Bushäst

Hej på er! 
Har lagt bloggen lite åt sidan några dagar eftersom det har varit så fullt upp med skolan.. Men men, det är så det är, haha!
Även Lantana har haft "vila" några dagar. Vi har haft stora problem att ta in henne från hagen, så nu har vi jobbat på det några dagar. Och inte genom det vanliga att locka med mat, för det funkar inte på henne då hon inte är det minsta intresserad av att äta något godis eller liknande. Hon äter knappt morot ur handen lixom. Så vill ni veta hur vi gör? Haters gonna hate, men skit samma. ;)
Hon har som sagt gått undan från oss och visat TYDLIGT att hon klarar sej helt på egen hand. Då gäller det ju att visa att det är hennes förlust, hänger ni med? 
Vi gör helt enkelt så att vi går fram och fjäskar med "A" och skiter helt i henne och "C" (som samarbetar genom att attackera oss när vi har försökt ta Lantana). Vi ger honom massa massa uppmärksamhet, och sen går vi. Efter ett tag kommer vi tillbaka och gör samma grej. Ibland har vi med oss något "spännande", t.ex. ett prassligt underlägg eller liknande. Till slut blir hon så nyfiken att hon kommer fram, och då får hon en morotsbit. MEN det viktiga är att VI går när VI vill. Att vi lämnar henne lixom. 
Vill hon inte komma, nähä skit i det då. Då får hon ingen morot, ingen uppmärksamhet och det går i stället till de andra hästarna. 
Många tycker nog att det är fjantigt och ett jäkla daltande och krånglande, "det är väl bara att hämta in hästen". Och alla tycker olika, så är det. Lantana är dominant just nu och verkligen i trotsåldern. Och då är det klart att man ska visa vem som bestämmer, men alla har sina olika syner på hur man ska göra det. Ska hon vara med oss och få vår uppmärksamhet ska hon sköta sej. Så enkelt är det. Vill hon inte det får det va, och förr eller senare tröttnar hon på det. 
"ledövningar" i somras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0