Uppsnärjd i det blå.

Alltså träningen gick SÅ bra. SÅ BRA. Anne hjälpte oss med precis det vi behöver som mest hjälp med, och det fungerade verkligen hur bra som helst. Åh, det var så roligt - att äntligen få träna tillsammans med den häst jag älskar mest av alla och som är den absolut roligaste jag någonsin ridit. Min egen Lantana, efter två och ett halvt års kämpande. 
 
Vårt första problem är att Lantana lätt blir ofokuserad och försöker komma undan, och då har jag svårt att komma åt henne. Och för att lösa det ska jag rida henne lätt utåtställd (på ett mjukt sätt självklart) tills hon accepterar situationen. Även att rida på hörnlinjen och lägga till sidförande när hon känns bra. Vårt andra problem är galoppfattningarna, något som även det löstes genom att hålla kontakt med yttersidan och skjuta fram inner höft. Lantana svarade väldigt bra på detta och blev otroligt fin ganska snabbt. Under stora delar av lektionen red jag även utmed väggen för att ta hjälp av just väggen, något som också fungerade väldigt bra. I galopparbetet red jag även där med en lätt utåtställning och lite lite innanför spåret, och även ett par varv på volten. Mellan övningarna skrittade jag med lite längre tyglar men med bibehållen kontakt för att låta henne vila lite men inte tappa känslan och kontakten. Här är en artikel från Hippson med liknande övningar. 
 
Jag är så nöjd med den här träningen, det är nog faktiskt min bästa träning någonsin. Vår första träning för Anne och till och med vår första träning någonsin. Jag är så nöjd och så stolt över hur långt vi har kommit trots alla tuffa motgångar vi haft! ♥
Här är en liten film från dagen, kolla i hd ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0