Sleep tight cutie

Lyssna riktigt noga så hör ni att den lilla ettåringen snarkar, haha. Inte konstigt att man sover klockan halv tre på natten, men snarkar har jag aldrig hört någon häst göra tidigare ;)

Trött Elin

Två bilder från dagens photoshoot i parkeringshuset. FÖR trött och FÖR flummig vilket resulterade i mindre seriösa bilder, haha. Riktigt charmiga bilder med vackra miner. Kanskte bjuder på några senare ;)
 

Trött

Idag verkade Lantana må mycket bättre, men vi ska åka dit några gånger idag för säkerhets skull. Jag longerade henne lite för att få igång kroppen lite, det kändes inte bra att rida i och med att hon var lite bulig även på ryggen.
Jag är i alla fall galet trött efter att ha kommit hem från stallet 3 på natten och gått upp 7 på morgonen igen, men det stoppar inte mig från att dra iväg och fota med två av mina underbara vänner. Så ha en bra söndag! ;)


Låt mig slippa

Men hej! Hoppas att ni haft en bra dag för min har varit riktigt jävla dålig. Lantana mår inte bra, hon har troligtvis en allergisk reaktion och ena sidan av halsen är svullen och har stora bulor. Vi åker dit med jämna mellanrum och ska även dit i natt. Är det inte bättre i morgon måste hon ha veterinärvård och blir det sämre är det definitivt inte bra. Speciellt inte eftersom det sitter på halsen och strupen för om det svullnar mer kan hon få svårt att andas osv. Dessutom är allt annat som har med häst att göra helt fucked up och jag är så trött på allt. Allt är rörigt och ska hända på samma gång men ändå inte och jag vet inte vad jag vill och inte vill och saker jag inte vill ska hända måste hända pga allt och ingenting. Så som ni förstår är jag riktigt orolig i kväll och dagar som denna kommer alla känslor tillbaka och livet känns som ett rent helvete. Jag slänger upp några bilder på Lantanas hals, man ser inte alls hur det egentligen ser ut.


Gekås

Hej på er! Har spenderat hela dagen på gekås med mamma och Madelen, har faktiskt hittar massa bra grejer som jag verkligen behövde. För en gångs skull. Jag brukar ha väldigt svårt att hitta saker som passar där annars. 6 ridtröjor, ett par ridbyxor, 3 par ridstrumpor, 2 iPhoneskal, örhängen, B.B. Cream, en väska, 2 träningsbhar, träningslinne, tränings T-shirt och löparleggins blev det idag. Nu ska jag snart till stallet, vi får se vad Lantana får göra idag!


She's a star ♥

Har jag sagt att hon är bäst? 
 
 

Let's go to the work, work

Godmorgon! Nu ska jag dra iväg till jobbet och tjäna lite pengar, värt ändå en tråkig dag som denna. Senare idag ska jag självklart till stallet och lite annat. Ha en bra dag!


Sommartider hej hej, sommartider

Hej på er! Efter jobbet idag drog jag och my dear friend till stranden en stund, mysigt värre. Kallt som *** men mysigt. Vi såg några som badade, jag skulle aldrig i mitt liv ens doppa tårna i så galet kallt vatten, jag är en riktig badkruka. Det ska vara VARMT, och minst 30 grader i luften. Typ. I morgon väntar jobb och stallet.

Lantana fick vila idag, men igår red jag ett riktigt bra pass trots att hon var svår i början. Vi fick till fina öppnor, härlig galopp och riktigt fin trav mot slutet. Så himla roligt!


I just miss you, that's all

Att se in i de stora bruna snälla ögonen en sista gång och säga hejdå. Att veta att jag aldrig mer ska få se henne för att i morgon kommer hon vara död. Att vända sig om och gå och tvinga sig själv att inte titta tillbaka. Att göra detta var det värsta jag gjort, och varje gång jag ser en bild på min vita ängel väcks minnena till liv och smärtan hugger till. Fan att det ska vara så jobbigt, sorgen är priset man betalar för lycka och kärlek. 

Godmorgon!

Just nu är jag på väg till stallet. Lantana får vila idag för vi ska ha gäster, men igår red jag ett jättebra pass trots att det blåste väldigt mycket. Hon har ju varit krånglig med det och vi har knappt kunnat göra något med henne när det har varit dåligt väder. Men igår kunde jag trava runt utan större problem och till och med göra några galoppfattningar. Så det är jag riktigt nöjd med faktiskt, ett stort framsteg!


Ute på äventyr


Glad midsommar! :)


Walking on sunshine

De senaste ridpassen har Lantana varit väldigt seg och stel i början av passen. Hon lyfter inte riktigt på fötterna och har ingen framåtbjudning. I början av passen. När jag har travat igång henne och fått henne lite mjuk brukar det bli bättre, och framför allt efter att ha galopperat lite blir hon som en helt annan häst. Hon har en otrolig galopp som sagt, och efter galoppen samlar hon ihop sig och arbetar genom hela kroppen och får ett härligt schwung (hahahah, har ingen aning om hur det stavas faktiskt) i steget. 
 
Dagens ridpass slutade SÅ bra. Vi tränade på galoppfattningar och det gick verkligen över förväntan. Hon lyssnar väldigt bra på mig och jag är helt förvånad över att det kan gå såhär bra. En av de andra hästarna i stallet kom tillbaks från en uteritt när jag höll på att trava av så hon blev lite distraherad, men hon lyssnade ändå och det är ett enormt framsteg. Så jag är jättenöjd med dagens ridpass. 
 
Dock är ju jag väldigt nojig när det gäller Lantana och det gör mig väldigt orolig att hon har varit stel och seg de senaste dagarna. Hon har dessutom slutat gnägga sådär lågt när jag har ridit klart vilket hon alltid alltid alltid brukar göra annars. Så det känns inte alls bra faktiskt. Men det finns inget annat att göra än att fortsätta träna och se om det blir bättre eller sämre, och utifrån de slutsatserna göra en åtgärd. Och blir det bättre är det ju inget att oroa sig för..
 

Enough is enough

Hallå bloggen! Idag är jag på riktigt dåligt humör, riktigt dåligt humör. En sak som inte är anledningen men som ändå gör mig deppig är att hur gärna jag än vill fira min älskade syster på hennes födelsedag i morgon och hur mycker jag än tycker om henne hade jag gärna firat min midsommar med mina vänner. Men det är inte därför jag är arg för det ska självklart bli jättekul att fira min syster, jag blir bara lite sommarlovsdeppig när det känns som att alla alla alla andra träffas och har kul och jag är hemma liksom. Men whatever, jag får väl träffa mina vänner en annan dag i stället..
 
Som sagt är det inte anledningen till att jag är arg, det beror på något helt annat. Jag är så TRÖTT på att bli nedvärderad och behandlad som ett litet barn. Och jag är SÅ trött på hästvärlden, ibland vill jag bara skita i allt och börja med fotboll eller något. Fast ni kan vara lugna för det kommer aldrig hända haha, jag älskar Lantana och allt som har med hästar att göra. ;) Men jag kan bli så otroligt trött på hästmänniskor, åsikter hit och dit och mobbing på hög nivå. Jag är trött på att bli tillsagd, trött på att ta skit, trött på att svälja varenda kommentar med ett leende och låtsas som ingenting för att inte förstöra för alla andra. Trött på allt helt enkelt, att det ska vara så jävla svårt att respektera andra, vara ärlig, rak, snäll, stå för sina åsikter och låta andra sköta sitt?! 
 
Men nu ska jag lämna det och inte ta upp för mycket här, det är ju inte erat problem ;)
 
 

Trött som få

Shit vad jag är trött efter en dag som denna! Jag högtryckstvättade ett hus hela dagen på sommarjobbet, jobbigare än man tror haha. Plus att jag har fått rengöringsmedel som luktar fisk på hela kroppen, härligt! Men annars var det rätt kul ändå, har man trevligt sällskap är det helt okej. Det hade varit jobbigt att göra det själv hehe. Ett gott skratt förlänger livet, eller hur? ;)

Lantana fick vila idag. Hon gick ett bra pass igår så det blir bra med en vilodag idag. I morgon väntar jobb och stallet, standard. Det skulle bli fint väder har jag hört, hoppas på det!

 

Hi gorgeous


Perfektion

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har galopperat på världens finaste häst Lantana. I båda varven. Hennes galopp är helt underbar, jag har aldrig ridit en häst med en sån galopp tidigare. 
I början av passet, när mamma longerade, var hon väldigt stel och ville inte riktigt jobba. Så jag gjorde lite öppna i skritt, sen lite travövergångar. Men hon protesterade och ville inte göra travövergångar, så jag travade bara på för så brukar hon göra ibland innan hon har kommit igång ordentligt. Hon var lite seg och stel i början men ju mer jag travade på olika vägar, bytte varv, varierade tempot osv - ju mjukare blev hon. Hon var väldigt lyhörd och duktig så jag försökte mig som sagt på min första galopp sedan provridningen ( chilla lite nu, hon har klarat sig fint med galopparbete från marken och annan träning i stället ;) ) och det gick jättebra. Efter det blev hon dessutom ännu mjukare och fick en riktigt fin trav. 
Det kändes verkligen grymt bra idag, och att kunna rida ett normalt pass i alla gångarter på sin egen häst när man kämpat i över ett år är det bästa som finns.
 

Work hard

Godmorgon! 
Idag börjar jag jobba, jag ska måla om ett hus. Men idag skulle vi rensa ogräs, det har man ju gjort en hel del så det ska nog gå bra ;) Jag jobbade ju på en gård och rensade ogräs förra sommaren. Senare idag ska jag till stallet och rida. Lantana löshoppade igår, vilket gick hur bra som helst. Hon har faktiskt en riktigt fin hoppteknik och är jätteduktig när hon galopperar ända ut i hörnet efter hindret och sen kommer in till oss i mitten. Så det är jättekul, hon tycker att det är hur roligt som helst också. Ha en bra dag!
 

Jag hade hoppats på något, hoppats på något

 

 
 
 
 
 

Chillar lite ba

Bild från lördagens photoshoot med fina Minnie! Jag kan säga att det var INTE så nice att sitta där som det ser ut, sjukt obekvämt haha. 
 
Idag har jag varit med min syster och one of my beautiful friends i Halmstad, 'den lilla storstaden', och shoppat. Det var supermysigt! Jag hittade två klänningar, ett linne och lite annat smått. En av klänningarna blev jag helt kär i, så otroligt söt. Det är konstigt med mig, jag har alltid stora problem med att hitta kläder som passar. Breda axlar, långa ben, smal osv. Ibland är XS alldeles för stort och ibland måste jag ha M. Och det är inte ofta jag hittar något som sitter tillräckligt bra för att jag ska vara nöjd, oftast beror det på mina breda axlar i kombination med hur smal jag är. Jag kan t.ex. väldigt sällan ha 'höga kragar' men inte heller V-ringat. Sen är jag ganska 'rak' i kroppsformen också, jag hade verkligen inte tackat nej till lite mer runda former. Men men, man kan ju inte ha allt här i världen! ;)

#delaencoke

Sommar, sol och en kall cola.


Thunder, lightning

Den här dagen har bara känts onödig haha. Eller ja halva dagen eftersom jag sov bort första halvan ;) Det blev ingen ridning idag för det åskade SJUKT mycket hela eftermiddagen. Vi försökte, men det gick inte. Det var precis över oss, vi hörde hur det sprakade i molnen samtidigt som det mullrade. Och regnade och blåste galet mycket gjorde det också. Så jag kan inte direkt säga att det kändes bra att släppa ut henne igen. Inte alls faktiskt.

Annars idag har jag bara haft ont i halsen, övningskört lite och kollat på Teen Wolf. Rätt mysigt ändå, om man bortser från halsen.. Jag har även hittat en glass jag faktiskt tycker om - Sia glass ÄppleKanel, såååå god!
Nu ska jag sova och i morgon drar jag till Halmstad med min syster och una amiga, mysigt!


Pain

Vet ni vad jag gjorde i natt? Jag satte inget larm för första gången på hur länge som helst och tänkte att jag äntligen skulle få sova ut. Men så vaknar jag halv 7 av att jag har SJUKT ont i halsen, har aldrig i hela mitt liv haft så ont i halsen. Men efter att ha sovit bort halva dagen med hjälp av X antal halstabletter är jag nu på väg till Lantana. Idag ska det mockas då de fick stå inne en stund i natt/ hela natten (vet inte riktigt). Sen blir det antagligen lite ridning också ;)


Forever young

 
 

Övertrött

Jag är helt DÖD. Jag har sån sjuk träningsvärk redan och är övertrött gånger tusen haha. Det är inte lätt att ordna en övernattning med lekar och mat hela tiden för 14 barn när man bara är fyra (och senare fem) stycken. Så jag tycker verkligen att vi som var där var grymt duktiga som fixade det så bra! Men det tar på krafterna haha, och just nu är jag galet trött.
 
Lantana var väldigt duktig idag hon också. Det blåser otroligt mycket här och eftersom hon är så väldigt orolig när det blåser var hon extremt duktig som ändå lyssnade på mig och gjorde fina öppnor och travövergångar. Jag pressade inte henne mer än det, det är bättre att sluta när det går bra än att ta onödiga fighter som inte ger något i längden. Det är ett enormt framsteg att ens kunna rida över huvud taget när det är så oroligt runt omkring. 
 
I morgon tänkte jag och min fina vän dra ut och fota lite, hoppas på fina bilder! Lantana ska tas om hand på kvällen, vi får se lite vad hon får göra. Jag tyckte faktiskt att hon inte såg riktigt lika fet ut idag, och det är ju verkligen positivt om det nu är så. Nej jag tror det är bäst att jag slutar svamla haha.
 

Friday friday

Hej fredag! Efter 14 timmar lek med barn, 4 timmar sömn och med en värkande kropp med blåmärken efter att ha varit 'häst' kör vi fredag. Med kompishäng, ridning av fin häst och tacosmys. Just nu väntar jag på bussen med go musik i lurarna. Helt OK ändå ;)


Sommaren är kort, det mesta regnar bort

Idag öser regnet ner, jag tycker faktiskt att det kan vara rätt mysigt ibland. Att sitta uppkrupen i soffan med en spännande film eller bra serie och höra hur regnet smattrar mot rutorna. Men just idag hade det gärna fått vara bra väder, för jag ska ha 'sommarövernattning' på ridskolan. Med grillning och brännboll - inte så bra om det regnar. Men det löser väl sig på något sätt hoppas jag. 
 
Lantana får antagligen vila idag om inte mamma gör något med henne i kväll. Hon har ju jobbat bra hittills i veckan så en vilodag dör hon inte av om det skulle bli så. ;) Annars har vi verkligen kommit igång bra med henne nu och det känns riktigt skönt att äntligen kunna rida som vanligt. SOM vi kämpat. Och hon är riktigt fin kan jag säga! Ni ska se hennes trav, speciellt över bommar. ;) 
 
Nu ska jag nog gå ner och äta lite och sätta på ett avsnitt av Teen Wolf innan jag får skjuts ut till ridklubben. Igår såg jag första avsnittet på säsong 4 av Pretty Little Liars - bästa serien ♥
 

It's not your business

Shit va dålig uppdatering jag har haft här de senate dagarna.. Hela jag är helt messed up för jag fattar fortfarande inte att jag har sommarlov haha. Jag har alltid alltid ALLTID haft avslutning på kvällen med fina kläder osv, men igår slutade vi mitt på dagen bara sådär och det känns bara helt konstigt. 
 
Med Lantana går det i alla fal hur bra som helst, verkligen! Igår red jag lite markarbete med massa bommar, trav, mycket varvbyten och olika vägar. Det kändes bra att låta henne sträcka ut och jobba ordentligt och få koncentrera sig lite på var hon sätter fossingarna. Idag red jag ut en härlig runda med mamma med lite trav, övergångar, halter, öppna osv. Det gick jättebra, trots massa saker som hände runt omkring oss. Så jag är jättenöjd, det känns verkligen hur bra som helst just nu!
 
För övrigt är jag på rätt dåligt humör i kväll. Eller de senaste dagarna egentligen. Det ska bli så j*vla underbart att kunna visa alla som inte tror på oss att VI KAN i framtiden. Jag är så trött på folk som tror att de vet bättre och ska rätta lilla mig som inte kan. Speciellt när de inte har någon som helst aning om hur duktig jag faktiskt är, vad jag faktiskt vunnit och vilka positiva kommentarer jag faktiskt fått. Folk bildar sig en uppfattning innan de öppnar ögonen och det är sorligt tycker jag. Framför allt när det är vuxna människor vi pratar om. Alla har självklart sina olika åsikter, men sköter du ditt så sköter jag mitt - simple as that. Jag vet vad jag kan och att jag och mamma rider och tränar Lantana på det sätt som är bäst för henne. Sen vad andra gör med sina häster bryr jag mig inte ett skit om, även om jag självklart har egna åsikter om vad som är det bästa tillvägagångssättet att göra saker och ting på. Skillnaden är att jag håller det för mig själv och respekterar andras val. Ber någon mig om hjälp ställer jag mer än gärna upp och delar med mig av mina kunskaper och erfarenheter, men är det ingen som ber om det lämnar jag den självklart ifred.  
 
Nej, människor är komplicerade. Och hästmänniskor är definitivt ett släkte för sig. Det ska bli så skönt att rida ärevarv på min fina Lantana med ett stort leende på läpparna och att rida henne lös utan sadel eller träns. Att kunna känna 'f*ck you' mot de som inte tror på oss och tror sig veta bättre, att veta att de egentligen bara är avundsjuka. ;)
 
Det ska bli skönt att kunna göra så - men just nu räcker det med att veta att VI KAN.
 

Rida rida liten häst

Beger mig mot stallet snart. Tror vi skulle ha gymkhana (stav.?) idag, roligt! Vi får se hur det blir i kväll, om jag åker till Lantana också eller om mamma tar hand om henne innan. Sommarlov i morgon, inte mycket att klaga på ;)


Lever livet

Hallå på er, hoppas ni har bättre väder än mig. Det är såå tråkigt när det bara är mulet, kallt, blåsigt och tråkigt ute när man är ledig och har massa tid över! Men men, det är som det är ;) Jag var i stallet i morse och red ett jättebra dressyrpass i paddocken på Lantana. Vi tränade på öppna, vilket jag har väldigt svårt med då jag har massa konstiga spänningar i kroppen, halter, övergångar och trav. Jag travade väldigt länge idag, red serpentiner, över bommar och lite olika vägar. Det kändes riktigt bra faktiskt för hon slappnade av och jobbade genom hela kroppen, och bommarna fick henne att vara lite uppmärksam på vart hon sätter hovarna. Hon lyssnade bra också och försökte inte springa iväg, så jag är väldigt nöjd med dagens pass! Dessutom kunde vi gå fram till henne i hagen utan några som helst problem, och det är ett STORT framsteg. 
 
Nu ska jag nog ta och sätta på ett avsnitt av Teen Wolf innan jag drar mig mot ridklubben för US-möte. 

Control freak

Bara en äkta blek svenne kan sola fem timmar utan att få någon direkt färg.. Eller okej lite färg har jag väl fått kanske, men det är knappt så att man märker det ;) Men men, jag har hört att bleka människor inte blir lika rynkiga som personer som lätt blir bruna. Det är väl alltid något haha. 
Idag är det rätt dåligt väder ute (molnigt räknas absolut som dåligt) så jag tänkte passa på att få lite ordning på mitt rum. Jag har grejer överallt och ingenstans och har ingen koll alls på var jag har mina saker. Jag hatar att inte ha ordning och reda och kontroll, blir sjukt stressad av det. Är man perfektionist så är man liksom haha. 
Älskar denna bilden.

Har det rätt bra

Livet levererar, ligger och steker i solen med en bok och har redan varit och ridit Lantana. Idag blev det en mysig uteritt med övergångar, trav, öppna och halter. Det gick jättebra och hon var jätteduktig. Men nu ska jag fortsätta göra ingenting, ha en grym fredag! ;)


You're just like poison


Home sweet home

Nu är jag äntligen hemma igen, det är alltid skönt att komma hem när man varit borta. Hur bra borta än är så är hemma alltid bäst liksom ;) Det var i alla fall jättemysigt igår och jag är SÅ avis på alla treor som får ta studenten. Även om jag har lite (läs mycket) ångest för vad jag ska göra sen går det ju inte att inte längta till att få springa ut med studentmössan på huvudet med alla glada vänner, vara om inte vackrast i alla fall gladast i stan i sin fina klänning på balen och vara klar med skolan. Underbart helt enkelt och alla treor är SÅ värda det. 
 
Nu ska jag gå ner och äta lite kakor, sen ska jag åka till min fina stjärna och kanske rida. 

5 juni 2013

Today's plans: Fira min kusins student på Tjörn. Lantana är redan fixad, hon fick en vilodag idag. Jag såg hennes fossingar idag och de hade blivit så fina och bra, jättebra verkligen. Vår hovslagare är riktigt duktig, Lantana var ju faktiskt helt omöjlig att sko för ett år sedan och nu går det hur bra som helst. Hon fick beröm för att hovarna var så fint skodda av veterinärerna i Helsingborg när vi var där med Lazda också. Jag rycker det är rätt viktigt att ha en bra hovslagare faktiskt. Jag har varit ute och sett så galet många hästar och vissa undrar man ju nästan om de blir skodda över huvud taget. Inga hovar ingen häst, så är det ju faktiskt! ;)
Men nu ska jag svettas vidare i en kokande bil typ en timme till, hoppas på lika bra väder där uppe som hemma.. Ha en riktigt bra dag och ett stort j*vla GRATTIS till alla som tar studenten idag!


Sing for life, sing for joy

Efter en grym dag med riktigt DÅLIG bloggning från min sida sätter jag klockan på tidigt för att hinna åka till min lilla pålle innan jag ska iväg. I morgon är det studenten som gäller och jag ska iväg och fira min kusin. Dagen har som sagt varit grym, och ännu grymmare är min fina vän Hanna som är BÄST på att sjunga! Riktigt jäkla grym, blir nästan lite stolt här! ;)


fjärdejunitvåtusentretton

Godmorgon! Dagens planer är att dra till skolan för typ en lektion, spend some time med en vän, fika med syster, vän och farbror och kolla på ännu en vän när hon sjunger. Jag ska alltså inte till stallet idag tyvärr eftersom det inte hinns med just idag. Så mamma tar han om den lilla prinsessan, som för övrigt fick sina fossingar fixade igår kväll. Hon tappade ju en av sina skor förra gången, vilket inte är konstigt eftersom hon inte haft skor på över ett år och var verkad för att gå barfota. Dessutom var väl inte skorna så väldigt noggrant fastsatta eftersom Lantana har varit helt omöjlig att sko innan dess. Men den här gången tror jag nog att de ska sitta, vi får väl se! Inte för att det är något ovanligt att en häst tappar en sko, men det är fett jobbigt att gå runt och leta efter den hela tiden. Hur ofta hittar man skorna hästarna tappar liksom? Sen kan det ju vara tvärt om med, någon gång har jag till och med sett att någon hittat en sko i en hage när ingen av hästarna tappat en sko, hur weird är inte det haha? Men ha en bra tisdag allihopa.
La Elin idag

Grejs

Den här skönheten fick jag rida idag! Grejs, en STOR valack född 07. Han var hur go som helst och lyssnade jättefint på mig, trots att jag var som en liten mygga på hans rygg haha. Han var ganska mjuk och fin, men väldigt spänd och såg spöken. Det enda negativa var att han ville hänga sig fast i höger innertygel, men mot slutet släppte det. Vi gjorde superfina galoppfattningar och härliga ökningar, vilket var vad vi tränade på. Ett bra avslut på en grym dag helt enkelt!


Livet leker

Vet ni vad? Det är måndag idag, men det gör mig ingenting för livet leker och det är snart sommarlov ♥ Dagen har varit riktigt bra hittills och kommer bli ännu bättre med ridlektion senare idag. Hoppas jag i alla fall. Jag var på banken och skulle sätta in lite pengar förut, finns det något segare än att sitta där och vänta i år och dagar? Speciellt när alla glor också, det är helt galet hur odiskreta vissa människor kan vara haha. JA jag har saker att göra på banken även om jag är en 17årig tjej, svårt att fatta liksom? ;)
 
Just nu gör jag absolut ingenting, bara sitter i uterummet, lyssnar på musik och njuter av livet. Typ. Det känns jättekonstigt att inte ha något att göra helt plötsligt, så mycket tid! Tänk att det nästan är sommarlov och jag redan gått första året på gymnasiet, shit så fort tiden har gått! Jag tänkte på det förut idag när jag kollade lite på min förra skolas "klädparad". Det känns som att det var en evighet sen, fast ändå inte. Det är konstigt det där med tiden, ibland flyger den iväg men helt plötsligt har man hur mycket tid som helst. Och allt går så fort men ändå står tiden still. Haha gud så flummigt det blev nu, men det är verkligen så. Jag kan bli lite stressad över det ibland, vad ska hända sen? I framtiden. För snart är framtiden här, snart står jag där och har tagit studenten och har ingen aning om vad jag ska göra. 
 
Men nej, det behöver jag inte tänka på nu. ;)

Liten Lantana

1. nyfödd  2. vet inte riktigt, liten i alla fall  3. 3 månader  4. 1 år
Alla bilder kommer från uppfödaren

Världens lyckligaste tjej

Just nu flyger jag omkring på små rosa moln typ, för vet ni vad? Jag kan äntligen rida min underbara perfekta häst helt normalt och helt själv! Efter över ett års träning har det äntligen givit resultat och jag har nått mitt mål jag kämpat för hela detta året. Den känslan är oslagbar.
 
Jag vet inte hur många gånger jag tvivlat på att det verkligen skulle gå att någonsin kunna rida normalt på min tokiga prinsessa. Så många gånger jag varit ledsen för att jag varit rädd för henne och besviken över att jag inte kunnat rida. Så många gånger jag fått åka hem igen för att jag inte fått in henne från hagen, så många gånger det gått riktigt dåligt i longeringen, så många gånger hon varit helt okontaktbar. 
 
Vi har fått börja om på noll. Och då menar jag verkligen NOLL. I början fick vi träna på att bara kunna leda henne utan att hon sprang på oss och att hon skulle lyssna. Nu kan jag gå med henne lös på ridbanan. När hon äntligen kunde lyssna lite på oss började vi träna på att gå bredvid och jobba henne från marken. Efter flera månader sådan träning kunde vi börja longera på större och större spår. Det har tagit ända fram till nu att lära henne att lyssna på det, och i slutet av vintern/ början på våren 2013 kunde jag börja sitta på samtidigt som mamma longerar. Därifrån har vi med små steg i taget gått över till att det ska vara jag som rider, fast med mamma som ledare ifall det skulle hända något, och det är det vi har gjort ända till i går då jag för första gången skrittade ett pass själv. Idag red jag ett helt pass själv med övergångar, olika vägar, öppna, sluta och flera varv trav. Det var stökigt runtomkring, t.ex. lekande barn, hästar som gick iväg och folk som sprang förbi på motionsspåret, men hon lyssnade ändå och gick jättefint hela tiden. 
 
Ni fattar inte hur otroligt glad jag är idag, det är lätt top fem på bästa dagar i mitt liv. Det är så värt alla tårar, allt slit, den där avramlingen förra året och alla motgångar. För Lantana är min stjärna, min bästa vän, och idag har vi uppnåt vårt största och enda mål - att kunna rida normalt. 
Hon är faktiskt inte så tjock som hon ser ut, hahah :P

Treat me with respect or I'll be the bitch you think I am

Vill ni veta något som gör mig arg? 
Personer som har STORA problem med 'ungdomar'. Så fort det är någon yngre som gör något 'fel'/ något som inte riktigt passar och som de stör sig på ska de vara moraliskt korrekta och sätta ner foten. 
 
Idag när jag skulle cykla till bussen var det galet mycket trafik och jag hade sjukt bråttom. Så jag cyklade på den breda trottoaren, något jag självklart vet att man inte ska göra eftersom det är en trottoar. Men jag hade bråttom och va fasen, det är väl ingen big deal att cykla 50 meter på en trottoar liksom?
 
Meeen tror ni inte det var en kärring som skulle läxa upp mig och går ut RÄTT FRAMFÖR min cykel så att jag får hoppa av cykeln för att inte cykla på henne? Sen ställer hon sig och skriker rätt ut att jag minsann ska följa trafikreglerna, om jag nu kan dem. 
 
Hade det varit en gubbe på 60 bast hade hon så snällt flyttat på sig men nej, nu var det ju en ung blond tjej som måste vara en riktig bitch. Asså jag blir så trött! Synd för henne att jag hade sjukt ont i både huvudet och magen, var stressad och på riktigt dåligt humör. Hon fick ett lika bitchigt svar som hon säkert hade väntat sig, och som hon dessutom förtjänade då hon var riktigt otrevlig och respektlös. Och helt ärligt, hur farligt är det att cykla på en trottoar? Haha, det var ju inte direkt så att jag rånade en bank eller kidnappade ett barn ;) 
 
Nej, sånt gör mig förbannad! "Vuxna" som utgår från att vi yngre ska vara respektlösa bortskämda ungar. Behandlar de mig respektlöst tappar jag direkt respekten för dem, det är löjligt och patetiskt att en vuxen människa inte vet hur man beter sig mot folk. Även om man tycker att någon gör fel ska man kunna bemöta personen med respekt. Jag kunde riktigt se hur hon dömde mig efter mitt långa blonda hår, sminkade ansike och korta shorts. Men skulle vi se vem som egentligen har mest bakom pannbenet tror jag jag skulle slå henne med hästlängder, allt är inte alltid som man tror att det är ;)

Summer paradise


Godmorgon

Har precis varit i stallet och ridit mitt bästa pass någonsin SJÄLV! Berättar mer om det senare, nu blir det hem, äta, duscha och sen bussen ut till en kompis och kolla på fotboll. Ja ni läste rätt, jag ska kolla på fotboll haha, det har väl hänt ungefär noll gånger tidigare.. ;) Ha en bra dag!


RSS 2.0