När hästen blir för tjock.

Lantana är FÖR tjock. Väldigt mycket för tjock. Hon är extremt bukig, det ser faktiskt ut som om hon skulle kunna föla vilken dag som helst. Om hon hade varit dräktig då. Vi kämpar som fasen för att få henne att gå ner i vikt, jag menar det är ju självklart. Hon får 5,5 kg hö/hösilage om dagen, 0.5 kg halm i nät för att inte tugga sönder boxen då hon är extremt "matsugen" hela tiden. Hon går ute på nätterna i en normalstor/liten hade med lagom bete. Vi rider 6 gånger i veckan, de allra flesta dagarna ca 1 timme och så att hon blir riktigt svettig. Varannan dag är det galoppträning i backe på fältet, resten av dagarna varierad ridning. Vi skuttar även över små minihinder en gång i veckan (hon är ju aldrig hoppad tidigare). Dessutom är det först nu vi har kunnat börja rida någorlunda normalt eftersom hon är under igångsättning. 
 
För ett par veckor sedan tyckte vi ändå att det började gå åt rätt håll. Hon hade fått upp magen en aning och hon kändes inte riktigt lika fet. Men nu, på bara ett par dagar, är hon större än någonsin. Jag skulle nog inte säga att hon är just fetare än vanligt, men hon är helt sjukt bukig. Det är till och med så att jag knappt kan rida längre för att sadeln åker fram så otroligt mycket pga hennes stora mage. 
 
Och jag börjar faktiskt få lite smått panik över detta, då vi verkligen har försökt med allt vi kan. Nästa steg är ju typ munkorg.. Idag ska vi testa en svängd sadelgjord, för att se om vi kan undvika att sadeln åker fram. Funkar det blir det ännu hårdare träning (självklart med hänsyn till att hon sätts igång), eventuellt att hon får skippa halmen och äta all mat i nät, och i värsta fall får vi köpa en munkorg. 
Här ser ni hur mycket sadeln åker fram. Sadeln är självklart utpassad hos sadelutprovare, och även kollad så sent som igår av en kunnig tjej som jobbar hos en sadelutprovare. Den passar, så länge den inte åker fram pga att magen skjuter fram den. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0