på grund av allt som hände med Lazda. Jag sitter heeeeela tiden och känner efter och överanalyserar vartenda steg Lantana tar. Åååhh, det är så jobbigt och jag får dampryck på mej själv för att jag håller på så. DET är något jag verkligen måste bli bättre på, släppa det där att behöva känna efter varje dag. Lantana är en frisk oförstörd unghäst som inte har några gamla slitningar som ligger och nöter. Man ska i och för sej aldrig säga aldrig, men ni fattar? Hon är 5 år, inte mycket riden och har hela livet framför sej. Jag behöver verkligen inte sitta och tänka på det 24/7, är det något fel på henne känner man det - innan man ens satt på sadeln..
 

Provridning

 
 
Här kommer äntligen ett litet filmklipp från när jag provred Lantana. Det var första gången jag träffade/satt på henne, hon hade inte varit jätte jätte mycket i ridhuset och hon va bara 4-5 år gammal. Ni ser nu varför vi fastnade för henne va? ;)

...

Ligger i sängen och läser lite bloggar. Det blev inget jobb ändå, när jag åkte dit var det bara jag och några andra där. Det va tydligen för blött för att rensa, så jag åkte dit i onödan :@ Även om han sa igår att det var jobb idag om det var fint väder, vilket det va. Suck.. 
Aja, whatever. Det blir mer tid till annat! 
 
Jag ska in till stan med lillasyster senare idag. Bara kolla på lite kläder och ja, shoppa lite ;) Jag har inte tänkt kolla på något speciellt, bara se om jag hittar något fint. Jag är såååå kräsen när det gäller kläder. Det är INTE ofta jag får med mej något hem. T.ex. när jag va i spanien och bara köpte en top och ett halsband på Zara till mej själv. Bara det på hela resan lixom, störd tjej? Nej men ärligt, ska jag ha något ska det passa perfekt, va min stil och jag ska gilla det. Annars är det ingen idé, då kommer det ändå bara samla damm i garderoben ;)

Bedtime

Natti natti bloggen! ;)
I morgon blir det jobb om det är ok väder, sen blir det stan med syster. Mysigt! Lantana fick föresten vila idag. Alla hästarna stog inne och torkade när vi kom eftersom det har varit pissväder heeeeela dagen. Så vi stog bara och myste i gången, ibland måste man få göra bara det också - stanna upp och ta vara på tiden man har tillsammans.
Nån gammal random bild på mej jag hittade idag. 

Jag saknar att andas..

 
 

Ledig idag

Det blev inget jobb idag eftersom det regnade så mycket. Heeelt okej för mej ;)
Så nu ska jag fortsätta rensa alla bilder, det finns ju ändå inte så mycket att göra när det är det vanliga fina svenska sommarvädret...
Såhär många mappar, med 50-200 bilder i varje mapp. Suck...

Natti natti ;)

Är verkligen så sjukt trött nu.. Så ska man upp och jobba i morgon med, härligt! Har man lite tur så regnar  det och då är det inget hehe.
Jag va i stallet förut idag, så klart. Eftersom det har regnat hela dagen va Lantana självklart genomblöt så jag gjorde bara lite "ledövningar" med henne. Idag övade vi mest på att hon skulle följa mej i trav. Följa min väg men även följa mitt tempo och lyssna på mej. Hon är väldigt känslig, om man ger för tydliga hjälper kan hon bli sur och motvillig. Typisk "tonåring".. Men det är på ett sätt bra för då får man träna upp sej själv på att verkligen göra så lite som möjligt, och det är ju ändå alltid det som är målet!

So far away, but still so near

Jag har suttit och rensat bilder hela dagen, jag har faktiskt slängt över 250 bilder. Naturbilder, porträtt, djurbilder osv. Men det är en mapp jag knappt vågar öppna... En mapp jag har flera kopior på. En mapp där jag aldrig skulle kunna radera ett enda foto... 
1828 bilder. Från maj-juni 2011 till den 7 november 2011. Bilder som aldrig skulle kunna ersättas, aldrig kan tas om. Om en försvinner, försvinner den för alltid. Jag har sett bilderna tusentals gånger och kommer ihåg när jag tog varenda en. Bilder jag tog i panik, rädsla, sorg, ångest, kärlek. Om det är något jag önskar, är det att dom här bilderna skulle föreställt äkta glädje. Inte glädje med döden jagande allt närmre. Och mappen skulle inte varit full, avslutad. 
 
Den 20:e maj 2011 är jag på Helsingborgs djursjukhus. Jag får veta att mitt hjärta ska dö. Min värld kommer gå under och min värsta mardröm ska bli min verklighet.
Den 20:e maj 2012 sitter jag uttråkad på en buss på väg till Spanien. Vi får veta att vi kommer vara vid hotellet vid efter lunch. Jag har en ny stjärna i stallet, en vit liten ängel på dom evigt gröna ängarna och jag har lärt mej att andas utan luft, gå utan mark. Mitt trasiga hjärta är lagat igen. Det är fullt med ärr, men det funkar bättre än det gjort på över ett år.. 
 
Mycket kan ändras på bara ett år. Hjärtan kan krossas, liv förstöras och förhoppningar slås ner till tusen bitar. Men man kan också lära sej leva med sitt förflutna, få en ny mening med livet, börja hoppas igen och få tillbaks glädjen. Jag har lärt mej att ta vara på dagen, att vara glad för det man har. Men också att torka tårarna och resa mej upp igen. Ibland är livet en mardröm, men då måste man lära sej hur man vaknar. Och tillslut går det..
Jag älskar dej min ängel, mitt hjärta, min bästa vän. ♥

Rensning

Idag är det skitväder igen, så jag tänkte passa på att rensa upp lite bland alla tusentals bilder på min dator. Och rensa kameran. Jag är alltid så dålig på att lägga in bilder på datorn och RENSA kameran.. Just nu har jag två 8GB minneskort som är proppfulla med bilder - och dom flesta ligger redan på datorn OCH hårddisken.. Så nu tänkte jag ta tag i det för en gångs skull, så att jag kan använda kameran utan att behöva rensa varenda gång. 
Tur att man har lite ordning på bilderna i alla fall..

Tjejkväll

Förlåt för dålig uppdatering! Igen.. Men jag skyller på att jag har städat hela dagen hehe. Snart kommer i alla fall mina girls hit, vi ska ha filmkväll! Så det blir antagligen ingen bra uppdatering i kväll heller, får ta tag i det i morgon igen i stället ;)
Lite fina blommor från vår trädgård. *Bildbrist* hehe..

Midsommar

Glad midsommar, eller hur man säger..?
Next up är stallet, jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag. Vi får se vilket humör alla är på helt enkelt! 
Sen blir det snabbt hem och fixa i ordning sej, det är ju midsommar idag. Det ska självklart regna hela dagen - as usual, men det gör det ju ändå varenda år så varför skulle man förvänta sej något annat? ;)

Läget @ the moment

Nu drar jag nog snart ut i solen igen, man får ju passa på när det är fint väder vilket det inte direkt är jätte ofta om man säger så.. Fast jag kommer antagligen bara bli ännu rödare, få en riktigt fin svennebränna ;)
Va och jobbade innan och lyckades få nästan dubbelt så mycket pengar för min rad än den va värd från början. Inte helt fel ;) Så i helgen ska jag köpa något fint till mej själv, bara för att jag är värd det efter allt slit denna veckan.  
Vi gör nog inget alls med Lantana idag eftersom min syster fyller år och släkten ska komma. Så hon får vila och fortsätta jobba på den fina formen hon är i inför beach 2012 med lite mer gräs ;) 
Nej, har inget mer och säga alls egentligen och det blir bara babbel av detta inlägget så nu sticker jag ut i solen innan det blir regn eller nåt igen, det börjar redan se molnigt ut.. ;)

Grymt!

Är det bara jag som vill ge en stor fet hiss till det nya kommentarssystemet här på blogg.se? Bra gjort blogg.se, äntligen lite smart tänkande här ;)

Happy Birthday sistaah! ;)

 Good morning sunshines!
Jag va tvungen att jobba idag med, känns inte jätte värt att åka dit för att bara göra klart en rad, som man dessutom knappt får något alls för.. Men men, det är väl alltid något och det är väl bara att släpa sej upp som vanligt, även om det tar emot gaaanska mycket just idag. 
Sen fyller ju lillasyster år idag, grattis grattis Madelen! Hela 13 år blir hon idag. Jag kommer ihåg när jag fyllde 13, hur stor man kände sej eftersom man "va tonåring" då, haha! 
Meen, tyvärr syrran hade jag hellre gjort något annat just idag. Kunde du inte valt en annan dag att fylla år på..? Men det är klart, du visste väl att MTV galan skulle vara idag, därför var du ju tvungen ;) För er som inte vet är det MTV gala idag i Göteborg och mina friends ska dit. Men aja, man kan inte få allt ;)
Grattis Madelen!

Låt det ta tid

Som dom flesta vet är Lantana en unghäst fortfarande. Hon är väl inte direkt super ung, men om man jämför andra hästar i hennes ålder har hon inte kommit riktigt lika långt som dom. Och det är helt okej! Jag tycker att alla hästar borde få den tid dom behöver för att utvecklas och få en bra grund och en trygghet i sej själva. 
Visst, det är viktigt att ha en plan med en unghäst. Inte bara flumma runt och ta alla dagar som de kommer. Men jag tror inte man kan tänka "den dagen rider jag ut, den dagen tränar jag skänkelvikning i paddocken, den dagen tränar jag halter och övergångar, den dagen går vi långpromenad, osv." Grejen med unghästar, tror jag, är att ha ett långsiktigt mål. Kanske tänka lite mer "Om en månad vill jag kunna göra en bra galoppfattning, om ett halvår vill jag kunna starta en L:C." 
Sen får man ta dagen som den kommer, i lagom mängd. Är hästen okoncentrerad, sprallig och inte alls på humör kanske man inte ska harva runt på ridbanan och nöta övergångar i en timme. Man kanske hellre tar det dagen efter och busar runt och leker lite den dagen i stället. Är ni med? 
Det märker i alla fall jag på Lantana, att är hon inte på humör är det ingen idé att traggla något tråkigt - det blir inte bra ändå. Och in the end är det inte om man tränar på måndagen eller torsdagen som spelar roll, det är att man har utvecklats på ett kul sätt, så att hästen behåller sin egna vilja, personlighet och glädje som betyder. Det lönar sej senare, för vad ser finast ut på tävlingsbanan sen, en maskin som går på autostyr och gör allt perfekt - eller en glad häst som kanske inte gör allt 100% perfekt med en gång, men räddar upp det med sin utstrålning och charm?

Change

Hallå hallå!
Loggade in på blogg.se och fick typ värsta chocken, whaaat? Helt nytt! Som en blandning mellan blogspot, blogg.se och wordpress? Jag som var :@ :@ :@ på att blogg.se appen inte har funkat på hela dagen, det är kanske inte så konstigt, hehe... Anyway, den nya designen verkar mycket bättre än den gamla. Lite mer 2012, tycker jag ;)
Det jag skulle komma till från början var i alla fall att min dag har varit helt okej. Har dock lyckats få en riktigt fin bonnabränna på jobbet, med en extra fin röd fyrkant på armen.. Vem vet, det kanske blir nya grejen? Fast nja... 

Next stop: work

Godmorgon!
Inget slår att vakna upp och se att solen äntligen har kommit fram! Sommarväder = ja tack. Nu j*vlar ska det solas! ;) i alla fall, här har ni dagens planer:
*jobba
*soooola
*stallet, antagligen blir det "longering" med mej på på ryggen på ridbanan och kanske lite bus efteråt.
*fixa med bloggen. Måste verkligen ta tag i det och komma igång lite mer. Hm.. Kanske ny design? ;)


Vaknat på fel sida? Oh yes..

Tja tja bloggen ;)
Usch, idag har jag en dålig dag.. Trött och hängig och känner bara blääääh på allt. Orkar typ inte göra någonting. Men aja, det är väl bara att kämpa på och hoppas att jag vaknar på RÄTT sida i morgon ;) alla har vi dåliga dagar!
Vädret har i alla fall vart bra, för en gångs skull ;) Och lilla Tana var super mysig som vanligt. Vi släppte henne på ridbanan och busade lite med pilatesbollen haha. Lite läskig var den tyckte hon så hon gömde sej bakom mej, gulligt ;)


Sommarlov in my <3

Kom hem från min lilla pålle för ett tag sen. Jag cyklade faktiskt dit idag, ca 1,5 mil sammanlagt. Hon fick vila idag, jag gick bara ner och myste lite med henne i hagen. När jag kom så låg hon ner och hon låg faktiskt kvar när jag kom fram. Super mysigt!
Anyway, just nu ligger jag har har det gaaanska skönt i solen. Typ 25-30 grader i solen, inte helt fel!


Dagens träning

Tjenare! Haft en bra dag? Min dag har varit smashing, det har till och med varit liiite fint väder. Jobbet var väl sådär, kunde ju haft roligare lixom. Men men, man måste ju få kämpa lite om man vill ha något. ;)
Sen drog vi till vårt lilla hjärta. Idag satt jag på när mamma "longerade". Jag kan förklara mer om just det i ett inlägg, men det är inte alls som vanlig longering. Tanken med denna sorten är att man ska få hästen att arbeta med hela kroppen i sitt eget tempo och i en fri form. Fast ändå i form.. Aaah, svårt att förklara såhär snabbt! Kommer ett inlägg om det för er som vill veta mer, lovar!
Det gick i alla fall väldigt bra, hon lyssnade väldigt bra och jag satt ju bara på för att vi ska få lära känna varandra långsamt så att vi får en bra grund.
Sen busade vi lite på ridbanan också. Vi släppte henne och sprang runt och "lekte" lite. Så himla mysigt! Det är det som är hela grejen för mej, att få den där kontakten som är oslagbar. Man ska kunna släppa sin häst, och den ska följa efter av fri vilja. DET kallar jag framgång, lycka, kärlek, vänskap, allt. Det är det som betyder något i slutändan.
Älskar dej lilla busunge ♥

Off to the work

Nu drar jag mej snart mot jobbet igen. Det är sista dagen innan helgen idag och det kommer ju bli gaaanska skönt att få sova lite i morgon.
Resten av dagen vet jag inte riktigt hur den blir faktiskt. Men det får vi se, blir det inget annat åker jag ju till stallet som vanligt på kvällen. Det verkar i alla fall vara lite soligt idag, fortfarande inte varmt men lite bättre än regn och blåsigt.
Ha en bra dag ;)


Love the life you live, live the life you love

Förlåt för den dåliga uppdateringen extrema bloggtorkan! Dagen började med att klockan ringde fem i halv 6, sen var det dags att åka och jobba. Vet inte om jag har berättat var jag jobbar? I alla fall, jag plockar ogräs ute på en gård. Inte det roligaste kanske, men helt okej.
I övrigt leker livet på, jag svävar typ på små fluffiga moln efter avslutningen. Jag är så sjukt STOLT över mej själv och allt jag har gjort faktiskt. Mina betyg är smashing, dog lite när jag såg dom. 14 MVG och 3 VG, *stolt*. Känner mej FRI. lättad och waaaah, bara så grymt glad! Har nog aldrig mått så bra och känt mej så stark och trygg i mej själv förr. Jag kan klara precis vad jag vill, bara jag VILL - så vet jag att jag kommer klara det.
" - Keep your head up high, beautiful. "

Vaken?

Godmorgon, någon som redan är vaken? ;)
Sommarjobbet börjar klockan 7 idag, jag rensar ogräs. Inte det roligaste precis men det funkar. Jag tjänar ju pengar ;)
När jag kommer hem tänker jag VILA, för sen är det nog både stallet och disco som gäller. Fullt upp redan första dagen på sommarlovet, härligt!


Gått ut nian...

...SÅ JÄVLA SKÖNT!! :D :D :D :D


Last day in school

Förlåt för den sjukt dåliga uppdateringen, den har verkligen varit SÄMST nu hehe. I morgon är det sista skoldagen i nian för mej, sen är jag FRI! Sista dagen på skolan jag gått på sen jag var en liten plutt på 5-6 år. Slutet på 10 år av mitt liv. Tänk så sjukt mycket man har ändrats på denna tiden, alla perioder man haft och alla olika vänner man haft. 10 år är grymt länge, och nu tar det bara slut. Jag kommer ihåg när jag va liten och såg alla "dom stora" haha. Nu är det jag som kommer stå där och ta emot mina slutbetyg med en ros runt halsen från en liten tjej eller kille från nollan. Det är min klass som skiljs åt och nog aldrig kommer ses alla igen. Allt kommer ändras, och det tackar jag verkligen inte nej till!
Ha en grym dag i morgon, det KOMMER jag verkligen ha!


RSS 2.0