Lantana igår och idag

Idag och igår gjorde vi "ledövningar" med Lantana. Man går runt i skritt och stannar, ryggar, snurrar runt, gör skänkelvikning osv. Med Lazda gjorde vi också öppna och travade. Det gick jättebra både idag och igår :)
Tillslut kunde jag göra skänkelvikning (som hon inte riktigt har fattat från marken förut) bara genom att peka med spöt vid skänkelläget! Med Lazda räckte det att jag tittade på bogen så backade hon, tittade på bakbenen så snurrade hon runt, tittade på skänkelläget så gjorde hon skänkelvikning. Och om jag gick bredvid henne och sa trav travade hon i samma tempo jag gick i, när jag sen sa skritt saktade hon av. ♥
Lantana har börjat testa oss genom att inte vilja gå in i stallet precis som hon gjorde i det förra stallet. Men idag fick jag in henne snabbt utan att hon blev stressad eller upprörd. När hon stannar så brukar vi inte försöka trycka in henne utan bara ta det lugnt. Få ner huvudet på henne och peta på bogen/skänkelläget och kanske locka med någon morot. Och idag gick det jättebra!
Annars är hon väldigt lydig och mysig. T.ex. idag när vi skulle ta in henne var hon längst bort i hagen. När vi var ungefär i mitten av hagen kom hon fram till oss och gick lös med oss fram till grinden. När de två andra hästarna kom lite nära staketet skulle hon jaga iväg dom, vi är ju hennes och inte deras haha ;)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Så extremt gullig hon är!

sv: tack! :) Det är ett indian hackamore! Rep med knutar och så går repen i kors undertill. Ja, han lyssnar faktiskt riktigt bra på det, älskar att rida bettlöst med :)

2012-03-24 @ 20:14:32
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: ja eller hur! så snälla bett så möjligt! :) Skulle vart sjukt kul att kunna rida i halsring! Men det skulle nog aldrig kunna gå med Mio, i alla fall inte utomhus.. :(

Vi ska faktiskt börja rida lite bettlöst på Trailit nu, jätte kul :D

Vad har du för bett på Lantana? :)

2012-03-24 @ 21:38:16
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: aha okej :) Det är så härligt om dem trivs med hackamore/annat bettlöst, så dem slipper ha bett på varje ridpass :)

just nu har vi ett vanligt tredelat och ett rakt med fasta ringar! Och sen blir det ju nog lite bettlöst med :)

2012-03-24 @ 22:51:48
URL: http://ujohanna.blogg.se/
Postat av: Matilda

JO, om det går att få designen lite "klarare" och mer "lockande" om du förstår vag jag menar ;) som typ http://linneaaakesson.blogg.se/ och http://antonsfoto.webblogg.se/ :)

2012-03-25 @ 16:38:31
URL: http://purpletilda.blogg.se/
Postat av: Matilda

Okej! TACK! <3

2012-03-25 @ 19:55:34
URL: http://purpletilda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0