Let's go to the beach beach


Bra avslut på dagen

Spenderar min fredag på stranden med en fin vän, perfektion!


Godmorgon!

Jag startar dagen med att fortsätta rensa min gamla dator. Jag får liiiiiite ångest när jag ska ta bort alla bilder på Lazda och Lantana, speciellt Lazda, för då har jag bara sparat dem på ett ställe. Så tills jag har köpt någon ny enhet att lägga dem på får de ligga på min nya dator, även om det är många bilder. Det är mycket bättre än att alla försvinner.. Det hade varit min största mardröm typ, att alla bilder på speciellt Lazda ska försvinna eftersom det är så mycket minnen och känslor som är kopplade till dem. 

Rastlös

Hela dagen idag har jag varit så galet rastlös. Ni vet när inget man gör hjälper, man är fortfarande lika uttråkad och sugen på att göra något. Helst skulle jag vilja gå ut och springa typ en mil, typ NU. Men det är inte så smart att göra direkt efter man har ätit kanske, hehe. 
 
Men allvarligt, jag har ju INGET att göra?! I morgon ska jag fixa klart min dator på morgonen, sen dra till skolan för två lektioner på eftermiddagen och sen kanske åka till stallet. Men sen då? Får jag tid över i morgon ska jag springa riktigt långt. Sätta på några goa låtar och bara låta världen försvinna. Och städa mitt rum, det är VÄRRE än någonsin just nu. 
 
Nej, idag har varit en sån där onödig dag. Jag har verkligen inte haft något att göra, förutom att ligga och steka i solen och vara i stallet då. Dock var det ju rätt kul ändå när Filip&Fredrik landade med en helikopter på skolans fotbollsplan, lite spänning i vardagen ändå! ;)
 
Nej, nu ska jag.. Hitta på någonting. Eller något. Får väl städa mitt rum.. 
Random bild, orkar inte leta upp någon ny ;)

Tömkörning

I somras tömkörde vi Lantana en hel del, vilket passade henne ganska bra. Jag tycker att tömkörning är ett väldigt bra alternativ, speciellt när man ska rida in unghästar! Har man tömkört dem innan man ska sitta upp vet de grunderna och har lärt sig att gå framåt själva och att acceptera bettet. Så jag tycker absolut att det är ett jättebra komplement, hade jag haft en egen uppfödning/ köpt en väldigt ung häst hade jag definitivt börjat hästens utbildning med det!
 
 

Inte mycket att klaga på

Hej på er! Älska att det är stekande sol och hur skönt som helst ute och jag är klar med allt skolarbete. Blek som man är får man ju passa på när det är fint ute, JAG tycker det är lite pinsamt att vara blek som ett spöke och se helt sliten ut när alla andra går runt som pepparkakor. Lite glass med riktigt mycket strössel och kolasås på det så är dagen gjord. Senare i kväll ska jag fortsätta rensa min dator och åka till stallet. I morgon börjar jag 13.10, det finns inte mycket att klaga på nu asså.. ;)


But here's my number, so call me maybe?

Det har skrivits mycket om det här med att hålla på med mobilen samtidigt som man rider den senaste tiden. Vissa bryr sig inte, andra instagrammar och smsar samtidigt som de rider ut och andra vill hänga dessa smsryttare i deras laddarsladdar i ett träd. Alla suger åt sig som tvättsvampar och känner sig hatade och träffade och man kan nästan höra smattrandet av arga fingrar på tangentborden runt om i Sverige.
 
Sååå, vad tror ni jag tycker om detta då..? ;)
 
Jag tycker att det är onödigt, löjligt, respektlöst och riktigt dumt att sitta med mobilen när man rider. Framför allt onödigt, hur svårt kan det vara att låta mobilen ligga i fickan en timme medan man rider sin häst? Kan man inte ta det lite seriöst tycker jag man ska tänka efter om man verkligen ska ha någon häst, om man verkligen tycker att det är kul. För så kul kan det ju inte vara om man måste sitta och kolla sitt flöde på insta varannan minut, eller?
 
Dessutom tycker jag att det faktiskt är rent ut sagt jävligt dumt att sitta och kolla på mobilskärmen när man sitter på hästryggen. Det känns ju liksom lite mer bright att koncentrera sig på hästen och omgivningen, jag är rätt säker på att skärmen inte kommer visa om det hoppar fram ett rådjur eller kommer en bil i full fart. Sen är det ju faktiskt så att det är bevisat att hjärnan bara kan fokusera på en sak i taget.
 
Jag kan dock tycka att det är okej att stanna och ta en bild. Det är inget jag brukar göra, men jag tycker ändå det är helt okej. Fast då menar jag verkligen inte att sitta och posa och ta 57 bilder för att visa upp sin nya piké från HV Polo ;)
 
Men nej, jag skulle aldrig ta upp mobilen samtidigt som jag rider. Jag håller faktiskt även med de som tycker att det är respektlöst mot hästen, helt ärligt. Man har dygnets resterande 23 timmar på sig att göra precis vad man vill, men under ett ridpass ska man fokusera på att rida. Och jag tycker det är löjligt, varför kan man inte bara fokusera på träningen som alla andra idrottare? Jag har inte sett någon springa och läsa bloggar när de spelar fotboll, smsa mitt under en tennismatch, spela candycrush medan de spelar hockey eller twittra när de paddlar kanot, har ni? ;)

Min stjärna idag

Snygga strumpor va..? ;)
Idag var Lantana mycket duktigare på att lyssna på oss! Igår var hon totalt ointresserad av vad vi tjatade om att hon skulle göra, men idag var det som sagt bättre. Jag red inte igår, men idag red jag ganska länge och det gick faktiskt helt OK. Vi tränade på det vanliga; stanna och ta ner huvudet, öppna, sluta, travövergångar, trav och att gå lite över bommar. Traven gick väldigt bra på slutet, hon tog bettet jättefint och gick i en väldigt bra form. Så jag är nöjd!
 
Det går även bättre med att fånga henne i hagen nu. Vi är lite mer på, och tiden har väl MINST halverats om man säger så. Men hon lackar lite på oss, hon tycker att det är väldigt onödigt att VI ska bestämma när hon ska slita sig från gräset hon absolut inte kan vara utan. Men det får hon lära sig, jag är SÅ trött på att jaga runt henne i minst en halvtimme varje dag. 

Duktig tjej

I eftermiddag har jag suttit i tre timmar och organiserat och rensat min gamla dator, väldigt duktigt enligt mig själv ;) Men det känns bra att få ordning på allt, så man vet att allt är sparat och man vet var man har alla grejer. Nu är jag på väg till stallet, det ska mockas och ridas!


Skitonsdag

Godmorgon! 
Hela denna dagen känns fett ovärd. Jag hatar lektioner som är typ halvinställda, och ännu mer när man inte har NÅGOT alls att göra och ska ha betygssnack. Finns det något onödigare än att bara sitta och vänta en hel lektion och sen gå in och prata betyg i max 5 minuter, som man ändå inte kan göra något åt nu och som jag dessutom vet att jag har antingen B eller A i? Nej, idag är ingen bra dag. 
 
Men whatever, det är snart sommarlov och idag ska jag rida dressyr på Lantana.
Älskar denna bilden.

Markarbete

Idag longeras och löshoppas Lantana på banan. Det var längesen hon 'bara' jobbades från marken utan att jag har ridit efter, så det är bra att bryta av med lite sånt ibland också.


Jag är kung på terrängbanan...

... nej men seriöst, det gick SÅ bra idag! Så sjukt roligt var det! Jag har alltid varit jätterädd och inte alls tyckt att det har varit roligt förr, verkligen varit skiträdd. Och nu var det nog ca 3-4 år sedan jag hoppade terräng, eller något sånt. Och det var SÅ roligt! Min häst är ganska osäker, men hon stannade inte en enda gång och hoppade av perfekt varje språng. Hon bjöd på hindrena men var väldigt lydig ändå. Och framför allt, jag hade en GRYM sits över hindrena! Eller ja, genom hela passet egentligen, men framför allt över hindrena. Jag fick verkligen till det perfekt, DEN KÄNSLAN! 
 
Vi hoppade över ett par stockar, upp- och nerhopp och vatten. Colombia taggade till väldigt mycket efter vattnet om man säger så. Jag var faktiskt riktigt nära att ramla av idag igen hehe. Hästen bakom kom alldeles för nära så hon bockade VÄLDIGT högt. Men jag satt kvar som tur var, och nästa gång gick det hur bra som helst.
 
Jag är typ helt exalterad över detta haha, det var verkligen så otroligt roligt! 
Jag och lilla Lazda för 4 år sedan.
 

Terräng

Sista hela veckan påbörjad och sista provet gjort - underbart! Om en stund ska jag rida lektion, terräng skulle vi ha idag. Jag är lite rädd för terräng faktiskt, jag tycker det är lite sådär med fasta hinder.. I alla fall om man har en lite osäker häst som inte är den bästa hopphästen, vilket jag har idag. Men det kommer säkert gå jättebra! ;)


Will you still love me when I'm no longer young and beautiful?


The Great Gatsby

Hade ni en bra lördag? Det hade jag. Jag och två fina vänner drog till den lilla, men ändå stora, staden Halmstad och åt kycklingsallad på Sandy's, såg The Great Gatsby och hade en mysig 'sommar'kväll i parken intill nissan innan vi åkte hem och åt yoghurtglass. 
 
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, The Great Gatsby är utan tvekan en av de bästa filmerna jag någonsin sett. Det finns egentligen inte mycket mer att säga än att den är ett måste att se. Sprakande färger, flygande kjolar, hoppig musik och lyxiga fester, allt ordnat av den underbara mr. Gatsby, fängslade en och fick en att vilja åka ett par årtionden bak i tiden. Men bakom den livfulla glada fasaden viskade den mörka sanningen om helt annan historia, präglad av gränslös kärlek och svart avundsjuka. Genomtänkt i varenda scen, varje låt, varje klädesplagg. Skådespelarna, framför allt bästa Leonardo DiCaprio, var perfekta och musiken var nästan ännu mer perfekt. En fin historia och en av de i mina ögon mest perfekta filmerna någonsin. 

Yollibox

Jag gillar inte glass, verkligen inte. Men Yollibox mango, sååååå gott!


Tonight's look

Tjejkväll med bio med två fina vänner idag, ha en grym lördag! ;)


130525

Dagens ridpass med Lantana gick sådär. Helt okej. Hon var ganska okoncentrerad och lite uppjagad och då har hon lite svårt att lyssna på vad vi säger till henne att göra. Men vi började som vanligt med att mamma longerade för att känna av läget. Sen satt jag upp och tränade på halter och att hon ska ta ner huvudet när jag tar på manken, vilket hon äntligen hade lärt sig idag! Så det var ju väldigt positivt. Sen gjorde vi lite öppna och sluta på långsidorna, vilket också gick helt okej. 
 
Efter 'uppvärmingen' skulle jag göra travövergångar på en stor volt, och det var där det blev lite fel i kommunikationen. Hon ville rusa iväg och lyssnade inte på mig, och då blev jag faktiskt lite rädd för det var i en sådan situation det blev en rodeotur som slutade med att jag fick tugga grus förra året. Men det löste sig så klart och mot slutet gick det faktiskt riktigt bra! Så jag är ändå nöjd med dagens ridpass. 
Min utsikt från en tunna på ridbanan när mamma longerade i början av passet.

Godmorgon

08.55: Vissa av oss sover, hästmänniskor är på väg till stallet. Dags att rida och mocka, bra start på dagen! ;)


Thank god it's friday

Idag gjorde jag mitt sista naturkunskapsprov någonsin, så jäkla underbart! Inga mer krångliga proteinsynteser, svåra uträkningar av effekt och arbete eller tråkiga beskrivningar av jordens olika lager. Äntligen! Nästa vecka har även jag mitt sista prov för detta läsåret, mitt sista prov i samhällskunskap. Nästa vecka är också sista 'hela' veckan. Det finns inte mycket att klaga på just nu om man säger så ;)
 
I morgon blir det bio med två fina vänner, the great gatsby ska vi se. Har hört att den ska vara bra, får väl se trailern innan kanske ;) Men det ska bli mysigt! Innan det ska stallet göras och Lantana ridas. Gårdagens dressyrpass är näst intill omöjligt att toppa, det gick galet bra, men jag hoppas kunna jobba vidare på det spåret och kanske kunna rida lite själv med. Om det fortsätter såhär bra är det snart dags att boka första dressyrträningen, längtar! I sommar hoppas jag att vi kan komma igång med ännu mer löshoppning och börja jobba med bommar och kanske så småningom enklare låga hinder. Jag tror det skulle vara bra för både oss och Lantana då hon älskar att hoppa. Det blir ju också lättare att variera ridpassen, vilket aldrig är fel!

<3

 

Be proud, girl.

I kväll är jag STOLT över mig själv. Snart är det sommarlov och första året på gymnasiet är avklarat. LÄTT det bästa året hittills, defititivt. Mitt liv har förändrats så mycket på kort tid och jag är så stolt över mig själv som har tagit en sista blick i backspegeln och lämnat all skit bakom mig. 
 
Idag fick vi reda på mattenationella och jag fick A, något jag är sjukt stolt över. A har jag även i, av de ämnen jag fått reda på, historia och svenska. Att kunna känna sig nöjd med sig själv och veta att man gjort sitt bästa är viktigt för mig. Och att dessutom veta att man är GRYM på någonting. En riktigt go känsla.
 
Jag är även stolt över mig själv för att jag trots allt jag gått igenom har stått fast vid mig själv och mina värderingar och alltid vet att jag kan stå för det jag gör. Det är viktigt, tycker jag, att kunna stå för allt man gör. Det känns bra, då kan i alla fall jag sova gott om nätterna. Aldrig aldrig att jag skulle kunna leva med att utsätta någon för saker jag vet av egna erfarenheter förstör någons liv, och det är jag stolt över. 
 
Jag är också stolt över min fina stjärna Lantana. Att jag inte har gett upp, att jag trott på henne i över ett år nu. Nästan ingen ridning, massa motgångar och nästan inga framgångar. Jag menar, hur lätt är det inte att tappa motivationen efter 2 års skador och förlust av min saknade Lazda..? Men nu sitter jag här i soffan efter mitt bästa ridpass någonsin med den bästa hästen på jorden Lantana. Som jag nu kommer kunna rida utan hjälptyglar, skarpa bett och tvång. Som jag helt säkert kommer kunna rida lika bra helt lös. Som har en jättefin hoppteknik och hoppvilja och dessutom näst intill perfekt exteriör och jättefina gångarter för dressyren. Som är min stjärna, min bästa vän och min biljett till lycka och framgång.
 
På ett år har jag gjort mitt liv MITT. Ett liv jag är stolt över, ett liv jag älskar. Och det är jag stolt över.

Min stjärna

Världens bästa häst, världens lyckligaste tjej <3


My beautiful girl

Idag fick Lantana vila. Vi passade på att raspa hovarna lite, rykta henne lite extra ordentligt och försöka få bort all koda hon har lyckats få i pälsen. Hela ena sidan av halsen, halva manen och en stor del av magen är helt täckt av koda, bra jobbat Lantana! Det är ju SÅ svårt att få bort med.. Det har i alla fall gått bort från manen med hjälp av pälsglans, men nästan allt på halsen är kvar. Så det är väl bara att fortsätta borsta så går det väl bort så småningom.. 
 
Jag har alltid sovmorgon på torsdagar, men i morgon skulle vi tydligen ha 'klassråd'. Underbart.. Efter skolan ska jag som vanligt till stallet och sen måste jag plugga tråkig naturkunskap resten av kvällen. Härlig torsdag! Nej nu ska vi inte vara sånna, i morgon ska bli en bra dag ;)

Älskade onsdag

Haft en bra dag? Det har jag faktiskt. Kall men bra. Jag ska strax åka iväg till stallet och ta hand om min lilla stjärna. Igår gick hon ett lätt dressyrpass i ösregnet på banan som gick sådär, hon var lite orolig och ofokuserad. Antagligen berodde det på att hon fick regn på sig, hon kan vara lite känslig ibland och reagerar ibland starkt på saker hon tycker att hon absolut inte ska behöva gå igenom. ;)
Här är 'today's outfit' också, vad tycker ni om min nya top?


Bästa träningen på länge!

Igår var det riktigt nära att jag fick smaka på gruset. SÅ nära. Vi började på terrängbanan och tog ett par språng över en liten stock, men det började regna och hästarna har inga broddar så vi fick gå till paddocken i stället. Där hoppade vi två små hinder på en volt, red hästarna lite mjuka och "höjde upp" ett räcke lite. Vi brukar hoppa väldigt lågt, typ 50-60, och nu var det väl på 75 eller något sånt. Inte så högt med andra ord. Men lilla Colombia har väldigt dåligt självförtroende i hoppningen, är lite vinglig och kan stanna av lite innan ett hinder. Så jag drog upp ett bra tempo, behöll drivet genom svängen och ramade in henne ordentligt. Jag försökte också få henne lite rappare i hovarna, sätta under sig och bjuda på hindret. Och det kändes bra! Hon tvekade lite när vi närmade oss hindret men då lade jag till spöt lite lätt som en förtydligande hjälp och jag trodde verkligen att hon skulle hoppa! Men precis när hon skulle lyfta tog det STOPP. Ni vet när de nästan sätter sig och doppar nosen i gruset, haha. Jag gled fram på halsen och var SÅ nära att ramla med huvudet före rätt ner bland bommarna.. Men det var bara att lugnt ta om det igen och då gick det utan några som helst problem, och under nervarvningen var hon hur fin som helst! 
 
Det är faktiskt en av mina styrkor som ryttare, att hoppa rytmiska lugna kontrollerade rundor. Min tränare berömde mig och det är ju alltid roligt! Jag är faktiskt väldigt nöjd med träningen, jag är rätt grym ibland ändå! ;)
Lilla söta Colombia, ett sto född 1999.

Ut i regnet

Har precis kommit in från en mysig ridtur i det "fina" vädret! ;)


Finally!

Hej på er, ÄNTLIGEN är matteprovet från helvetet klart! L ä t t n a d ! Som belöning för att jag varit så duktig (hehe) passade jag på att shoppa lite efter skolan då vi slutade tidigare. Jag hittade 3 jättesöta somriga toppar, jättefina var de. Snart åker jag till stallet, jag hoppas på lite ridning idag men vi får se hur dagsformen är. Hon har gått en del ute i skogen och på grusvägarna de senaste dagarna så jag tror att ett dressyrpass på ridbanan skulle passa bra. Sen kanske hon får ta något litet skutt på slutet som belöning eftersom hon tycker det är så kul, haha. Men vi får se helt enkelt! 

*dör*

I morgon har vi 96:or nationella i matte. 4 timmar. Ett jävla helvete om ni frågar mig, har sjuk ångest i kväll. Bloggen får vila idag, jag tar en date med matteboken och berättar mer om dagens underbara ridpass (som nästan slutade med en go krasch i ett hinder) med denna lilla prinsessan i morgon..


@eliingb - instagram

1. O.O.T.D söndag  2+3. Photoshoot med Minnie  4. Min heta häst posar  5. Började dagen bra med 5km joggingtur  6. Ego innan släktmiddag  7. Lantana charmar mig med sitt prettyface  8. O.O.T.D  9. Galen stämning i skandinavuim  10. Celebrating my birthday  11. Världens godaste mat - Lax med sallad och romsås  12. Bästa födelsedagen - 17 år!

Skitregn

Såhär har jag vandrat runt idag, har varit och ätit hos farmor och farfar med familjen och pluggat klart den där tråkiga naturkunskapen vi ska ha prov på på fredag. Snart ska jag väl dra mig mot stallet, men det tar emot då det regnar galet mycket just nu. Jag får lite midsommarfeelings - ösregn och grönt överallt, haha. Lantana kommer ju i alla fall vara en aning blöt om man säger så, vi får se vad vi hittar på idag. Det känns bra nu, vi har kommit igång bra och fått in en bra rutin med träningen. Skönt! Snart är det nog dags att boka in första klassiska dressyrträningen också, LÄNGTAR!

Dance with me tonight pt.2

Dansuppvisning Falkenberg 18/5-13, Foto och redigering: Jag

Idag red jag ut för första gången på flera år.

Eller ja.. Jag har ju ridit ut på ridskolan och promerat ut med Lantana, men inte ridit ut med trav på grusvägar osv. Så mysigt! Lantana tyckte att det var jättekul och skötte sig jättebra. Har verkligen inget mer att säga om dagens ridpass, allt gick verkligen jättebra. Den känslan att få trava sin egen häst en varm sommarmorgon på en grusväg omringad av gröna öppna fält är oslagbar. 
 
Resten av dagen har jag passat på att steka järnet i det fina vädret, kärlek till det. Jag har nog till och med lyckats få lite färg, vilket inte är så lätt om man har pigment som en viss Elin Bergman. Sen har jag varit och kollat på min systers dansuppvisning också. Det var många fina danser och alla var jätteduktiga, men höjdpunkten var ju LÄTT den lilla söta ungen på barndansen. Sötaste jag sett. 
 
Denna perfekta dag avslutades med thai från bästa Kellys, perfektion!

Dance with me tonight pt.1

Dansuppvisning Falkenberg 18/5-13. Foto, Redigering: Jag

Dat outfit

Godmorgon! Är på väg till stallet nu i min heta outfit med röda gummistövlar matchat med en rosa t-shirt, vackert! Jag ska mocka, släppa ut hästarna och kanske rida, vi får se! Det är redan över 20 grader i skuggan och solen skiner, tror det här blir en bra dag! ;)


Perfection

I kväll har jag varit lite duktig och fyllt i min träningsdagbok jag inte skrivit i sedan januari. Sjukt jobbigt! Jag borde nog ha varit lite nogrannare med att fylla i den oftare, hehe.. För övrigt köpte jag ett par skor idag, men jag tror jag ska byta dem. I alla fall mot en större storlek eftersom de var gaaanska trånga. Att köpa nya skor är verkligen något jag INTE gillar, får alltid beslutsångest och inga passar. Men men, man måste ju ha nya skor och någon gång måste man plåga sig til skoaffären. Något som varit grymt bra med dagen är att det har varit typ MER än sommarvärme, galet varmt! Underbart! Dessutom hade vi skrivning med alla hjälpmedel tillåtna på historiaprovet i stället för vanligt prov och ingen naturkunskap, made my day! 
 
Dagens ridpass med Lantana var grymt, definitivt bästa hittills. Jag kortade upp tyglarna mer och använde 'normala' signaler för att styra och så och hon svarade jättebra på det. Hon tog bra stöd på tyglarna och gick i en bra avslappnad form. Något hon fortfarande har väldigt svårt för är att ta ner huvudet efter en halt, så det jobbade vi vidare på som vanligt. Efter det perfekta ridpasset fick hon hoppa lite vilket hon ÄLSKAR. Hon tycker det är SÅ roligt och blir besviken om hon inte får det, haha. Jag brukar ha henne lös och efter varje språng galopperar hon fram och stannar hos mig, hjärtat! ♥
What's up babe?

Sommartider

Äntligen lite värme! Idag har det varit SÅ varmt, underbart! En stor hiss till lärare som låter oss sitta ute på lektionerna, till och med jag har fått lite färg och ser inte riktigt lika mycket ut som ett spöke längre. Dock finns det ju de som redan är bruna som pepparkakor vilket är fysiskt omöjligt för mig att bli. Så jag är ändå glad om jag i alla fall inte ser genomskinlig ut ;) Nu ska jag rida min lilla häst, om hon kan slita sig från gräset då..


Bra dag

Jag älskar dagar som denna, när allt bara flyter. När allt bara är bra. Typiskt onsdagar, jag älskar onsdagar.
 
Vi har bara två nationella kvar nu tror jag, vi gjorde ju två idag. Det känns så jävla bra rent ut sagt! Sammanlagt tror jag bara vi har ungefär fem 'saker' kvar i skolan nu innan sommaren. Jag längtar SÅ mycket till sommaren, min sommar ska rocka. I helgen var det ett år sedan vi åkte på klassresa till Barcelona och när man tänker tillbaka på tiden som gått inser man hur galet mycket man har förändrats sedan dess. Till det bättre, helt klart. Jag skulle inte för en sekund vilja byta mitt nuvarande liv mot det jag hade då. Även om jag hade mina underbara vänner och det finns saker man saknar och har för lite av nu och allt sånt var det FÖR mycker annat skit som drog ner allt. Jag glömmer lätt det, att jag har det SÅ mycket bättre nu än för ett år sedan och jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle må såhär bra som jag gör nu. Jag har blivit mycket mer MIG, mycket mer Elin. Har slutat överanalysera precis allt och lämnat skräpet bakom mig helt enkelt. Idag är jag taggad på sommaren, taggad på livet. 

Off we go

Drar mig mot stallet nu

#fml

Efter en riktig skitdag skiter jag i allt och går och lägger mig i stället. Jag har varit SÅ trött idag, har inte varit såhär trött på länge faktiskt. Har knappt kunnat hålla ögonen öppna, inte kunnat koncentrera mig och haft sjukt ont i huvudet hela dagen. Plus lite go träningsvärk också #härligt.
I morgon väntar tre timmar nationella på morgonen, underbart. Efter denna och nästa vecka kommer jag gråta ett helt jävla hav av glädjetårar för då är alla nationella klara. Tror jag. Men nu ska jag äntligen få sova, natti bloggen ;)


Lantana 6 år

Idag fyller min stjärna 6 år, stor tjej nu! ♥
Idag fick jag rida unghäst på ridlektionen, SÅ kul! Ett femårigt sto (08) som heter Flora. Vi gjorde bland annat rättställd, rakställd och motställd skänkelvikning, öppna och ökad trav vilket hon klarade utan problem. Söt! 

Hej måndag

Godmorgon, någon som är vaken? Knappt jag. Idag är en sån där måndag man bara vill döda väckarklockan och slänga täcket över huvudet igen, jag är så otaggad man kan bli på allt typ. På tal om att sova har jag nog varit på mina egna små äventyr i natt, t.ex plockat ner rosetter från min vägg och lagt dem på bordet. Eh OK lixom?
Förutom skolan står ridning på schemat idag, tror vi skulle till stranden igen!


Skitsöndag

Godmorgon :)
Jag vaknade i morse och var HELT säker på att det var måndag och fick panik när jag såg att klockan var över åtta. Typiskt mig! Men kom på att det var söndag och gick och la mig igen, haha. På tal om att sova hände sjukaste saken natten till igår. Precis när jag skulle somna fick jag typ panik och var helt säker på att jag höll på att dö. Jag kände inte min kropp och det kändes som om mitt hjärta höll på att stanna typ. Haha, blev så galet rädd. Men det var nog bara att jag somnade för långsamt eller något.
 
Idag måste jag plugga röven av mig hela dagen, har SÅ mycket att ta igen. *Bara en månad kvar till lovet nu* 

New design

Kände att det behövdes lite nytt här på bloggen, vad tycker ni? Fotograf till la headerbild är Minnie, checka hennes blogg!

Min stjärna

Godmorgon :)
Är på väg hem från stallet, har mockat och busat lite med Lantana på ridbanan. Först gjorde vi lite "ledövningar" eller frihetsdressyr och sen fick hon hoppa lite. Hon tycker det är sååååå kul och hoppade både med mig bredvid och lös. Inte alls högt dock men ändå. Det gick jättebra, verkligen superbra. När hon var lös gick hon med mig och lyssnade jättebra och hoppade jättefint. Hon landade i galopp och stannade och kom hon fram till mig när jag sa till henne så jag är jättenöjd!


Change of plans

Sveriges nutidshistoria är sååå sjukt drygt, har suttit med det hela dagen och inte ens hunnit hälften. Bra jobbat Elin! Det handlar mest om demokrati och politik osv, vilket jag är totalt ointresserad av. Men men, det är bara att dyka ner i mitt lilla hav av plugg och hoppas att man flyter. Typ. 
 
Morgondagens planer har ändrats, i stället drar jag och fotar with my lovely friend Minnie. Vilket ska bli grymt för vi har inte träffats på väldigt länge. Innan det ska stallet fixas och efter det är det back to business råplugg som gäller. Thank god för att det i alla fall inte är söndag i morgon, haha. 
 
På tal om söndag är jag sååå sugen på att springa en runda på söndag. Har galet mycket 'sprig i benen'. Men gör jag det har jag sprungit tre gånger denna veckan, och det är ju redan sammanlagt 1,5 mil så det är nog inte en speciellt bra idé. Dock är jag SÅ sugen! Jag får se hur jag gör, får väl äta lite extra godis annars, haha ;)
Bild från en photoshoot med Hanna och Minnie

Freeedag

Godmorgon!
Dagens planer är att planera, organisera och plugga. Jag är faktiskt grym på att planera och så och älskar att göra listor osv. Weird haha, men whatever. Jag har i alla fall ett berg med plugg högre än Mount Everest känns det som, så det är bara att börja gräva. 
 
När jag städade lite på mitt skrivbord hemma i morse såg jag att jag råkat glömma öppna flera kuvert från min födelsedag. Sååå typiskt mig, jag HATAR att öppna paket bland folk och glömmer alltid att jag fått saker. Jag hittade massa pengar, ett presentkort och två trisslotter hehe. Så om jag har tid i morgon ska jag nog dra ner till stan och se om jag hittar något fint då jag har total brist på kläder. 

#thatPOWER

Hej på er! :)
Idag har varit en lång dag. Jag hade ett extremt oplanerat fångarna i stallet som vi som var där fixade grymt bra med tanke på hur mycket vi fick göra på så kort tid. I princip inget var fixat innan och vi fick till det GRYMT bra, med ett leende på läpparna. BRA jobbat.
 
Lantana fick testa på 'hoppning' lite smått idag. Jag sprang bredvid över ett litet hinder på kanske 30 cm och hon var sååå söt haha. Hon hoppade väldigt klumpigt i början med ett språng blev faktiskt riktigt fint! Det kan nog bli något helt okej av henne ändå ;)
Posarn 

130509

Vill ni veta en sjuk sak? 
Jag har inte träningsvärk sedan igår. Hur kan jag inte ha träningsvärk efter att ha sprungit en mil när jag nästan aldrig springer annars? Galet. Förra gången jag sprang långt kunde jag inte gå på ca 3 dagar.
 
Jag kom nyss hem från stallet, har mockat och så. Lantana får antagligen vila idag men vi får se. Igår gick vi en promenad i skogen och kollade på bilarna och de som spelade golf på andra sidan vägen och gick i de små backarna. Det gick bra, hon var lugn och lyssnade bra. 
 
Senare idag ska jag sticka iväg till ridklubben och ha 'fångarna i stallet' med barnen. Inte jättetaggande kanske men har man gått med i US får man ställa upp. Tycker jag i alla fall. Så jag ska dit och hoppas på att det inte regnar. Vilket jag tror att det kommer göra ändå, haha. Älska att det är långhelg i alla fall och att det känns som lördag men bara är torsdag!
 

Säg inte till mig vad jag ska göra

 
I kväll är jag sådär jobbig och stör mig på massa saker. Jag hatar att vara på det humöret, men nu är jag det. ;)
 
Och något jag ofta stör mig så otroligt mycket på är vuxna människor som tror att de äger en och kan bestämma precis vad jag ska och inte ska göra. Som t.ex. för några år sedan när jag stod i ett stall och man fick passa sig jävligt noga så att man inte glömde sopa direkt efter man stått i gången och under inga omständigheter fick vänta tills man ridit bara för att EN person hade bestämt att det skulle vara så. Eller att jag hade för mycket vatten i min betfor, "det står inte i boken att man ska ha mycket vatten i betforen". Jag kunde inte bry mig mindre om vad det står i din lilla bok, gillar Lazda att ha mycket vatten i sin betfor ska hon ha det. Små obetydliga saker som vuxna människor kan göra till världens viktigaste saker med dödsstraff om man gör fel. Bara för att man är 13 år och 'liten'.
 
Inte bara hästvuxna, utan vuxna i allmänhet. Vuxna som tror att de är bättre än en bara för att de är äldre och tycker att 'lilla du' ska göra som de tycker. Hallå lixom, bara för att man är 17 bast betyder det inte att man inte har några egna åsikter och kan göra saker själv. Överlag tror jag att de äldre underskattar oss yngre, tror att vi inte vet och kan. Men om de öppnar ögonen ser de att det faktiskt kan vara så att de är de som är fast i det gamla och faktiskt har fel ibland. 
 
Bara för att man är ung och blond tror de att man är tappad typ. En söt liten flicka. Pfft. Jag gör vad jag vill.

 

Jag är grym

Hej på er! Jag kom hem från skolan för ett tag sedan och chillar med några avsnitt Teen Wolf i sängen innan stallet, för jag är DÖD. Sprang som sagt en mil tidigare idag på en grym tid, lite mindre än en timme tror jag att det var. Jag tycker faktiskt att det är grymt bra, speciellt med tanke på att jag knappt tränar något alls och att jag sprang om många tjejer, och killar med för den delen haha, som verkligen tränar mycket. Jag skulle faktiskt kunnat springa längre för det kändes så sjukt bra! Jag kunde andas (JA det regnade. Ganska så mycket om man säger så), jag hade inte ont någonstans, jag blev inte andfådd, jag blev inte varm och jag blev knappt trött. Galet. Men att springa är faktiskt något av det bästa jag vet, speciellt långa distanser så att man får ta ut sig helt. Jag skulle gärna göra det oftare, men eftersom jag är så smal och har så hög ämnesomsättning skulle jag få äta för 10 pers om jag skulle kompensera för allt jag bränner på en mil, hehe.. Helt ärligt suger det, för jag älskar verkligen att springa. Men men, man kan inte få allt här i livet! ;)
 
Nu ska jag snart gå ner och äta och senare drar jag till stallet. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med Lantana idag, vi får se lite hur mycket det regnar och så. Efter det ska jag hem och ÄTA igen. Sen kommer jag antagligen vara ännu mer död än jag redan är och göra absolut ingenting över huvud taget resten av kvällen. Japp, så får det bli.
Ni skulle förresten sett mitt hår när jag sprang. Jag hade det i en toffs som hade åkt fram pga min luva, som jag försökte rädda mina älskade hörlurar från att bli helt förstörda av ösregnet med. MEN det hade blivit heeelt tovigt, och då menar jag verkligen TOVIGT. Det hade blivit ungefär hälften så långt som det brukar vara och var en enda boll typ. Det tog en halv flaska balsamspray och x antal minuter att reda ut det..

Run Elin, run

Godmorgon ;)
Idag ska vi springa/gå/ta oss fram en mil i skolan. Mmmmm, känns bra.. Jag hade hoppats på regn eftersom jag i alla fall kan andras då, men vi får se hur mycket regn det kommer.. ;) Det skulle dock regna i eftermiddag när man ska till stallet och rida, bra! Men jag ska inte klaga, det skulle tydligen vara över 20 grader..
 
På tal om stallet gick det så SJUKT jäkla bra igår! Jag travade flera varv och hon lyssnade jättebra på mina hjälper. Jag kunde t.ex. göra halt direkt från trav vilket absolut inte har gått tidigare. Hon tog även formen i bettet, alltså tog ett mjukt stöd i mina händer och gick i en jättefin form. Dessutom kunde jag skritta henne själv i slutet, alltså helt utan linan. Hon var jätteduktig även då och lyssnade väldigt bra på mig. GLAD!

Klagar ej

Godmorgon ;) jag tror att det kommer bli en helt OK dag idag, helt okej väder lixom..


Älska livet

Jag har haft en grym dag idag, det har nästan varit sommarväder. Äntligen! Underbart med lite fint väder för en gångs skull! Jag började dagen med att springa en runda på 5 km. Väldigt skönt faktiskt, bortsett från att jag knappt kunde andas i slutet på grund av min jäkla astma. Medicinen hjälper ju bara i 5-10 minuter. Men nu vet jag i alla fall att jag behöver ta ny medicin typ hela tiden på onsdag när vi ska springa en mil. 
 
Sen kom Moa hit och vil kollade på lite videos och pluggade. Okej, mest videos och inte så mycket plugg hehe men vi fick ändå gjort det vi skulle. Typ. Sen gav vi oss av mot stallet och bussen i det fina vädret. Sjukt varmt. Efter det red jag på stranden, underbart! Det finns verkligen inget bättre än att galoppera i full fart i solglittrande vatten och bara känna vinden i håret och saltvattnet som skvätter upp över hela mig. Jag fick rida en häst som heter Gustav som brukar vara väldigt het vid uteritter, men idag var han ganska seg faktiskt. Eller var det jag som red honom så bra att han var lugnt kanske? Haha ;)
 
Nej men min dag har varit perfekt, och som pricken över i:t fick jag A på mitt svenska nationella tal, stolt! ;)

Bra start på dagen

Jag börjar dagen bra med en springtur i det fina vädret.


Du kan gå din egen väg

Hej på er, hoppas ni haft en bra dag! :)
I morgon har jag studiedag, UNDERBART! En av mina fina vänner ska komma hem till mig och plugga lite och sedan ta en promenad till stallet. Jag har ju ridning, som alltid på måndagar, och är det fint väder skulle vi rida till stranden. Jag hoppas helt klart på fint väder! Jag har inte ridit på stranden på flera år, säkert fyra år. Så det ska bli riktigt kul! Om det nu är fint väder det vill säga.. 
 
Dagen har varit bra, jag har inte gjort jättemycket direkt. Har varit i Särö på släktmiddag på en jättemysig restaurang precis vid havet. Jättegod mat! Men den stackars servitören tappade våra talrikar på mig och morfar, hade det varit jag hade jag tyckt att det var såååå pinsamt. Tur att vi hade ätit upp maten i alla fall, haha!
 
Jag avslutade dagen med en mysig kvällspromenad med Lantana och mamma i den varma kvällssolen. Det var faktiskt riktigt varmt, äntligen!
Dagens Elin ;) Ja, mitt hår är jättelångt och nej jag har inte klippt det på jättelänge, hehe.. 

Kvällspromenad med bästa

<3


Saturday

Dagens träning med Lantana gick sådär. Det var alldeles för mycket saker att hålla koll på runt omkring för att Lantana skulle kunna koncentrera sig. Men ser man det från den positiva sidan hade den här situationen blivit tusen gånger sämre för några månader, eller bara några veckor, sedan så egentligen gick det jättebra. Det är bara det att man måste ha kontroll, kontakt. Och det är lätt för en så upptagen häst som Lantana att tappa koncentrationen och uppmärksamheten ;)
 
I morgon ska jag på släktmiddag, men först till stallet och ta hand om Lantana. Vi får se vad och om vi gör något, det beror på! 

Hästfolk

Hej på er! ;) Jag kom nyss hem från ridklubbens hopptävlingar och ska snart sticka iväg till min egen lilla stjärna. Det var rätt kul att kolla på alla som red faktiskt, men stressade hästmänniskor på tävling är verkligen ett släkte för sig. Vissa människor blir man ju bara trött på, medans andra ger en lite hopp om mänskligheten ändå. Framför allt blir man trött på folk som säger att de är en person men visar sig vara en helt annan person - kaos. Hur svårt kan det vara att svara ja eller nej på om man är den personen eller inte lixom? Nej då blir i alla fall jag lite irriterad, när det är jag som får skiten på grund av någon annans misstag. 
 
Å andra sidan vet jag själv hur stressad jag blir på tävling så jag ska väl inte säga så mycket jag heller ;) Dock tycker jag ändå att man alltid ska vara trevlig mot funtionärer!

It's Friday Friday

Fredagar är en rätt jobbig dag, bortsett från att det är helg då. Att sega sig igenom religion och naturkunskap fram till fyra är inte det lättaste, speciellt inte om man heter Elin Bergman och är lite flummig sådär på fredagseftermiddagarna.. 
 
Lantana fick gå en härlig promenad i kvällssolen i skogen, mysigt mysigt. Hon skötte sig bra men var fortfarande rädd för golfarna, haha. Fjantigt, hur läskigt kan det vara med vanliga människor som spelar golf egentligen? Tydligen väldigt, enligt Lantana. Morgondagens planer ser i alla fall ut såhär:
* Gå upp I TID och plugga. Har galet mycket känns det som.
* Cykla iväg till klubben och stå i in/utsläpp på majtävlingarna. Är inte så taggad på det om jag ska vara helt ärlig.
* Snabbt hem igen och iväg till stallet.
Om jag får bestämma får Lantana gå ett litet ridpass på banan med mig på ryggen. Träna lite halter då hon har lite svårt att lyssna och helst vill pinna på i sin egen takt. Kanske trava lite mer eller i slutet rida en liten stund utan att mamma har linan i. Men vi får se!
 
Nu ska jag kolla lite film eller ett avsnitt av Teen Wolf, och äta lite mer godis ;) Ha en grym helg!

GHS


2 maj

Godmorgon! :)
Idag börjar jag inte förrän halv elva, skönt! Efter skolan ska Lantana tränas och sen är det direkt hem och plugga som gäller. Skönt att det är fredag i morgon i alla fall. Får jag tid över i helgen ska jag försöka hinna börja på en ny design med nya bilder, är väldigt trött på den jag har nu. Tror att jag har haft den i snart ett år? Det blir väl något liknande i så fall, men det känns som det behövs lite förändring.
Ha en bra dag ;)


Välkommen Maj

I morgon är det skola igen. Orkar inte riktigt det känner jag, men men. Har inte fått gjort något alls idag känns det som, orkar inte det heller. Orkar ingenting typ, haha. Det känns som att det är söndag idag, och jag gillar inte söndagar så ja. I helgen har jag fullt upp i alla fall, ska hjälpa till på majtävlingarna på klubben. Trodde jag skulle vara på in/utsläppet, men nu står det ringmaster? Vet inte ens vad en ringmaster är så känner att det kan bli ganska så mycket katastrof. Och på söndag ska vi fira min mormor på någon restaurang med släkten, lite stressigt med allt som ska hinnas med om du frågar mig, japp. Men det ska nog gå, tror vi hade studiedag på måndag med så då löser det sig säkert. Nu ska jag duscha, sen sova. Är SÅ trött. 

Älska onsdagar

Godmorgon! :)
Helt okej att vara ledig sådär mitt i veckan! Jag måste dock plugga en hel del idag, har hur mycket som helst att ta tag i känns det som. I kväll ska jag på US-möte också tror jag? Innan det ska jag till stallet också, jag tror att jag ska rida lite på Lantana idag faktiskt. Hoppas att jag kan fortsätta på framgångarna vi hade sist, då gick det ju hur bra som helst. Men vi får se! Vi kanske inte ens får in henne från hagen, vem vet..?
 
Nu ska jag i alla fall sätta igång med några engelskafrågor så att jag får det gjort någon gång! 

RSS 2.0