I did it!

Ville bara säga att jag sprang en hel mil utan att gå idag. En hel jäkla mil! Är lite stolt, bara så ni vet lixom ;)


You make my heart beat faster.

Jag red nyss världens bästa ridpass på Lantana. Åh, svävar typ på små rosa fluffiga moln just nu. Det gick så galet bra! 
Allt vi har haft problem med gick bra idag, hon var hur duktig som helst. Vi gjorde både öppna och sluta på långsidan och lite travövergångar på volten. Jag kunde till och med trava typ 3 steg och göra halt direkt, vilket aldrig har gått innan. Det kanske låter konstigt för er, men det är ett enormt framsteg för oss. Dessutom gör vi ju allt med långa tyglar, alltså helt långa tyglar som när man skrittar fram. 
 
Detta kan jag leva länge på.

Idag är en bra dag

Idag är jag på bra humör. Riktigt bra humör, glad, lycklig och bara taggad på allt typ. Det är ju för f*n PÅSKLOV! Underbart! Det var nästan fint väder också, jag har inget att plugga på, jag ska göra massa kul under lovet och allt är bara bra. Just det, jag fyller år om mindre än en månad också, och Göteborg Horse Show är om exakt en månad. Sa jag att jag inte hade något att klaga på eller..? ;)
 
Nu ska jag fortsätta äta godis i soffan samtidigt som jag fixar med alla mina bilder från mobilen. Helt okej torsdagkväll ;)
La Elin idag

Vad ska man ge sin häst?

Idag har vi varit och kollat på nytt hö till Lantana. Just nu finns det verkligen inget bra hö. INGET. Man kan ju inte ge dåligt hö, dammigt och mögligt. Speciellt inte till en häst som Lantana som är lite extra känslig. Så just nu får hon hösilage, men till våren när det blir lite varmare kan man ju inte ha det heller. Sist vi hämtade hö fick vi välja bort mer än hälften och gången innan det fick vi köra tillbaka hur mycket som helst för att det kom stora rökmoln med damm när man tog i det. 
 
Ibland tänker jag på hur många hästar det är som hade kunnat må så mycket bättre om man hade gjort något så enkelt som att hålla koll på vad de äter. Jag menar, hur många unga tjejer eller killar med okunniga föräldrar finns det inte egentligen? Och hur lätt är det att veta exakt hur man ska fodra sin första ponny när man är 13 år lixom? 
 
Jag tycker faktiskt att det är nödvändigt att man får lära sig sånt på ridskolan också, det fick i alla fall inte jag lära mig när jag var mindre, och inte nu heller. Hur ska man annars kunna veta hur mycket havre som är lagom att ge, om man kanske inte ska ge havre över huvud taget, att betfor måste blötläggas osv osv osv. 
 
Inte för att jag kan så mycket om det, men just att man över huvud taget tänker på det. När jag var lite yngre tänkte jag inte på det alls, Lazda fick betfor, lite havre, lite mineraler, b-vitamin och lite hö. Det får väl alla hästar tänkte jag då. Och när hon fick något annat var det mamma som visste vad det var hon skulle ha och varför. Tur för Lazda.
 

#gråterglädjetårar

Nu är jag äntligen klar med alla skitprov jag haft denna veckan! Helt OK att jag slutar nu, i motion är sista dagen innan lovet och jag har (nästan) inget att plugga på! Det blir ju inte direkt sämre av att solen skiner och det typ är varmt, ÅH äntligen!


Dör

Uppdateringen kommer suga ett tag nu. Skolan kan gå och dö, jag orkar inte mer nu. Jag har ett spanskaprov på onsdag med ca 250 glosor och grammatik som jag knappt hunnit börja plugga till för jag har haft så mycket annat. Idag hade jag idrottsprov. Och i morgon har jag franskaprov, slutar fyra, ska till stallet och måste hjälpa till hemma för pappa jobbar. I morgon kommer bli ett helvete helt enkelt.


Min perfekta helg. Typ.

Hej hej. Hatar att börja inlägg, vet aldrig vad jag ska skriva. Men skitsamma, HEJ på er i alla fall! ;) Just nu sitter jag och pluggar och lyssnar på musik. Som alltid, jag älskar musik och skulle aldrig klara mig utan musik. Så nu vet ni det, haha. Men det är ganska mysigt faktiskt, till och med plugga kan bli mysigt om man lyssnar på lite go musik. Faktiskt. 
 
Idag har varit en bra dag. Och igår hade jag världens mysigaste filmkväll med min fin vän Moa. Vi åt vindruvor och mörk chocklad med havssalt, hur gott som helst. Jag var ute och körde lite med pappa förut idag med, så jäkla kul! Idag körde jag på lite mer trafikerade vägar, sjukt läskigt. Jag hatar att möta gående människor, och få mötande bilar på smala vägar. Men det gick bra, det är kul.
 
I morgon har jag ett av tre prov denna veckan. Sen har jag ju ridning också, det var längesen jag red nu. Så det ska bli kul. Jag hoppas faktiskt att jag får rida en lite större häst den här gången, jag tycker verkligen att det är jobbigt att rida ponnyer nu. De pinnar på med sina små miniben, mina egna ben är nästan så långa att jag kan knyta dem runt magen på hästen, hästens hals är superkort så jag måste ha jättekorta tyglar och allt känns bara för litet. En liten storhäst är perfekt. Typ Lantana, hehe..
Jag på min ängel. Åh, vad jag saknar dig. ♥

Movietime

När som helst kommer en fin vän hem till mig, vi ska kolla på breaking dawn part II (ok.. Ja. Det är tredje gången jag ser den nu..) och Tangled. Jag ser aldrig disneyfilmer eller animerade/tecknade filmer i allmänhet. Jag tycker dom är lite.. Tråkiga. Men man måste ju ge det en chans! ;)
Såhär ser jag ut i kväll i alla fall, om någon undrar ;)


Sick.

Hej på er! Hoppas att ni mår bättre än mig, jag har dragit på mig en riktigt jobbig förkylning. Eller nåt. Jag hostar så galet mycket, helt sjukt är det. Idag fick jag ett hostanfall på ca 5 minuter, kunde inte andas och bara hostade och hostade och hostade. Och in the moment ligger jag i min säng och nyser, tror jag har nyst minst 15 gånger nu. Men snart ska jag ta tag i mitt liv och städa mitt rum, det ser ut som tredje världskriget just nu. Jag lovar, man kan nog se dammtussar flyga runt om man kollar riktigt noga.. ;) Senare i kväll ska jag försöka jobba på en design jag har lovat en tjej att jag ska vara klar med för länge sen, shame on me som inte hunnit göra klart den. Och har jag tid ska jag nog börja fixa lite med en ny design till mig själv, känner att det skulle vara kul med lite förändring. Fast ändå inte haha, får se hur jag gör.
Min fina knasboll i somras.

At least my love is back.

Det enda bra med den här dagen var att jag fick tillbaka min mobil. Eller okej, jag fick en ny. Detta är min tredje iphone på ett år, haha. Och att vi fick sluta tidigare var helt okej det med.
Men jag har en sån sjuk hosta, är helt tät i halsen, har ont i halsen, kan inte andas, har 250 glosor till ett prov i morgon, grammatikprov i morgon, tre prov nästa vecka, bilder från iphoto går inte att flytta någon stans utan jag måste flytta dem en och en, och allt är bara ÅH. Det känns som att jag klagar mycket, men den här veckan har verkligen  inte varit bra. 
I morgon är det USmöte men jag kan inte gå för vi ska iväg på en annan grej på kvällen. Det kommer bli sent, jag kommer vara trött och så kommer jag ha jättemycket att ta tag i när jag kommer hem. I helgen måste jag råplugga typ cirka ungefär bara hela tiden. Tur att Moa kommer och räddar mig på lördag i alla fall. 
Åh, jag vill bara lägga mig i sängen, äta chocklad och kolla på Pretty Little Liars. Typ nu.
bara för att jag längtar till sommaren

Fml

Tisdag är verkligen inte min favorit på veckan. Inte alls. Idag har varit en riktigt dålig dag, ni vet en sån dag när allt bara känns skit. Håret är fult, jeansen för stora och allt är bara blä. Min mobil blev klar idag, men självklart hade jag inte med kvittot till skolan så jag kunde inte hämta ut den. ÅH, vissa dagar vill man bara ska försvinna. Dra täcket över huvudet och skita i att väckarklockan ringer. Dagar som idag, dagar som alla tisdagar. Typ. 

Monday, I want to break up. I'm seeing Tuesday and dreaming about Friday. It's not me, it's you.

Jag gillar inte måndagar, jag gillar inte tisdagar. Så mycket att göra, så lite tid. Det är alltid så, varje vecka är sjukt jobbig innan man plågat sig igenom måndag och tisdag. Men så fort man går från skolan på tisdagen vet man att halva veckan gått (enligt mig) och resten av dagarna är helt okej. Jag hinner aldrig göra något på måndagar, och verkligen inte på tisdagar. Dessutom var ridningen inställd idag, så ja.. Tur att jag har en så snäll vän, som har gjort en hel spellista bara till mig, och lånar ut sin ipod nu när jag inte har min mobil. Tack fina Moa! ♥ Plus att det är lov snart. Ja, jag räknar två veckor som snart.. Då har jag bestämt att det ska vara fint väder, för då ska jag träffa my lovely friends.
 
Nu ska jag sätta mig och plugga naturkunskap. Och franska. Och engelska. Och drömma mig bort till varma sommardagar..

Breaking dawn part II

Jag såg nyss Breaking Dawn part 2 för andra gången. Nästa helg ska jag se den en tredje gång hehe.. Jag är verkligen inte ett stort fan av Twilight, men den är faktiskt bra. Har man sett de andra, och speciellt om man har läst böckerna, måste man verkligen så den. Det är obligatoriskt. Jag trodde jag visste exakt vad som skulle hända men nej nej nej. När jag såg den första gången trodde jag att jag skulle typ få en hjärtattack eller något, herre jesus.

Lantana.

Yes, she's a beauty. 

Take me back to paradise.

  En solig promenad på en sommarö på västkusten. Livet när det är som bäst ♥    foto: jag

Kurs

Bonjour, haft en bra dag? Det har jag, det är ju fredag ;)
I morgon ska jag på akademisk kurs med Lantana och mamma. Den börjar TIDIGT, för tidigt. Men det ska bli kul att träna, så det är det lätt värt. Dock är jag lite orolig att de ska döma mig i förhand utan att se och lyssna. Eftersom jag i deras ögon rider 'klassiskt' och de verkligen tar avstånd till det.. I vissas ögon rider alla som inte rider akademiskt hårt, tyskt och rollkur typ ;) Men egentligen spelar det ju ingen roll, jag vet ju hur jag rider och det är ju det som är viktigt. Och man kan ju inte ha samma åsikter som alla, jag tycker ju inte alls samma som dem ;)
 
Det ska i alla fall bli jättekul att träna, och kanske kan man ändå få med sig någon tanke från de andra som är där. Har man ett öppet sinne och lyssnar innan man dömer kan man faktiskt plocka väldigt mycket från massa olika personer. Och vem vet, jag kanske till och med dras med och övertygas av deras åsikter, man vet aldrig! ;)
Åh, en av hästarna vi provred. Cornelia tror jag att det var. I sommar är det hela TVÅ år sedan vi provred de flesta hästarna. Sjukt!

Inte nu igen

Lantana fick vila idag igen tyvärr. Eller 'vila' och 'vila, hon fick världens spel när en av hästarna i stallet som inte lämnat flocken ensam på typ flera månader gick iväg. Fölet har ju kommit till flocken och den hästen har inte gått iväg ensam sedan dess. Så det var ju ett orosmoment, så klart. Lantana galopperade, eller rättare sagt halkade, runt i ren ångest och vi fick inte in henne. Så hon var väldigt varm, uppjagad och helt säkert hade hon fått sig ett par sträckningar. Usch, jag hatar verkligen sånt! Men vi masserade, la på liniment och så fick hon ha täcke på sig i natt, för att hålla musklerna lite varma och förhoppningsvis få bort eventuella sträckningar. Åh, ÅH hoppas att hon inte skadade sig..
Lazda älskade att springa i hagen, haha. Dock klarade hennes kropp inte av det och gick sönder hela tiden.
Nu tänkte jag sätta mig och läsa en bok vi ska ha läst klart efter påsklovet. Det är lika bra att läsa nu så man slipper lägga sin tid på det när man har lov ;)

Vart tog våren vägen?

Hej på er! :)
Min dag har varit bra, om man bortser från all snö som kom i tisdags. Hallå, det är mitten av mars, det ska vara vår! Jag är så trött på vintern nu, jag vill ha vår och sommar. Helst 30 grader, strålande sol och nästan vindstilla. Men det är väl lite för mycket att begära av det svenska vädret kanske ;)
 
Det värsta med snö och kyla, förutom förfrusna tår och fingrar, är att man inte kan göra något med hästarna. Lantana har ju varken skor, broddar eller snösulor. Och då står man där med snöstyltor och ingenstans att ta vägen. Men vi får väl hoppas att snön försvinner snabbt och bestämmer sig för att vänta till nästa vinter med att komma tillbaka. Det låter bra tycker jag. ;)
HAha, jag är ju nästan blekare än snön.. Ge mig sol nu tack.

It makes me sick..

Jag såg i kväll en 'vlogg' med tjejen som hoppat framför ett tåg. Tjejen som inte lever längre på grund av, vad jag har hört i alla fall, nätmobbning. Det berörde mig väldigt mycket, det gör mig så äcklad, så sjukt jävla äcklad att någon kan göra så mot en människa, att någon kan behandla någon så dåligt att den väljer att ta sitt liv. Var finns alla, var finns hjälpen, som behövs innan något sånt här händer?
 
Jag tycker att det är ett viktigt ämne att ta upp i ljuset, det är något jag brinner för. Inte bara nätmobbing utan alla sorters kränkningar, oavsett om det sker bakom en datorskärm eller genom att sitta och viska i bästa kompisens öra om den där tjejen ingen vill vara med. Det är samma sak, och det är lika fel både och. 
 
Jag har själv varit utsatt och jag VET hur ont minsta lilla sak kan göra. Att bli matad med skit varje dag tar otroligt mycket på en människa. Och jag tycker att hela samhället borde tänka över hur man behandlar varandra egentligen. Kan man verkligen sova gott på nätterna, tycker man verkligen att man har behandlat sina medmänniskor så som man vill bli behandlad själv? Alla borde göra det. Vuxna, barn, elever, lärare, kompisar, släktingar, familj, alla. Jag kan efter egna erfarenheter säga att det verkligen inte bara är barn och unga som bidrar, vuxna och lärare kan nästan vara värre, believe it or not. Och det är dags för förändring, nu. Tänk efter INNAN du gör, eller för den delen inte gör, något. Hur skulle det kännas om det var du som fick den där elaka kommentaren? Hur skulle det kännas om det var du som skippade lunchen i skolan för att du inte vill sitta ensam i matsalen? Hur skulle du vilja att andra var mot dig om det var du som mådde dåligt?
 
Jag är så glad att jag hade bra människor runt om mig när det var jag som var utsatt. Jag är så glad att jag vet att jag har ett rent samvete och vet mina värderingar. Jag är så glad att jag var jag och att jag är stark. Men det är inte alla som är det. Och kan jag göra minsta lilla för att få någon annan att må bättre vet jag att i alla fall jag kan sova ännu bättre än jag redan gör på nätterna. 
 
Jag är trött, besviken och arg på alla som någon gång mobbat någon. Det är äckligt, pinsamt och inte okej. 
 
 
 
 

Dagen + kolik

I morgon har jag studiedag! ♥ Jag hade tänkt springa, så långt jag bara orkar, men nehe då börjar det snöa..? Jag trodde att våren var på väg men nej nej, lite snö till behövdes tydligen.. För övrigt har jag abstinens över min mobil. Min andra hälft, typ. Men den blir nog klar snabbt, så jag klarar mig. Kommer nog få gjort väldigt mycket i morgon på grund av att jag är så rastlös hehe.. I kväll gjorde jag bananpannkakor med mandelmjöl, lönnsirap och apelsin, så galet gott. 
 
Jag gjorde ledarskapsövningar med Lantana idag, jag älskar att göra det med henne för det är så roligt. Jag kan styra henne med väldigt små signaler, hon lyder minsta lilla jag gör. Hon hade kolikkänningar i helgen, precis som hon hade vid denna tiden förra året. Hon fick aldrig något allvarligt, men vi drog ändå ner på hösilaget osv efter att ha pratat med en veterinär. Man ska alltid ta det säkra före det osäkra, framför allt då hon har varit buköppnad en gång på grund av kolik.  
Jag och Tana, ledarskapsövningar i somras.

Dagens ridpass

Idag hade äntligen ridbanan torkat upp och gick att använda, vi har inte kunnat använda den på hela vintern. Så vi passade på att ta ett litet träningspass där idag. Det gick jättebra, hon tycker att det är kul att jobba och att bli riden. Samtidigt som vi var på ridbanan var det en som högg ved precis bredvid och hon brydde sig nästan inget alls om det, duktigt! 
Mamma longerade i alla fall, och jag skrittade runt och tränade på att styra, stanna, ställa osv. Vi hade bett i idag, bara för att hon ska vänja sig vid det igen och känna att hon trivs med att ha det i munnen. Allt gick jättebra, hon lyssnade bra och var koncentrerad. Nästa helg är det kurs igen, hoppas att vi kan komma igång lite mer nu! Men det känns bra, det känns tryggt att få den här grunden vi bygger upp nu, och kunna fokusera framåt senare i stället för att behöva jobba mot varandra hela tiden. 

I'm gonna miss you, my love

För någon vecka sedan gick min mobil 'sönder'. Låsknappen har fastnat, så jag tänkte lämna in den i morgon. Hoppas att det inte tar lika lång tid som det gjorde när jag lämnade in den första det var något jättekonstigt fel på. Jag kommer få abstinens! Instagram, Spotify i mobilen osv osv osv. Så nu har jag suttit och försökt säkerhetskopiera till datorn hela kvällen, jag har huuur mycket som helst på min mobil. Nästan 1000 bilder, bland annat.
Min fina lilla vän iphoniiee, kommer sakna dej ♥ Btw, såhär såg jag ut idag, för er som undrar ;)

I can't even look at you, you're too perfect.

Onsdagar är min favoritdag på hela veckan, bortsett från fredag då. Halva veckan har (typ) gått, vi har bara roliga lektioner (historia, spanska och engelska), en mysig håltimme/långlunch och vi slutar tidigt. Okej, hål är väl inte det roligaste direkt, men man får i alla fall tid att plugga så man slipper göra det hemma senare. För att toppa denna onsdagen ännu mer flyttades sista lektionen till innan lunch, så jag slutade 12.20 i stället för 14.20 idag, HUR SKÖNT?! Så jag och några vänner gick och åt en sallad, nyttiga som vi är. Sallad är faktiskt underskattat, det är sjukt gott! Sen fixade jag en liten present till mamma som fyller år i helgen.
 
Förresten måste jag verkligen, verkligen klippa mig snart. I april någon gång är det ett och ett halvår (!) sedan jag klippte mig sist. Mitt hår är galet långt nu, och ibland känner jag bara för att ta saxen och klippa av det typ 10 cm. Fast det kommer jag ju inte göra, jag vill ha mitt långa guldhår.. Men det börjar verkligen bli slitet i topparna, så nu måste jag. 
 

Lundi, lunes, monday, måndag

Idag hade vi inspirationsföreläsningar i skolan, i alla fall en av dem var inspirerande - men konstig. Men jaja, det är inte det jag kommer ihåg mest från idag, utan hur förvånad och chockad jag blev över hur vuxna människor kan bete sig mot andra. Seriöst. Ibland undrar jag om det inte är vissa av dem som glömt spaden och hinken i sandlådan och vi yngre som lämnat barbiedockan hemma, även om många hävdar att det är precis tvärt om? Skulle inte riktigt tro det faktiskt. 
Men det tar vi någon annan gång! ;) Ridlektionen idag gick helt okej. Vi var bara tre stycken idag, skönt! Jag fick rida en ponny. Helt ärligt tycker jag ibland att det är svårare att rida en ponny än en "liten" storhäst, för mina ben är för långa, det blir liksom för bra, jag kan inte hålla om på ett bra sätt. Det är lättare när man kan sträcka ut benen lite och nå om precis sådär lagom mycket. Men det kan ju inte alltid vara perfekt, och det är bra att träna sig på små ponnypluttar ibland också ;)
Jag red Lantana igår, det gick hur bra som helst. Fint väder, världens bästa häst - kan inte bli bättre! Dock var hon inte lika samarbetsvillig när 'kameran' åkte fram - detta var det bästa bilden, och det säger väl en hel del..

jag avlider.

Ja, jag har dålig humor.

första mars tvåtusentretton

Jaha då var det vår. 
Nej okej, kanske inte riktigt men vi säger så för det låter bättre.. Idag var det i alla fall väldigt efterlängtat vårväder med nästan 10 grader varmt, underbart! Det firades med att springa en runda, 4 km på 22 minuter blev det. Så sjukt härligt att ta ut sig och bli trött, jag gick inte ett enda steg. Jag älskar att springa, det är faktiskt något av det bästa jag vet. 
Hästarna hade något konstigt spel idag, vårkänslor kanske? ;) De attackerade varandra och mig när jag var ute i hagen, så vi bestämde faktiskt att lägga ner det för idag. Det är inte värt att ta vissa fighter, det är bättre att välja att göra något en annan dag när förutsättningarna är bättre!

RSS 2.0