Today's Lantana

Här är en liten film från dagens träning med Lantana. Idag var hon väldigt seg, men det gick ändå helt okej. På filmen ser ni lite akademisk träning och "ledövningar" som jag kallar det, men vi tränade mest på galoppfattningar. Men nja... Jag ser så galet rolig ut, ännu roligare än på denna filmen ;) 
 
Som sagt var hon väldigt seg och tjurig idag, ville inte alls gå framåt. När man då använder spöt för att visa vad man menar blir hon sur och svarar med att vara ännu segare. Och då menar jag inte att slå henne med spöt, så klart, utan att peka, som en förlängning av armen. Ja ni ser ju på filmen!

Kommentarer
Postat av: Johanna

duktiga ni är! :D Roligt med film!

Svar: Åh tack!! :D Kul att du tycker det! :D ska försöka lägga upp lite fler filmer och bilder lite oftare! :)
Elin Bergman

2013-04-21 @ 13:23:24
URL: http://ujohanna.blogg.se
Postat av: Johanna

ja, va kul om du skulle göra det! :D Går det bra i ridningen också? :)

Svar: Jadå det går framåt! :) Vi har börjat med att sätta tyglarna i bettet i stället för vår kapson nu för att vänja henne vid det :) Så mamma brukar longera mig och vi skrittar, travar lite och gör öppna och sluta! :) Hur går det för dej med dina hästar? :)
Elin Bergman

2013-04-21 @ 21:36:07
URL: http://ujohanna.blogg.se
Postat av: Johanna

Va roligt att det går framåt! :D Ska bli riktigt spännande att se lite längre fram, hur långt ni kommit o så! :) Ni kommer säkert vara riktigt duktiga! o det verkar ju verkligen som att ni har ett riktigt bra band med varandra :) Duktigt att hon kan göra öppna o sluta!
Jo det går både riktigt bra och riktigt dåligt, haha! Med trailit går det kanon! Var faktiskt på clear round idag, och fick 2 felfria rundor på 50 cm! Hon kunde hålla galoppen mellan flera hinder! Så hon har ju verkligen stärkts o sånt, riktigt kul!
O med Mio går det piss! Han är skadad o har vart det i 1 månad nu! Han får medicin o på onsdag kommer vetrinären igen o kollar han! Det satt typ i kotleden (om jag inte hört och minns fel) :(
Verkligen jätte tråkigt, o jag håller verkligen tummarna att det går över o att det inte är nått allvarligt!

Svar: Åh tack! :D ja det är jättekul att det äntligen börjar gå framåt nu och att vi har fått ett så bra band med varandra, det blir ju ännu roligare då! :)Åh så himla kul att det har gått framåt med Trailit! :D Och att det gick så bra på clearrounden, grattis!! :D Verkligen jättekul! :D
Åh nej va tråkigt!! :( Hoppas att det har blivit bättre nu på onsdag, håller verkligen tummarna! Det är så himla tråkigt när man har en skadad häst, man kan ju lixom inte riktigt göra något annat än vänta och se! :/ Hoppas verkligen att det blir bättre!
Elin Bergman

2013-04-21 @ 23:09:30
URL: http://ujohanna.blogg.se
Postat av: johanna

Ja, det förstår jag! :D Allt blir verkligen mycket roligare då!
ja, jätte kul! Åh, tack så mycket! :D
Ja, jätte tråkigt! :( Under våra snart 4 år tsm, så har han bara haft en skada tidigare, och det var inte nån direkt skada typ.. (hovslagaren hade satt en spik fel, så han vägrade gå fram o kändes inte fräsh, så hon kom o fixade det o då blev han bra lixom)
men denna vintern har han vart dålig 2 gånger, och detta är den tredje.. En gång blev han halt, en gång hade han fastnat i tråden så han hade dratt av massa päls, svullen o sånt, och nu detta!
Det suger :( Jag tror att det var så, att om det inte var över nu på onsdag så skulle vi åka o röntga honom :o as läskigt... :(

Lantana har inte vart skadad nått va? :)

Svar: Eller hur!! :D :D
Åh så himla tur ni har haft som inte haft några skador! Och guuuud har ni haft honom i fyra år nu!!! :o :o :o Men sjukt tråkigt att han har varit skadad så mycket i vinter, verkligen så jäkla tråkigt! :'(
Åh att röntga är verkligen verkligen det värsta jag vet, det finns verkligen inget värre än att stå där utanför och inte få veta något alls, och sen gå in och kolla på bilderna. Fast jag fick ju ett väldigt tråkigt resultat enda gången jag har varit med och röntgat en häst, så det kan ju vara därför jag tycker det är så sjukt jobbigt.
Men det är ju inte så konstigt om han är lite ofräsch, speciellt inte om han inte har varit det förut! Det är ju lixom mer ovanligt att en häst aldrig varit skadad! :) Så jag tror att det kommer lösa sej, jag håller i alla fall alla tummar och tår eller hur man säger haha! :) <3

Nej inte skadad på det sättet ännu, peppar peppar. Vågar knappt säga det haha, är så sjukt rädd för skador! Helt galet, tror att minsta sak, som typ att hon är en aning aning kallare i en hov, betyder att hon är helt förstörd och behöver avlivas. Helt galet, jag är SÅ rädd för sånt! Men hon har ju haft kolik minst tre gånger, en gång när hon var två och fick buköppnas och två gånger hos oss. Eller en gång var bara lite typ 'känningar' eller början till, och en var en lätt kolik. Men det är sjukt jobbigt det med, det är ju lixom ganska akut eller så! :/
Elin Bergman

2013-04-22 @ 22:15:49
URL: http://ujohanna.blogg.se
Postat av: Johanna

håller med! det är hemskt att stå där utanför! man vill ju gärna vara med :( Åh, ja det kan jag förstå! :/

Nu är besöket äntligen gjort! Han markerade på båda frambenen och ena bakbenet efter böjproven (o så la dem bedövning o sånt, för att veta vart det satt) sen röntgade dem alla 4 benen!
Men dem behandlade båda frambenen (kotledsinflammation) och vi ska tillbaka om 2 veckor! Så nu är det boxvila, korta promenader och medicin i 6 dagar till som gäller! :) Sen skulle vi försöka få ner han lite i vikt, så det inte är onödig belastning, hehe! :)

åh, ja efter det som har hänt kan jag verkligen förstå att du är rädd! :/ Är ju säkert jätte svårt att släppa såna tankar!
ojdå! ja, asså man ska ju ta allt på allvar verkligen! Men det är ju tur att det inte har hänt nått som har skadat hennes framtid, eller hur man kan säga! Man får hoppas på det bästa, att inget allvarligt händer! :)

Svar: Det är jätte hemskt att stå där, att inte veta lixom! :o :/
Åh va skönt att det äntligen är gjort! Det var ju skönt att de inte hittade något allvarligt på röntgen i alla fall, då kommer det säkert bli bra efter denna behandlingen! :)
Haha ja det är väl alltid så, alla hästar skulle nog nästan må bra av att gå ner lite i vikt hehe.. ;)

Ja det är verkligen något jag stör mig på med mig själv, att jag aldrig kan släppa det! :o
Ja man vet ju aldrig hur det kan sluta lixom! Ja precis, veterinären har till och med sagt att man skulle kunna ta föl på henne, men att det självklart är en liten risk med 'ärret' efter buköppningen.
Ja precis, det är det enda man kan göra! :)
Elin Bergman

2013-04-25 @ 21:04:06
URL: http://ujohanna.blogg.se
Postat av: Johanna

Ja, jätte skönt! Och dem tyckte han var väldigt fin i kroppen! rörlig o mjuk för sin ålder, så det var riktigt bra! :) Och när behandlingen är klar, o han är frisk o så, så tänkte vi beställa tid hos en hästmassör! För när vetrinären var i stallet, så var en massör med, så kände hon att han var stel o spänd i ena framdelen o ena bakdelen! Så blir han extra mjuk, o slipper att ha ont :)
haha, ja exakt! ;)

usch då! Man får väl försöka jobba bort det :) Kanske är svårt, men tillslut så har väl säkert tankarna släppt! Kanske inte helt, för såna tankar sitter nog alltid lite kvar, men inte lika mycket :)
åh, men det är ju väldigt positivt faktiskt! :) Skulle du vilja göra det nån gång? :)

2013-04-26 @ 12:44:51
URL: http://ujohanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0