Lantanas lyxmat ;)

Detta va Lantanas mat idag, gott va..? Hon är ganska kräsen med kraftfodret den lilla busungen. Därför får vi lägga iblöt mineralerna tillsammans med speedybeeten ett helt dygn före hon ska få det. 
Vet ni vad speedybeet (stavning..?) är? Det är betfor som är nästan helt sockerfri. Egentligen sväller den klart på bara 10 minuter, men eftersom mineralerna är mer kompakta behövs längre tid. Annars äter hon inte det hehe ;)
Vi har valt att ge henne det för att vi märkt att hon inte mår bra av socker. Hon blir för stissig helt enkelt.
 
Loppfröna (som egentligen heter typ psylliumfrön) får hon för att förhindra kolik. Man lägger i det precis innan hon ska få det och då blir det lite gelé-aktigt. Det gör att sand, jord mm. inte fastnar i magen. 
 
Just idag fick hon päron, ibland får hon äpple/banan/inget alls. Nu på sommaren får hon bara mat på kvällen. 
Detta är det enda sättet för att hon ska äta upp det, annars är hon helt otrolig på att pilla ut alla loppfrön och mineraler! Upptill detta får hon 2,5 kg hö. 
 
Denna maten är ju inget som ger någon speciell energi/som dom blir tjocka av. Hon får det bara för att hon måste få i sej loppfrön och mineraler, speedybeeten får hon bara för att "gömma" den andra maten eftersom hon är så kräsen ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0