Fota tävlingar

Fälttävlan forf 19/8-12, Foto: Jag
I morgon ska jag upp "tidigt" och fota tävlingar på en klubb här hemma. Ungponnychampionaten tror jag att det var. Då är det ju garanterat massa massa fina ponnysar, så det blir nog en hel del fina bilder. Hoppas att det inte regnar bara.. Sol, varmt och vindstilla hade inte varit fel hehe ;)

On the train

På väg till Danmark.. En aning trött efter att ha vaknat 05.15 hehe ;)


Trött

Äntligen har jag lite tid att bara va. Ligga och lata mej i soffan framför tvn och inte pluga för en gångs skull. Vi hade samhällskunskapsprov idag, och det är inte direkt mitt favoritämne om man säger så. Skönt att ha gjort det i alla fall! Sen fick jag veta att jag fick A på mitt spanskaprov, stolt! :)
Efter skolan tog jag en fika med min saknade fina vän Minnie ♥ Vi går inte på samma skola nu, inte ens i samma stad faktiskt, vilket vi gjort sen vi var 5-6 år och började "nollan". Så i tio år har vi träffats varje dag, och nu rinner tiden iväg så sjukt snabbt! 
 
I morgon åker jag till Danmark med skolan. Vi ska kolla på något museum och gå på believe it or not eller vad det hette. Sen får vi egen tid till shopping med, så det blir nog en helt okej dag! ;) 

Lycka ♥

Gissa vad jag har gjort idag??
 
Jag har ridit ut på Lantana! "Själv", asså utan att någon höll henne. Jag, mamma och stallägaren tog Lantana, "C" och "A" på en promenad. Jag red och de andra "gick" eller vad man ska säga. En sån sjukt underbar känsla att få rida sin egen häst SJÄLV för första gången! Sist jag red ut på min egen häst var någon gång på Lazda, för längesen.. Någon gång i början av 2011 eller något sånt? 
Jag har ju ridit lite, typ 3 gånger eller nåt, på ridbanan. En av de gångerna slutade i att jag fick smaka på det goa gruset.. Så jag räknar inte riktigt dem. Denna gången red jag ut - var inte instängd inom "fyra väggar".
Vi gick längs med en hage med två 2-åringar, mötte en bil med hästsläp, en bil körde om oss på vägen och gick förbi en hingst i en hage (hon är dessutom gaaanska brunstig just nu). Det gick hur bra som helst hela vägen, och när jag kände att hon jagade upp sig styrde jag bara in bakom "C" ;) Nej men allt gick bra, hon var väldigt duktig och lyhörd. Och det är ju bra att ha de andra hästarna med nu i början så hon  känner sig trygg och kan koncentrera sig helt på oss. Hon gick så försiktigt, precis som att det var väldigt viktigt att göra rätt. Söta lilla bäbisen ♥
Det enda jag märkte att vi kommer behöva träna en hel del på är att stanna. Hon är faktiskt svår att stanna, tar man i henne blir hon lätt motsträvig och vill inte alls samarbeta. Så det är något vi kommer få träna på. Halvhalter, halter, övergångar osv. Men det kommer bli jätte bra, det finns ju alltid något att träna på!
Första gången på hennes rygg ♥

Inspiration

 
Hur coolt är inte detta? Att kunna få sin häst att backa helt lös in i transporten.. Snacka om inspiration och förebild, tänk vilket band de har! Detta ska jag ha som mål med Lantana, att bara kunna släppa henne och hon går frivilligt in i transporten. 

Vi har ju haft en hel del problem med att lasta den lilla divan. Eller det går inte över huvud taget faktiskt. Det blev heeelt fel första gången vi testade. Det hände saker och det blev inte alls som vi hade tänkt och planerat att det skulle bli och gå till. Efter det har vi inte testat igen, vi fick ta hjälp när vi flyttade henne och låna en lastbil.. Men när vi känner att vi har den kontakten och kommunikationen som krävs ska vi så klart börja träna på det igen, och då ska hon gå in själv av egen vilja. Det är i alla fall min åsikt om lastning ;)

I'm alive

Det har visst blivit lite dåligt med bloggningen den senaste tiden.. Jag skyller på skolan haha ;) Men det känns lite onödigt att skriva "hej idag har jag gjort det och det och i morgon ska jag göra det hejdå" inlägg.. Då är det bättre med ingenting tycker jag. 
Annars händer det inte så mycket. Dagarna rullar på, det är mest måndag och fredag känns det som. Med Lantana går det som vanligt. Några små framsteg kanske, men mest som det har gjort den senaste tiden. Men det är helt okej, livet rullar på som vanligt haha ;) Nu ska jag snart sooova, torsdag i morgon. Min nya fredag typ. Fredag = helg - torsdag = dagen innan helg! Men annars en helt vanlig torsdag, just going with the flow ;)
En bild från en av sommarens höjdpunkter ♥

Städdag

Jag har redan hunnit vara i stallet två gånger, och det blir minst en gång till idag. Just nu ligger jag halvt död i min säng efter att ha städat Lantanas/grisens box. Det behövdes kan jag säga, hon är heeelt otrolig på att grisa ner. Lite senare idag ska vi dit och fixa lite med henne och lägga in nytt "underlag" i boxen. Vi har ju haft halm nu sen mars ungefär. Det funkar sådär, det blir så söligt och det är inte riktigt bra för hovarna. I början hade vi bara spån och det funkade inte då hon blev rastlös av att inte ha något att äta. Så nu ska vi ha torv i botten för att suga upp så mycket som möjligt, sen spån och så ska hon få en riktigt bra halm hon kan äta av. Och hö så klart ;) 
Vi får se vad vi gör med henne idag. Jag är vill gärna rida, haha. Men vi får se vilket humör hon är på och sådär. Nu när det börjar bli höst blir jag ännu mer ridsugen av någon anledning. Men snart ska det nog gå, hoppas jag. 

Idag är det ett år och en månad sen vi provred denna "lilla" killen, Camarque. En av mina favoriter, efter Lantana då. Helt sjukt så fort tiden går! 

11 september

Hej på er!
Idag är det den 11 september, ni vet den dagen när två flygplan kraschade in i två ashöga hus. Jag kommer faktiskt ihåg det, även om jag bara var typ fem år. Hemskt är det i alla fall, r.i.p. alla oskyldiga som dog och jag tycker verkligen synd om dom som förlorade någon den dagen. Jag såg en "dokumentärfilm" om det i skolan och ja.. Hemskt!
Dagen har varit bra annars. I morgon har vi orientering.. Det blir spännande att se om jag ens hittar dit! Efter det ska jag äta våfflor hos farmor och farfar ♥ 
Lantana fick vila idag. När vi skulle ta upp henne från hagen ville hon inte komma in trots att vi tog in dom andra två. Hon har tagit till sej två unghästar i en hage bredvid som flockmedlemmar och ville inte lämna dom. Men när vi kom ner igen kom hon i full fart och hade ångrat sej, haha. Men det är inte bra att hon har tagit med unghästarna i "flocken".. Vi får hoppas att det går över, annars får vi hitta en bra lösning på det. Just nu är det ju inget som stör sååå mycket, men blir det värre får vi komma på något. 



Happy

Nanana life is good ;)
Idag var en sån där lyckodag i stallet. Sånna man verkligen behöver ibland och som man kan leva på länge. Lantana var hur mysig som helst, och jag har till och med ridit! I ridhuset! Lycka!
Det var så klart "unghästridning", och mamma longerade, men ändå. Jag travade till och med! Åhh, är sjukt glad just nu hehe. Jag har verkligen saknat ridningen sjukt mycket. Hoppas att vi kan fortsätta med lite mer ridning nu, det är verkligen så jäkla kul men ibland glömmer man nästan bort det. Fast denna dagen kan jag leva länge på! :)




Måndag

Idag hade vi tydligen skolfoto, vilket jag heeelt hade glömt.. Lyckat! Aja, det är ju bara skolfoto. ;) Annars var det en bra dag. Jag ska till stallet om några timmar, få se vad vi hittar på idag. Jag längtar sjukt mycket tills jag kan börja rida igen, tänk bara känslan av att kunna gå ner till ridhuset och rida ett svettigt dressyrpass. Det har inte hänt på.. Två och ett halvt år nästan? Sjukt! 

Saknad ♥

Trött

Godnatt bloggen, har haft en grym dag idag. Har fått gjort massa för en gångs skull, inte bara låtit tiden gå. Måndag i morgon = ny vecka. En bra vecka bestämmer vi tycker jag!


Sunday

Hej på er!
Idag har jag lekt journalist hela dagen, och nu är jag äntligen klar med min artikel. Det är sjukt svårt faktiskt, svårare än man tror! Speciellt att skriva om någon annan person som vi skulle göra nu. Skönt att vara klar i alla fall.
Samtidigt har jag lyssnat på Agnes nya låtar på hennes "skiva" Veritas. Grymt bra allihop! Älskar hennes nya "All I want is you". 
Nu ska jag bara vila och kolla på x-factor, tycker faktiskt att jag har varit väldigt duktig idag. Jag va så klart i stallet hos min lilla pålle förut och hon var på bra humör idag! Vi övade på "inkallning" på ridbanan och det gick ganska bra. Och vi fick ju tag på henne i hagen så ja, det var en bra dag idag. 
Veckorna går så himla snabbt nu, det känns typ som att det bara är måndag och fredag? På onsdag ska vi ha orientering... Wehoo.. Jag kan väl inte direkt säga att det är min starka sida, hehe. Men jag klarar mej nog, det största problemet blir att hitta dit vi ska va.. Det säger det mesta om mitt lokalsinne. Bor man i en såhär liten stad som jag borde man kunna alla vägar och vart alla platser är. Men inte jag inte! Jag cyklade faktiskt vilse första gången jag skulle cykla till stallet... Jag kom till ett skitläskigt ställe, typ helt öde. Hemskt var det, jag hade verkligen ingen aning om var jag va? Aja, det brukar gå bättre när jag har en karta så jag klarar mej nog! ;)




#picoftheday ;)

Foto: Minnie, redigering: jag

En bild från dagens fotorunda. Hur kul som helst, dock trivdes jag lite bättre bakom än framför kameran idag ;) Men denna bilden är jag faktiskt nöjd med, för en gångs skull. Älskar ljuset! Jag brukar nästan aldrig redigera bilder innan jag lägger upp dom här, men den här bilden fick så himla fint ljus. Nu ska jag sätta mej och plugga lite, suck. Har huuur mycket som helst att ta tag i känns det som. Aja, med lite go musik i öronen ska jag nog överleva!

Photoshoot

När som helst kommer mina amigos hem till mej för en fotodag. Vi ska fota i kohagen igen, som vi gjorde för exakt 11 månader sej faktiskt haha. Den 8 oktober 2011 var vi där och idag är det den 8 september. Jag uppdaterar mer i kväll, ha en bra dag!

En bild från förra gången vi var där. Oh jisses så mycket som har ändrats sen dess! 

Back on track

Hola amigos, jag vill bara säga att jag är frisk igen, haha ;) Efter två dagar med en hemsk förkylning är jag nu som vanligt igen, och planerar att fortsätta på min tidigare taktik - att helt enkelt aldrig vara sjuk. ;) På hela högstadiet har jag nog varit hemma från skolan absolut max 5 dagar. På fyra år. 
Idag var en riktigt tuff dag i stallet.. Lantana har haft en period nu när hon har varit svår att få in från hagen. Men idag var det värre än någonsin. Hon gick iväg från oss och ville inte ens komma i närheten av oss. Jag vet inte hur länge vi stod där, men det var läääääänge. Runt en timme eller nåt sånt skulle jag gissa på? I iskall vind eftersom det har vart så jäkla kallt idag och mot slutet även regn.. Till slut lyckades mamma komma nära och klia henne på ryggen, och efter några försök lyckades hon få tag i grimman - på ett schysst sätt. Inte för mycket stress, press och aggressivitet. Så vi fick in henne till slut, men när sånt här händer får man en liten smäll på självförtroendet och undrar om man har gjort något fel. Dock är det ganska troligt att hon bara är inne i en trotsperiod, men ändå. Aja, det bästa jag kan göra är väl att INTE tänka och analysera för mycket, för då blir allt bara ett enda kaos igen. 
Nu ska jag snart sova och ladda för en lång fredag i morgon. Vi går från åtta till fyra, härligt..! Sista lektionen är en lång naturkunskapslektion med, man är ju lagom taggad på att plugga massa löv, träd och näringskedjor sista lektionen en fredag lixom. 
Sen får vi se om det blir något gjort med Lantana i morgon, eller om vi bara åker dit och "umgås" eller kanske bara tittar på henne i hagen. Det kanske till och med blir så att jag inte åker dit alls utan mamma göra det på dagen eftersom hon är ledig, eller så blir det två gånger? Vi får se helt enkelt!



Förkyld? Oh yes..

Jag har precis ramlat ihop i soffan efter en tuff dag.. Jag har fått världens förkylning, eller klassepidemin som jag och en kompis kallar den eftersom alla utom typ en eller två i vår lilla klass på 8 personer har/har haft den. Hemsk är den i alla fall, jag hör inget, näsan är som ett vattenfall och jag kan typ inte andas. Jag brukar aaaaaldrig vara sjuk, inte ens förkyld, så jag tycker rätt synd om mej själv haha ;)
Vi gick en liten runda i skogen med Lantana idag, super mysigt. Hon har varit på lite sur-humör några dagar nu men det går väl över. Nu måste jag sätta mej och börja på både svenskan och historian, suck. Aja, det kunde ju vart värre ;)

Random bild, är för trött för att fixa nya..

Prosit

Idag har inte vart min dag.. Stressa till skolan och självklart märker man när man kommer fram att jag typ har en chockladfläck eller nåt på linnet? Sen är jag bara allmänt klantig och dessutom har jag fått någon jobbig förkylning som gör att jag nyser hela tiden. Jag var trött hela dagen, har nog aldrig varit så nära att somna på en lektion som jag var på matten. Ögonen darrade och jag såg typ ingenting? 
Och nu sitter jag här med näsa som rinner som ett vattenfall och har nyss nyst ca tio gånger på en minut. Härligt! Jag borde börja med svenskan, vi ska leta upp massa "fakta" om en lottad i klassen och sen intervjua och skriva en artikel på ca 1000 ord. Eller som jag sa idag "asså den ska va tusen sidor!!!"... Inte min dag som sagt.. Men jag ska inte klaga, det finns dom som har det sämre ;) 
 
Lantana fick ett litet akademiskt pass igen, hon var på ganska dåligt humör den lilla divan idag. Igår fick hon vila med en lång massage, och dagen innan det tömkörde vi. Då gick det ganska bra faktiskt, men hon var lite stel att böja igenom i högersidan. Men det gick helt okej, hon lyssnade i alla fall!
 
Nej, nu ska jag nog försöka hitta lite fakta om den jag blev lottad att få, en kille i min klass. Hm, få se om jag hittar nåt? Jag tycker lite synd om den som fick mej haha, det kan inte vara lätt att skriva 1000 ord om mej? Fast det är klart, hittar man bloggen är det ju en fördel, haha ;)



RSS 2.0